»ванчева се оплака: √одина и шест месеца чакаме президентът да ни помилва

“€ разказа какво е да си зад решетките
17 юни 2024 10:51, Ќели ’ристова
96
»ванчева се оплака: √одина и шест месеца чакаме президентът да ни помилва
—нимка: Ѕ√Ќ≈—

"„увствата са смесени. ¬се още съм в затвора. √одина и шест месеца чакаме президентът да се произнесе за това, че ще бъдем помилвани". “ова об€сни бившата кметица на район "ћладост" ƒесислава »ванчева. “€ все още е в затвора, но гостува в Ѕи “и ¬и. ѕуснали € да се лекува, об€сни »ванчева.

¬од€ три дела срещу сливенски€ затвор заради отказ от лечение на микроаденом на хипофизата. Ћипсва лечение, не ми се даваше животоподдържащ медикамент. »мам увреждани€, имам проблеми със зъбите, подула съм се, не се лекувах и за астма, об€сни бившата кметица.

¬ момента съм в прекъсване по медицински причини. ¬ момента н€мам прегледи и изследвани€ и мога да присъствам в студиото. — автобус си тръгвам в ср€да за —ливен, об€сни »ванчева.

"јз съм в строг режим. Ќепрекъснато ни режат храната, ако близък ми донесе 6 салама, те режат и шестте, а н€ма хладилник и бързо се развал€т. ѕри жените условно предсрочно освободени са малко, стана €сно от думите на »ванчева. “€ об€сни, че ще намали присъдата си с 4-5 месеца, защото работи в кухн€та в затвора.

"јз и още две момичета сме, нормално е да има културен шок", каза още »ванчева.

»ма доживотни присъди, при мъжките са в отделно крило, но при нас сме заедно. ќколо 180 жени лежат в затвора, каза т€.

ѕо думите й законът разрешава да има две прекъсвани€ - по здравословни и по семейни причини. «аконът казва, че затворът тр€бва да ни пази физически и психически.

»ванчева благодари на 82-годишната си майка, ко€то гледа сина й.

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


96
ќще от —траната
–емонт и задръствани€ по път€ за морето
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
94
2
 
3
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
√орките женици, сготвиха ги. —капани€ √ешев. ј на »ванчева й беше "светнал" само носа. “€ с нос ли ги е броила тези пари? ѕипнала е н€къде по колата и се е почесала €вно. “ези с ръкавиците меверейки кой знае къде са разнесли всичко. “е се опитваха и с ръкавиците после да им хващат ръцете на двете жени. ƒа пренесат, но не усп€ха.
93
4
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
»ванчев и про ста женица.»зведнъж стана от нищото кметицата и се самозабрави.’одеше нощно време на строежа на √аранти коза да ги провер€ва и викаше като миси.рка на охраната:«наете ли ко€ съм ј«!?ќбщо взето фризьорка,набутала се сред играчите,ама...н€ма гръб.»наче да си краде досега,като другите...
92
2
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
—лед€х с интерес делото »ванчева и съм абсолютно убеден че € вкараха на топло, защото пречи, а не защото е виновна. ƒано кармата да си свърши работата, защото справедливост в та€ държава скоро н€ма да има.
91
1
 
2
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
Ќа ти€ избори √ешев получи 3000 гласа, а на последните за които се €ви »ванчева, взе 30000, та на кой повече в€рва народа.
90
0
 
1
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
»маше един преподавател ѕенгезов от —” завлече милиони . » нищо не му направиха . » каза щом сте ме нарочили напускам ”ниверситета. » се раздели със службата.
89
2
 
6
 
! ќтговори
ƒо јнонимен 81 ? преди 4 седмици
, как точно ли, ами спомн€ш ли си, че думите дето ти използваш, "светна като коледна елха" б€ха използвани и от то€ мафиот бивши€ ни главен прокурор гешеф! та тогава се оказа, че е "светнала" малка част от ръцете и и т€ се дължи на това, че полицайката ко€то арестува »ванчева преди това е броила парите които се намират в багажника на колата! та така € сготвиха!!!!! ама използваш същите думи като гешефтара навремето! ўо така!?
88
2
 
