Синът на собственика случайно е бил на мястото на взрива

Оказал се на лошо място в лошо време
26 юли 2024 15:56, Инна Ангелова
90
Синът на собственика случайно е бил на мястото на взрива
Снимка: БГНЕС

Според запознати и приближени до собственика на “Енигма”, синът му не е бил част от пиротехническия екип и е бил случайно там по време на експлозията. Младежът и другият мъж на около 50 години - и на двамата съдбата им към момента не е известна, дошли да оставят един от служебните микробуси, който им трябвал, за да свършат някаква работа през деня.

“Оказали са се в лошо време на лошо място”, разкриха запознати пред “Труд”.

Според други източници складовете не са нито фабрика за експлозиви, нито са цехове за боеприпаси. Това са сгради, проектирани и сторени само и единствено за съхранение на пиротехнически изделия. В тях има пиратки, пиробатерии и всякакви видове фойерверки, гирлянди и т.н. Разказват още, че стените са дебели зидове, а пък покривите леки, за да може, ако нещо избухне, взривната вълна да отива нагоре.

“Обикновено след като са направили измервания на терен – дали ще и на покрив, на козирка на стадион или на друго място, където ще се монтира зарята, правят план и започват да се занимават със свързване на различни заряди към компютър. Когато всичко вече е разположено по плана, от този компютър, наричат го бокс, с натискане на едно копче започва зарята като последователно избухват различни светлини, или се пускат различни ефекти.

Предполага се, че доцент Шишков, който загина и дъщеря му, която също учи за взривове и има лиценз за работа с пиротехника, са били в работилницата на пиротехниците, за да свързват заряди.

“Но нямаме представа дали синът на г-н Попов и другият мъж са били при тях или отвън. Смятаме, че причината не е грешка на доцента или дъщеря му, а е възможно да е избухнал дефектен заряд, с който са работили”, продължават разказва си свидетели.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
2
 
5
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Конспирация че си с четвърти клас и не можеш да направиш разлика между барут за пиратки и барут за изстрелване на мини. за тва и ти умиха очите с "нивото на праховите частици" и айде легайте си.
64
0
 
9
 
! Отговори
Клинч иСтуд преди 1 месец
мда, и оня синковеца в горни лом и той на лошо място в лошо време, ръга раята с остена че се работи бавно.
63
3
 
21
 
! Отговори
Конспирация преди 1 месец
Има нещо гнило. Дочух, че са спирани автомобили на случайни хора за проверка след взривовете. Такава гъба и цяла нощ фойерверки.. не ми се струва да е имало само пиротехника, ако ще и най-големия склад на Балканите да е бил. Какво не ни се казва?!?
62
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Синът и собственика имена нямат ли ?
61
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво, пожелавам на семействата на всички български мутри да викат поп да им освещава домовете, защото мутрите не искат да приемат че са умрели. Така става с кокаиновите души
60
1
 
28
 
! Отговори
Пази, Боже! преди 1 месец
Хора, спрете се бе, смирете се! Това е трагедия за близките на загиналите. Бог да ги прости! Защо е нужно да се словобудства с трагедията на непознати? Помълчете, поне при трагични събития!
59
6
 
22
 
! Отговори
До 60 А случайно ли преди 1 месец
Не е случайно - Складовете са един до друг, близо до село и ж.п. гара, доцент с дъщеря си (сигурно да му помага със съвети - Татко, не си хвърляй цигарата върху бомбата!), в извън работно време, синът на собственика се разхожда в склад със 2 тона тротилов еквивалент, други хора също се разхождат в сладовете (природна забележителност ) и т.н. Никакво спазване на строгите изисквания за работа с взривни материали. 35 години капитализъм възпитаха алчност и простотия.
58
8
 
13
 
! Отговори
Евроатлантизъм преди 1 месец
означава патологична алчност и тежка простотия. Така е и в Украйна.
57
0
 
18
 
! Отговори
Логика преди 1 месец
СЛЕД КАТО ИЗГАРЯНИЯТА НА МОМИЧЕТО СА 85 ПРОЦЕНТА, А НА ТАТИ - 35, ЛОГИЧНО Е ДА СЕ ПРЕДПОЛОЖИ, ЧЕ ВЗРИВЪТ Е СТАНАЛ ТОЧНО В НЕЙНИТЕ РЪЦЕ.
56
0
 
13
 
! Отговори
А СЛУЧАЙНО ЛИ преди 1 месец
СКЛАДОВЕТЕ СА ЕДИН ДО ДРУГ ?
55
3
 
21
 
! Отговори
Упс преди 1 месец
И КОЙ И КЪДЕ ДАВАТ ЛИЦЕНЗ ЗА РАБОТА С ПИРОТЕХНИКА НА 20 ГОДИШНИ, ВСЕ ОЩЕ УЧЕЩИ?!?!? ИЛИ ТАТИ Е ДАЛ НА ЩЕРКА СИ?
54
8
 
16
 
! Отговори
Загинал за ЕС и НАТО преди 1 месец
Слава Евроатлантическите ценности и Великата Пазарна Идея - да си натъпчеш джобовете, пък ако ще да се взривиш.
53
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма какво да се обяснява повече. Това са складове, а доцентът е правил там нещо друго.
52
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какви камери ве човек, там всичко е издухано до кота нула.
51
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няма случайности, нали има охрана. Нека да прегледат записите от камерите и и да уведомят обществото с всички детайли, защото темата е с обществено значение. Жалко за загиналите и пострадалите при тази трагедия, но сякаш властите се опитват да потулят нещо и всячески избягват версията за престъпна небрежност. Дори заговориха и за кълбовидна мълния.
50
3
 
20
 
! Отговори
Радка Пиратка преди 1 месец
Путин няма нужда да ни хвърля бомби. Сами ще се затрием
49
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Оказали са се в лошо време на лошо място, разкриха запознати пред Труд."---------------Няма добро време да си в склад с няколко тона тротилов еквивалент.
48
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
КЪДЕ СА КАМЕРИТЕ. В ТЕЗИ СКЛАДОВЕ Е ИМАЛО НАЙ МАЛКОТО 10 КАМЕРИ И ВСИЧКО Е БИЛО ЗАПИСАНО ДА ПОСЛЕДНАТА СЕКУНДА. ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА СА ВИ ПОКАЗАЛИ КАКВО СЕ Е СЛУЧИЛО. НО НАЛИ ЖИВЕЕМ В НОРМАЛНА ДЪРЖАВА - ЕДВА ЛИ НЯКОГА ЩЕ НАУЧИМ ИСТИНАТА. ВСИЧКО ЩЕ СЕ ПОКРИЕ И ОТНОВО ПЕНА ЧИСТАЧКАТА И БАЙ ИВАН ПАЗАЧА ЩЕ СА ОСНОВНИТЕ ВИНОВНИ. БЪЛГАРИЯ В НОВИЯ ВЕК - КОЯ СЕРИЯ ГЛЕДАМЕ ВЕЧЕ 40 ГОДИНИ.
47
7
 
9
 
! Отговори
Сега преди 1 месец
Богаташа комунист за кое ли скърби за стоката са милиони която изгърмя или за загиналите си рацотници.Предполагам че за първото.
46
14
 
13
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Този е станал доцент по време на Демокрацията- през Комунизмът такива некъдърници нямаха нищо общо с доцент!!!! То и Буда е генерал- и Героги Бинев е професор- и всякакви каратисти и джудисти са математици и лекари - така че - Мир на Прахът на Доцента