Синът на собственика случайно е бил на мястото на взрива

Оказал се на лошо място в лошо време
26 юли 2024 15:56, Инна Ангелова
90
Синът на собственика случайно е бил на мястото на взрива
Снимка: БГНЕС

Според запознати и приближени до собственика на “Енигма”, синът му не е бил част от пиротехническия екип и е бил случайно там по време на експлозията. Младежът и другият мъж на около 50 години - и на двамата съдбата им към момента не е известна, дошли да оставят един от служебните микробуси, който им трябвал, за да свършат някаква работа през деня.

“Оказали са се в лошо време на лошо място”, разкриха запознати пред “Труд”.

Според други източници складовете не са нито фабрика за експлозиви, нито са цехове за боеприпаси. Това са сгради, проектирани и сторени само и единствено за съхранение на пиротехнически изделия. В тях има пиратки, пиробатерии и всякакви видове фойерверки, гирлянди и т.н. Разказват още, че стените са дебели зидове, а пък покривите леки, за да може, ако нещо избухне, взривната вълна да отива нагоре.

“Обикновено след като са направили измервания на терен – дали ще и на покрив, на козирка на стадион или на друго място, където ще се монтира зарята, правят план и започват да се занимават със свързване на различни заряди към компютър. Когато всичко вече е разположено по плана, от този компютър, наричат го бокс, с натискане на едно копче започва зарята като последователно избухват различни светлини, или се пускат различни ефекти.

Предполага се, че доцент Шишков, който загина и дъщеря му, която също учи за взривове и има лиценз за работа с пиротехника, са били в работилницата на пиротехниците, за да свързват заряди.

“Но нямаме представа дали синът на г-н Попов и другият мъж са били при тях или отвън. Смятаме, че причината не е грешка на доцента или дъщеря му, а е възможно да е избухнал дефектен заряд, с който са работили”, продължават разказва си свидетели.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
16
 
! Отговори
питам преди 1 месец
Случайно ли случайно е бил в складовете на баща си.
44
25
 
1
 
! Отговори
! преди 1 месец
Ясно е че зад това стой Путлеропитеците на Путлера. Путлеропитега се опитва да дестабилизира тази територия на ЕС и НАТО за да няма редовно правителство. Ако не бяхме рашиска губерня сега президент и министрите щяха да излязат и обявят воина на азиатския агресор. Трябва да му се покаже че това е територя на ЕС и НАТО а не на рашистите. Време е за твърди мерки време е да спрем да бъдем губерня на Расия и да станем истинска територя на ЕС и НАТО дори ако трябва тази територя да се казва тракия.
43
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Одеве казаха в Каналето работил починалия и В КуКу със Слави.
42
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Одеве казаха в Каналето работил починалия и е КуКу. Казват, че бил отговорен, но като стане белята все хубаво се говори за човек.
41
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ГОЛЕМИ СПЕЦИАЛИСТИ ДОЦЕНТИ ИТ.Н. ОСВЕН ДА СЕ РАДВАТ КАТО ДЕЦА НА ПУШКАЛАТА И СВЕТЛИНИТЕ ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ. ТОВА СА СПЕЦИАЛИСТИТЕ НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ. ТОВА ВИ ОСТАВИ КАТО НАСЛЕДСТВО ПАРТИЯТА. КЪДЕТО И ДА ПОГЛЕДНЕШ НЕГРАМОТНОСТ И НЕВЕЖЕСТВО УДРЯЩО ДЪНОТО. НЯМА ДА ОТВАРЯМ ТЕМА ЗА ЗДРАВЕОПАЗВЕНЕТО. ТАМ ОТДАВНА СМЕ НА ВТОРО ДЪНО. БОГ ДА ПРОСТИ ЗАГИНАЛИТЕ.НИКОГА ПОВЕЧЕ ПОДОБНИ ТРАГЕДИИ.
40
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А хич не е грешка на доцента, след като това са складове. Хранителните продукти в складовете ли се продават или в магазините?
39
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 37 Вие колко сте захлупен не верно.
38
0
 
15
 
! Отговори
Господ преди 1 месец
В този Свят всичко са плаща рано или късно-- ако имате грехове - няма нищо случайно,,,,
37
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може да са искали да запознаят сина с дъщерята...
36
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 36, a, e това конспи вече извади кралския бисер! Значи, според конспито, г-н Пеевски, дава някакви тайни знаци на г-н Доган, като взривява склад за фойерверки, нищо че склада за фойерверки няма нищо общо с г-н Доган! Е това се казва желязна конспева логика! Конспи, печелиш наградата ид*и*от на ид*и*отите!
35
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 34, тъй, тъй конспи, айде сега напише коя от всичките конспиравтивни теории на теб ти е най-интересна, че да я приемем нея за основна версия за пожара, колкото и безумна да е, както и останалите ви конспиративни теории...
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
да не би Дебелян да дава сигнали на Сокола чрез фойерверките, сега чакаме следващото бедствие някъде из държавата и да се появят едни министри неадекватни по телевизията да обясняват глупости на търкалета
33
5
 
4
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 1 месец
А кой е бил с него, и дали той не е палнал някой цигарка а ?
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
а може също един мармот да е бил там и да е натиснал някакво копче без да иска, или пък едни зелени човечета да са били. да не забравяме и хари потър - той все такива ги върши с пръчката си, може да е объркал заклинанието и всичко във въздуха...
31
0
 
8
 
! Отговори
Кибрита преди 1 месец
Аз съм виновен. Паля всичко де гори. Накажете ме. Ха ха ХА ха!
30
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Руси, конспи, ако го нямаше Калин Стоянов, щяхте да лаете "къде е Калин Стоянов"... Просто на смахнати и неуи хора угодия не може да има
29
2
 
7
 
! Отговори
Нефелен преди 1 месец
Абсолютна малоумщина, човешки примитивизъм. Лека им пръст на починалите.
28
3
 
18
 
! Отговори
Руси преди 1 месец
Щом Калин Стоянов излиза и маже. Значи има нещо гнило ,което не се казва. Този хич не може да лъже!
27
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
това да не е било склад за незаконно оръжие?
26
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какъв доцент доктор ще влезе да тропосва стотици фойерверки до или в складове с тротилов еквивалент, бре? На кой ги разправяте тези съчинения? Ако е така какъв доктор на пиротехническите науки е бил? Че и дъщеря си подкокоросал да се занимава с взривове?! Смятай колко е доктор да рискува до 7 т. взривни! Или той мислел, че складовете са с лампички за падащ сняг и бенгалски огън? Не мога да повярвам синът на собственика, че случайно минал да им каже здрасти. По-вероятно е отишъл да им даде нещо.