Румънският патриарх поздрави Даниил

И двамата носят името Даниил
1 юли 2024 16:05, Инна Ангелова
20
Румънският патриарх поздрави Даниил
Снимка: БГНЕС

Патриархът на Румънската православна църква Даниил поздрави новоизбрания български патриарх по повод интронизацията му. В посланието си румънския патриарх изразява убеждението си, че той ще допринесе за защитата и утвърждаването на християнските ценности в съвременния свят, съобщава „Аджерпрес”.

"Достойнството на Предстоятел на Българската православна църква, към което сте призован от нашия Спасител Иисус Христос, "Великия Първосвещеник" (Евр. 4:14), предполага особена пастирска отговорност за Българската православна църква, особено в тези трудни времена, белязани от множество морални, социални и икономически кризи и дори военни конфликти”, посочва румънският патриарх Даниил.

Патриарх Даниил заявява своята "пълна увереност", че новият предстоятел на Българската православна църква ще бъде "достоен приемник на вечно почитания патриарх Неофит и на другите достопочтени патриарси на Българската православна църква", чието духовно наследство той ще продължи "с вярност и динамика и със същата грижа за румънската православна църква и общност в София".

"В тези тържествени моменти се молим всемогъщият Бог да ви дари с мир, радост и много помощ, за да водите Българската православна църква по пътя на спасението, за слава на Пресветата Троица и на цялото православие. От името на Светия Синод, духовенството и вярващите на Румънската православна църква поздравяваме Ваше Светейшество по случай това благословено събитие, като Ви пожелаваме много и плодотворни години в служба на Светата Българска православна църква", се посочва още в съобщението, допълва Нова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: църквапатриархБПЦ
Още от Общество
Предстоят ли фалити заради небалансиращата енергия?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Факт преди 1 ден
Нашият Господ Иисус Христос е свещеник навеки по чина на Мелхиседек, а не на Авраам. Авраам се е поклонил на Мелхиседек, платил е данък десятък и е дарил десятък от всичко заграбено по време на военната си кампания. Затова беснеят левитите и останалите шебеци, защото и те са длъжни да плащат десятък и да се покланят на православните християни.
17
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
внимавай какво си пожелаваш, за пореден път се сбъдна, пред 6 години го доведоха от Ню Йорк само и само да не стане митрополити Поликарп, дори като причина изтъкнаха че учил в Солун, а Даниил Богословския факултет на СУ, т.е. по-добро образование, сега при Григорий вече гръцкото образование е по-добро, ако Поликарп беше станал митрополит, Даниил щеше да си е все още в Ню Йорк и нямаше да стане патриарх, а Поликарп нямаше да е заплаха, защото е на 45 години, неведоми са пътищата Господни!
16
1
 
0
 
! Отговори
DDD преди 1 ден
Мада фака,сигурно КГБ го е вербувала патриарха докато е бил в САЩ.
15
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
живял 7 години в Ню Йорк демек в централата на Сатанизма и дошъл да доведе Армагедон у нас.
14
5
 
0
 
! Отговори
Здрач-VIII Мами преди 1 ден
Дан на Ел не Влашки поздравил Небългарският Дан на Ел. Патриархално Aврамически гибелни зомбита, тикащи патриархат и ръководещи откачени,умопобъркани пълнежи с нехора.Женско царство e нужно и трябва в което всички попове църкви синагоги и джамии Богинята да ви превърне в сгурия и стопилка.
13
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Нашият се казва Сатанаил!
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
най-важното е, че няма никакви комплекси, живял 7 години в Ню Йорк не може да го впечатлят нито вселенски патриарси, нито завършили в Атина или Солун, нито специализирали в Германия
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Жив и здрав да е Негово Светейшество и да работи със същия устрем за добруването на българския народ така както го е правил и във Видин! Радващо е, че бе избран млад и енергичен, но изцяло отдаден на вярата митрополит. Предстои му много работа, но вярвам, че Бог ще го дари със сила, за да бъде пример за целия български народ! Успех във всяко начинание, дядо Данииле! Бог пред нас и ние след него!
10
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
спомняте ли си думите на митрополит Николай -"дори не ви идва наум кой ще стане патриарх", аз лично не очаквах, но гледах директно гласуването и разбрах, че няма нищо случайно, Господ не ни е изоставил! - само две години над възрастта, само една година над необходимото митрополитско служение
9
1
 
6
 
! Отговори
БОКО преди 1 ден
ЕДИН СМИСЛЕН ЖЕСТ. БРАВО!
8
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Нормално, все пак и двамата са мокри
7
6
 
1
 
! Отговори
Ze nigmar преди 2 дни
Демонстрира се пред Бога като самият черен...:)))
6
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Сутринта на литургията в "ал. Невски" е бил и американският посланик. Защо никъде не писаха????? беше седнал, като официално поканено лице.
5
7
 
3
 
! Отговори
Ббб преди 2 дни
Те адаши, а.. Да се обединят двете църкви, натам върви..
4
10
 
2
 
! Отговори
Папата преди 2 дни
И аз поздравявам своят брат во Путин и му пожелава крепко здраве и висок офицерски чин!
3
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
А дали и той е руZZко ченге
2
13
 
4
 
! Отговори
ПУТИНАРХ САТАДАНИИЛ преди 2 дни
ДЯВОЛЕ В ПОПСКИ ОДЕЖДИ
1
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
A папата кога :)))