Румен Радев: На изборите ще избираме между войната и мира

Всеки ден, в който тази война продължава, е пагубен
18 май 2024 12:37, Стела Стоянова
396
Румен Радев: На изборите ще избираме между войната и мира
Снимка БГНЕС

Всеки ден, в който тази война продължава, е пагубен за Украйна, Русия и всички нас. Това заяви президентът Румен Радев в Ямбол, предаде БГНЕС.

„Ние ще избираме на тези и на следващите избори между войната и мира. Всеки наш гражданин трябва да си дава сметка за това“, каза Радев.

Държавният глава припомни, че всички кръвопролития започват с милитаристки призиви, които нямат място в Европа. „Страстите от войната да се пренасят тук и насилието от войната да се пренася тук не довят до нищо добро и за такива действия трябва да се търси отговорност“, подчерта Радев.

Той заяви, че последиците от всичко това наблюдаваме и в момента. „Ако така продължават нещата и не се сложи край на войната, ще имаме демографски опустошена страна – Украйна с напълно унищожена инфраструктура, индустрия, производства. Това ще бъдат изключително тежки последици не само за Украйна, но и за цяла Европа“, предупреди българският президент. Той смята, че „всеки ден, в който тази война продължава, е пагубен съответно и за Русия, и за всички нас“.

Радев призова за полагане на политически усилия за мир, а не за наливане на оръжия. „С оръжия, без оръжия ние отиваме към сходен изход. Трябва да си даваме сметка за това. Разликата ще бъде хиляди човешки жертви и една опустошена страна, за която ние ще трябва да плащаме“, каза той и добави, че „това е неизбежно“.

Държавният глава посочи, че тази ситуация неизбежно се отразява и на всички избори – и в Европа, и в САЩ.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


396
Още по темата: войнаРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
2
 
6
 
! Отговори
Сега преди 4 месеца
Мирът е в ръцете на ЕС а войната е на страната на русия/пиша я с малки защото за мен са невзрачни с тази война/ затова по призива на президента да гласуваме за Мира
162
1
 
7
 
! Отговори
Vess преди 4 месеца
Поредното прозрение на най-неподходящия Президент до сега. Че кой подкрепя войната и кой не иска мир? Ако един ден се озовем в подобна ситуация и поискаме помощ и не я получим......
161
1
 
4
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 месеца
И кои са за мир? Щото едните искат Украйна да победи, другите искат Русия да победи.
160
2
 
4
 
! Отговори
Жест на добра воля преди 4 месеца
До До202 "и то доброволно," Дали е било "доброволно" знаем по това, че след това се налагаше САЩ да ги храни с пилешки бутчета.
159
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Бонго Бонго 206. Баш русофилът си ти.
158
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Аз мислех, че нещо ще се избира там за България...
157
3
 
3
 
! Отговори
До202 преди 4 месеца
Абе по спомен Русия като победител от ВСВ се оттегли 90-те от своята сфера на влияние,източна Европа и то доброволно,да ама едни наглеци решиха,че това е недостатъчно и трябва да се заврат там където не им е мястото,та на кое викаш"империализъм"и кой е проводникът му?
156
1
 
3
 
! Отговори
Възмутен преди 4 месеца
Глу.пости. И какъв мир си представя кримският руснак?
155
4
 
8
 
! Отговори
До 195 преди 4 месеца
Докато Русия не се откаже от своя империализъм, няма как да има мир. Иначе всички искаме да живеем в мир, но действителността е различна.
154
2
 
7
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 4 месеца
Итн подкрепя Радев за президентска република, заради ТОПЛАТА ВРЪЗКА ДЕСА КУЛТУРИСТА.СЛАВЬИЕ Я Е ЖУЛИЛ ПОСЛЕ УРЕДИЛ РАДЕВ ДА ЖУЛНЕ И ТОЙ...ХА ХА ХА и той са влюбел
153
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако Путин, не се предаде на Зеленски и украинските войски, Русия я очаква пълна разруха и разпад !!!! НЯМА ВРЕМЕ ..
152
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 195 Тези които громят Русия са за мира. Единствения генератор на войната в момента е руския Хитлер и това е ясно на всеки мислещ.
151
1
 
3
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 4 месеца
Няма никакви новини за Казахстан Тюркменистан Таджикистан Узбекистан Киргизстан Башкирия Адъйгея Дагестан цинганинстан, които искат отделен съюз от расия.
150
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ами то не останаха ненаведени родни политици които да са за мира,едните громят Русия,другите громят Европа!
149
4
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 месеца
Радев много добре знае, че ако му харижат на Путин Украйна, той няма да се спре дотам! И точно на това се надява! Всички *** мечтаят да са диктатори от азиатски тип, да управляват доживот, а отговорност...нулева! Властта не е за всеки, самозабравят се!
148
0
 
6
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 4 месеца
Армения спря вноските за общият военен бюджет с рассия .
147
1
 
8
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 4 месеца
Махнете машинното фалшиво гласуване.Радев така назначи пп и себе си.
146
2
 
10
 
! Отговори
РьонеСъпротивата преди 4 месеца
Румбата си блее руските опорки,а украинците същевременно ломят яко руски рафинерии.Скоро от износители на горива москалите ще въобразят на вносители.Вече запознаха да запазват количества от Казахстан.В момента помпят фалшива икономика,като произвеждат оръжия и боеприпаси,но оръжия и боеприпаси не се ядат.Нещата тепърва ще стават гадни в руската свинска ***.
145
2
 
1
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 4 месеца
Точно така
144
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 183 Никакъв "майстор" не е: обикновен проводник е на цинични лъжи и бутане на руски опорки. ВСЕКИ, с малко акъл е разбрал какво означават приказките му - подкрепяне на руския фашизъм и агресивните му намерения.

Спонсорирани публикации