Българският рок осиротя: Първи реакции на смъртта на Кирил Маричков

Той беше истински мъж, написа Слави Трифонов
Обновена: 11 окт 2024 21:21 | 11 окт 2024 20:20, Нели Христова
147
Българският рок осиротя: Първи реакции на смъртта на Кирил Маричков
Снимка: БГНЕС

Минути след новината за трагичната кончина на Кирил Маричков заваляха и първите съболезнования.

"Той беше истински мъж", пише шоуменът Слави Трифонов в свой пост.

"Днес си отиде Кирил Маричков. Отиде си внезапно и ужасно рано. Той беше истински мъж. Беше бунтар и символ по времето на комунизма. Беше вкусът на времето за цяло едно поколение. Живя и ни напусна като истински рицар! До края! Ти си вечен, приятелю!"

"Българският рок осиротя.  Един от бащите му си отиде", пише в своя публикация Венци Мицоф. "Отиде си така, както трябва да си отиде всеки рок герой - на сцената! На сцената сме родени и на сцената ще умрем! Сцената е нашата майка, тя е нашата жена, тя е нашата благословия и проклятие! Светъл път на Кирил Маричков! Каквото и да говорите, той бе и ще бъде завинаги доайенът на българската рок сцена!!! На небето ще се съберат с Петър Гюзелев и с Георги Минчев и ще засвирят отново рамо до рамо - оня състав на Щурците, който като дете слушах на стария си грамофон..."

"С неописуема болка разбрах, че ни е напуснал Кирил Маричков. Един абсолютен диамант, който ни кара да настръхваме всеки път, когато чуем неговия глас, неговата музика.  Авторитет, личност и абсолютна икона за всички възможни времена. Ех, друже.... Ще ни липсваш. Нека ти е леко там, сред памуковите облаци.  Искрени съболезнования към неговите близки. Мъчно ми е, когато героите ни изоставят! Дълбок поклон", написа музикантът Орилн Горанов.

"Цял ден не можеш да вдигнеш глава от работа, а като го сториш - да разбереш, че е починал при инцидент Кирил Маричков, е повече от тъжно... Бог да го прости! Епоха в българския рок. И символ на едно време, в което да си различен от уравнивиловката, беше дори наказуемо. Неговата музика беше различна. Да почетем паметта му с легендарната негова песен "Клетва"!, написа Борислав Цеков.

"Отиде си една легенда! Бог да го прости!" Това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във фейсбук по повод трагичния инцидент в оряховското село Селановци.

"Силните души, които не се огъват пред нищо, не изчезват. Кирил Маричков ни показа какво означава да останеш верен на себе си: "Можете да ме разстроите, но не и да свирите на мен." Уроците, музиката и думите ти остават. Почивай в мир!", написа кметът на София Васил Терзиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от Снимка на деня
Дъждовете спират в събота, слънцето се показва
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
страхотен глас, страхотни песни... само физически е загубен Поклон!
108
2
 
1
 
! Отговори
до 110 преди 5 дни
Много си дребен да пишеш за Киро.
107
5
 
7
 
! Отговори
уточнение преди 5 дни
Талантлив музикант...толкова.Като човек и мъж-пълна нула!Нито една хубава песен след 1989г.-факт!Пари ,слугинаж ,раболепие, фалшиви измислици и силно приведен с протегната ръка към властимащите!Унизително ,тъжно и жалко.То не бяха СДС подсмърчания ,частни радиостанции-перачници ,скимтене и рев от комунистите/на които лично слугуваше/ ,и алчност за пари и власт.Безкрайна алчност.А сина му-малък Кирчо ,стана обикновен шмекер и измамник.Тръгна да става дипломат във...Ватикана.Отиде си едно Ме.ке.р
106
0
 
4
 
! Отговори
до 35 преди 5 дни
До Храма на обречените.Добре,че не се спъна докато беше в Австралия,че "Спартана"щеше да бие голям път докато го докара.
105
1
 