1
 
! ќтговори
ѕозитивен преди 4 седмици
√отина жена.
87
5
 
6
 
! ќтговори
 метът преди 4 седмици
јко »ванчева се беше навела на Ѕаце и каскета щеше да е още кмет и невинна...жалко за жената,че е и малко дете.
86
5
 
6
 
! ќтговори
–адев и преди 4 седмици
 обилата …отова са проблем за наци€та!ƒеса кравата тр€бваше да бъде линчувана за злоупотреба с правомощи€та си на съпруга на президента! »ван *** е силна и борбена! …отова, ти си поми€!
85
3
 
12
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
 олко безпомощни, беззащитни и нараними са обикновените хора и н€ма кой да ги защити, трагеди€ отвс€къде, после защо б€гали или не гласували, ами ей затова!
84
6
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
ƒо 4140ћЌе си интересен, един куп лъжи вече изслушахме по адрес на »ванчева, само за да злепостав€т и оправда€т престъпната присъда, н€ма н€какъв факт, който дори да всее съмнени€, че е извършила престъпление, за мен т€ е невинна.
83
13
 
12
 
! ќтговори
4140ћ преди 4 седмици
—вършиха ли честните и интересни хора в Ѕългари€, че взеха да кан€т в студиото на Ѕ“¬ осъдените на 20 години за корупци€ престъпници? «нам, че изглежда на външен вид невинна като учителката ви по хими€ от 6-ти клас, но ако н€кой се запозна€ в детайли с "дарени€та", с които е изнудвала строителните предприемачи, ще се хване за главата. —амо ще кажа, че общата сума надхвърл€ 1 милион лева.
82
8
 
13
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
ƒо јнонимен»зобщо не са € хващали със сумата »ванчева, ама изобщо, пили са кафе с колежката си и докато пи€т кафе, н€кой е изтърсил кашона с парите в колата им, нито белези имаше по дланите и пръстите на ръцете на »ванчева от веществото! Ќе разбрах защо √ешев ги набута и то с такава страшна присъда и искаше 20 г., каквато и на убийци не дават и лишиха децата от майка, оставиха децата й на една старица, като майка й да ги гледа!
81
10
 
6
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
¬ тази държава има много захлюпени.  ато не ги хващат, защо не ги хващат.  ато ги хванат, защо ги хващат. Ќарод с шизофрени€.
80
12
 
4
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
ƒо 74  ак точно € сготвиха, след като € хванаха с огромна сума бел€зани пари и ръцете и светнаха.
79
1
 
8
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
«атова, следващите кметове да си зна€т да не се срещат с предприемачите по ресторанти, а само в кабинета пред още н€колко души свидетели. » да не си прав€т сметката, че с корупци€ извън софийските корупционни обрачи изградени от √≈–Ѕ и от ƒ—Ѕ ще станат богати.
78
8
 
7
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
аз –ундьо го чакам от както го назначиха през 2017 г. да свърши нещо за държавата, т€ година и половина - хахах - над€вай се
77
0
 
11
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
а какво става сега с ¬аклин, къде е?
76
1
 
15
 
! ќтговори
јнонимен преди 4 седмици
турската фирма, на ко€то »ванчева не даде разрешително за строеж, веднага го получи след като € арестуваха и ...фалира, затова гешев беше шокиран оът "предателството" на √≈–Ѕ и особено на ƒѕ—, сам призна как ги е прикривал, след такова признание в јнгли€ например щеше да бъде даден под съд, а той се из€в€ва като политик, борец срещу корупци€та
75
7
 
4
 
! ќтговори
Ѕългарин преди 4 седмици
–уски€ чорап –адев покрива нагласени€ процес на руски€ пудел Ѕорисов, изпълнен чрез руски€ му слуга √ешев. ќт кого "чака" помилване?