Транспортни неволи в София: Препълнени автобуси, нагли шофьори...

В платформата на Helpbook получихме сигнали от пътници
11 окт 2024 13:25, Анисия Иванова
116
Транспортни неволи в София: Препълнени автобуси, нагли шофьори...
Снимка: БГНЕС

В днешния обзор на получените сигнали в платформата на Helpbook.info ще ви занимаем с транспортните неволи, на които са подложени пътниците в столичния градски транспорт. Наш потребител пътувал с тролей, който подминал и не спрял на спирката му заради опасно бърза скорост.

Ето какво последвало: „Като спря на следващата спирка му казах, че е хубаво да спира на всички спирки, но той ми каза - "Ще си карам, както искам, защото нас никой не ни контролира". "Закъснявам с графика". Тогава го попитах дали това иска да го каже и във видео и той най-нагло каза - ДА. След като почнах да го снимам промени версията си, че няма как да кара бързо и че не иска да го снимам. Междувременно натиска газта и спря рязко с цел да падна, като по този начин застраши и здравето на другите пътници в тролея. Това наложи да подам сигнал на телефон 112. След 20.30 часа дойде екип на полицията на обръщалото на автобусите и тролеите срещу магазин Практикер. Междувременно вашият шофьор се обади на неговите началници и каза, че съм го НАПАДНАЛ. Неговата нагла лъжа, за която ще заведа дело срещу лицето, може да се види при преглед на видеозаписите от вашите камери. Дори не сметна за нужно да се извини, че се държа нагло, кара бързо, пропусна спирката и накрая и излъга! Вас не ви ли е срам от такива служители?“

С автобусите по може би най-дългата линия в града редовно има проблеми. Ето какво ни пише потърпевш: „Автобус 111, който по разписание трябва да бъде в 7:04 на спирка Люлин 3, не мина. Мина следващият в 7:09, но дойде малък автобус, който вече беше пълен и съответно се препълни на следващите три спирки. Някои хора дори не успяха да се качат. Редовно по тази линия в пиковите часове се пускат малки автобуси, което прави возенето в тях трудно търпимо. Освен това пътниците, които се качват на Филиповци и Суходол, рядко използват превозни документи. В допълнение на това често се случва автобусите по линията да имат технически проблеми, което допълнително нарушава нормалното пътуване с линия 111“, разказва в сигнала нашият потребител.

Според друг наш потребител придвижването с обществен транспорт в пик часовете в Студентски град е меко казано ужасно: "Този презастроен квартал няма как да се обслужва само от автобуси 94, 280 и 294. Трябва да се пусне поне още една линия, която да пътува до метростанция Г.М.Димитров.“

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от Общество
Икономисти: МРЗ не вдига стандарта на живот, увеличава сивия сектор
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
1
 
! Отговори
Секира преди 6 дни
Тези същите неща се случват и в Пловдив ежедневно.Повярвайте ми ад е да пътувате в градския транспорт в Пловдив.Няма толкова нагли,арогантни и долни същества.Знаят,че няма достатъчно кадри и си правят каквото искат.
95
5
 
6
 
! Отговори
Дрън Дрън преди 1 седмица
Във всеки автобус, тролей, трамвай има монтирани СТОП бутони които се натискат преди спирката за слизане никой водач не е длъжен да гадае дали ще слизат или не. При подаване на сигнала от Стоп бутон спирането е задължително. Не си зяпайте в телефона а следете си за спирките и номерата на линията.
94
2
 
9
 
! Отговори
Нецелесъобразно е преди 1 седмица
да се спира на всички спирки,ако на спирката или в автобуса няма пътници за качване или слизане.В много страни,ако си на спирката и не подадеш сигнал с ръка,че желаеш да ползваш автобуса,той не спира.Така се осъщ ествяват икономии и се намалява замърсяването,колите изразходват най-много гориво при потегляне.Шофьорите също са хора ,а работата е нервна,пътните условия са дразнещи.Уважението е двустранен процес.
93
5
 
2
 
! Отговори
До 99 преди 1 седмица
Трите Българии, дето си ги изброил са съставени от хората дошли от гола водата България, както я наричаш четвъртата България. Лошо е дървените, да забравят откъде им е корена
92
1
 
20
 
! Отговори
америка преди 1 седмица
София НЕ Е ПРОЕКТИРАНА за повече от 300 до 400 хиляди жители, а вие сте се натъпкали към ДВА МИЛИОНА. Транспорта е най малкия ви проблем.
91
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хамбург е любимият град на фотографите.Къде ти София.Жалко за хубавото й име
90
13
 
12
 
! Отговори
Питам преди 1 седмица
А Фандъкова беше лоша , а ? Върнете жената. Още е в форма.
89
0
 
2
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 седмица
До Анонимен 93 До острия : 1 300 милиона...Ха , ха...
88
2
 
6
 
! Отговори
Щото във Варна... преди 1 седмица
...сте много убави. Нежели пък лятото - същият мравуняк като столицата. Няма какво да се лъжем - София, Пловдив и Варна са една България. Всички искат тук. Нищо, че цената в елитните квартали не слиза под 3000 евро. Бургас, Стара Загора, Русе, Велико Търново и Благоевград са втора България - и там не е зле. Трета България са курортните комплекси и селища. Останалите, като изключим Севлиево, Челопеч, Козлодуй и други всички други индустриални центрове, са гола вода.
87
5
 
6
 
! Отговори
Панчо преди 1 седмица
Не знаех,че шофьор на автобус се води служител.От много служители няма кой да работи.Тези водачи се държат нагло,защото знаят ,че има глад за шофьори.Май е време да дойдат индуси,мианмарци,китайци и виетнамци.Българина не желае да работи.
86
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ЗАЩО СА ПРЕПЪЛНЕНИ - НАЛИ В СОФИЯ ИМАЛО 800 АВТОМОБИЛА НА 1000 ГРАЖДАНИ???!!!...
85
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бе тия две години не могат да се справят с един паркинг на магазин и не могат да пуснат бул. Т.Каблешков,стават страхотни задръствания и пеша не може да се минава.*** общинската администрация...
84
3
 
25
 
! Отговори
"Гениите" преди 1 седмица
Момченцата не могат да се справят! А помните ли големите обещания, как от следващия ден като спечелят ще потекат реки от масло и мед!? Не стана, то не става и така без опит в администрацията, само с големи претенции!
83
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Най-глу паво планираната част от булевард в София е отсечката на Черни връх от Мол Парадайз до Околовръстното.Е нема такава простотия нийде,дори в Бангладеш.
82
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Мнооого сте т ъпи.Градът се развива,сега е 1,300 милиона,я е планиран за 700-800х.Плю 100 000 х коли от провинцията всеки ден, плюс п росташкото и неграмотно каране и става СървайвърМного ми е интересно ,ако бяхме 10 милиона.Къде са огромните многоетажни паркинги във всеки квартал!?
81
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Bue cu ru uзбpaxтe...
80
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И тук се появява логичният въпрос. Кои именно са селяните в София?
79
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нормално евроатлантическо ежедневие.
78
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Xaлaл ga ca uм злaтнuтe нyжнuцu...
77
21
 
7
 
! Отговори
Русофиле # 87, преди 1 седмица
който чака на градския транспорт - не е роден за града. Понял?

Спонсорирани публикации