1
 
! Отговори
Стрезов преди 5 дни
До Христо Христов.Ако хвана,такъв минОс ще ти сложа,вместо мозъчна гънка.Питекантропус!
104
1
 
3
 
! Отговори
Етиен преди 5 дни
До Петьо Еврото.Опелото в коя синагога ще е?Или в партийния дом.Нали беше депутат.Има и Народна пенсия!
103
1
 
1
 
! Отговори
до 105 преди 5 дни
До анонимен.Няма такива работи.Лилито си я обича цял народ.Лилито си остана безпартийна,и не участваше в Ален мак.При Лили разделение на народа не може да има,и няма да има,защото няма предпоставки.
102
6
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 6 дни
Сигурно като си отиде Лили Иванова и за нея ще пишете отрицателни думи Изгубено поколение с чалга песни
101
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Аз когато учих във ФМИ 1998-2002 на стената на семинарията пишеше Кирил Маричков убиец, доста странно като цяло в София малко хора имат връзка с главния мозък и повечето са тарикати, 20 години ви издържам знам ви всички сте със заплати в плик.
100
6
 
2
 
! Отговори
каква е тази мода преди 6 дни
да се правят концерти по села на живокато може да се правят концерти и да се дават на живо по някоя телевизия и да ги гледа цяла България на хубави телевизори в домашна обстановка цялото семейство
99
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Маричков ще остане занапред в паметта на хората поне за 4-5 поколения. Както е останал дядо му като един от най-големите български архитекти от първата половина на 20ти век. За разлика от стотиците хиляди невзрачни и безлични дребни душички, за които думите достойнство и мисия нямат никакъв смисъл. Защото и живота им няма никакъв смисъл, освен да мразят и богохулстват.
98
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До ами Не е за пари, бе тъпчо. Ама как да го разбереш, когато такива като тебе, все "парички" им е в акъла. Животът боли особено накрая, но трябва да се изживее до последната капка. Това направи Маричков. Изпълни мисията си на мускетар докрая, на макс. Но такиваа дребнодушковци като тебе не могат да го проумеят.
97
0
 
2
 
! Отговори
САТАНАТА преди 6 дни
Да изглежда като инцидент
96
10
 
11
 
! Отговори
ами преди 6 дни
Не се спряха в сенилна възраст, с забавени рефлекси да се правят на катили. Още повече, че Кирил едва се изправи на крака от миналия инцидент. До последно да изкарат пари. Ами излезе, че е вярна приказката- парите или животът. Амин!
95
13
 
21
 
! Отговори
без думи преди 1 седмица
Мале мале мале мале като гледам какви отрицателни коментари има за този ВЕЛИК МУЗИКАНТ То затова България е на това дередже Промиха ви мозъците с чалга фолк и то на цяло поколение Жалко много жалко Слушайте азис и сръбска музика Не е важно какви са майка му и баща му Това беше ГЕНИЙ В РОКА
94
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ТОВА Е ВКУСЪТ НА ВРЕМЕТО - НАЙ-ВКУСЕН Е КОГАТО НОМЕНКЛАТУРИТЕ СИ ОТИВАТ!!!...
93
6
 
6
 
! Отговори
xph преди 1 седмица
До Да гори в ада: Нищо не знаеш за рода и миналото на Маречков! Ама нищо! Поредния праноглавец опитващ се да пише си ти.
92
12
 
13
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 седмица
Беше голям ЧОВЕК. Жалко .Ще го помним дълго с неговите песни.Сбогом бунтарю .
91
10
 
19
 
! Отговори
Гъдьо преди 1 седмица
Цели няколко поколения израснаха с музиката и хитовете на Щурците..Край реката редят сеРедят се тополите-Побелели от първия сняг...Един голям талант си отиде,но остават завинаги вечните му песни..почивай в мир!
90
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Поклон, титане!

Спонсорирани публикации