Вдигнаха "Спартан" за спешен пациент от Варна до София

Полетът бе изпълнен в условията на усложнена обстановка
Обновена: 10 май 2024 19:13 | 10 май 2024 18:08, Александър Попов
29
Вдигнаха "Спартан" за спешен пациент от Варна до София
Снимка: БГНЕС

Екипаж от 16-а авиобаза Враждебна със самолет C-27J “Спартан“ извърши авиомедицинска евакуация, съобщиха от Министерството на отбраната.

Самолетът излетя в 09:45 часа от летище София с медицински екип от „Н. И. Пирогов“ на борда със задача транспортиране на пациент от МБАЛ „Света Анна“ - Варна до София.

Полетът бе изпълнен в условията на усложнена метеорологичната обстановка. Командир на екипажа беше капитан Николай Георгиев, помощник-командир – майор Дарина Христозова и борден инженер – капитан Митко Гергов. Благодарение на техните действия, в 12:01 часа самолетът се приземи успешно обратно на летище София.

Силите и средствата за аварийно-спасително осигуряване от авиационната база бяха приведени за изпълнение на полет за авиомедицинска евакуация по заявка на Министерството на здравеопазването, след разрешение на началника на отбраната и заповед на командира на Военновъздушните сили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: спартан
Още от Общество
Меко казано е важно: Каква тоалетна хартия използваме?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А медицинските хеликоптери за какво ги купиха, като ще разкарват огромния Спартан?
26
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Хабят нм парите за няма нищо! Ако стане война ще се окаже че няма гориво .
25
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
БОГАТ СВОБОДЕН НАРОД В БОГАТА СИЛНА ДЪРЖАВА : НЕ ПОВЕЧЕ ОТ 12 ПАРТИИ, ОРИЕНТИРАНИ КЪМ НАЦИОНАЛНАТА ИКОНОМИКА, ПРИЛОЖНО ОБРАЗОВАНИЕ И ПРИЛОЖНА НАУКА ! ПАРТИЯ, КОЯТО НЕ ИЗПЪЛНЯВА ОБЕЩАНИЯТА СИ СЕ ЗАКРИВА ОТ СЪДА ! СИЛНА, ДУХОВНО ОБУЧЕНА ПРОФЕСИОНАЛНА АРМИЯ ! СЕМЕЙСТВОТО ДУХОВЕН ВЪЗПИТАНИК НА ЛИЧНОСТТА, ПАЗИТЕЛ НА ТРАДИЦИИТЕ И ОПОРА НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА !
24
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ако е за Копейкин не си е заслужавало , но все пак .
23
2
 
10
 
! Отговори
Питам преди 1 седмица
Защо не пишете кой е,толкова ли е зле,че чак Спартан да го вози,а мойто дете ,че е с Даун и има нужда от лечение,защо не изпращате Спартан,явно тоя е човек на човека .ей за това няма да гласувам и не ме интересува кой ще е горе, защото на тоя най отгоре има кой да го съди.скпро България,няма да има ред и оправия.деца и внуци пропъдихме,мизерници.
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Говори се че е пиян турчин
21
1
 
9
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 1 седмица
В Новините няма такъв Пациент със спешна Нужда ?Българската Армия ДЪЛЖИ Обяснение на Бедните и Болни Хора - КОЙ и ЗАЩО е НАРЕДИЛ ?Съмнявам се за Партиец , Хотелиер .
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Кой го вдигна този СПАРТАН ? И на кого всъщност е този самолет. Кой се разпорежда да се горят 1 200 л керосин за кефа на някой си ? Напишете му името.
19
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нали Кирил Петков тържествено се снима с някакви червени въртолети, защо не с е използват?
18
5
 
5
 
! Отговори
до 17 преди 1 седмица
Някой виден гербаджия ще да е, приближен на Банкянския похотливец.
17
1
 
11
 
! Отговори
Само 2 въпроса преди 1 седмица
Кой е пациента и кой плаща полета ?
16
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Парадокс БгВоенните участват при извънредни ситуации и основната функция на армията е опазване на живота, здравето на хората и териториалната цялост на страната
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
аз залагам че е човек на дпспонеже тоорбата и тююфлека управляват тази държава но софиянци са виновни че гласуват за тюююфлека с чекмеджето
14
3
 
12
 
! Отговори
Г557дт преди 1 седмица
Що не вдигнахте цялялата военна авиация на страната за 1 човек? Та Кой е пациента? На Боко човек ли е? Като оня Христо Мутафчиев, приятеля на Боко. А колко обикновени хора умират на прага на болниците, защото нямат "връзки"! И кой праща полета, безпратен ли им излиза? Дайте отчет на обикновения българин!
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
за някакъв с име Красьо Черния, Митьо очите Каратанчева с изкълчена ножинка или някоя кърджалийска проооста утка не е за бай Иван с 450 лева пенсия със сигурност
12
3
 
6
 
! Отговори
Парадокс Бг преди 1 седмица
Военният самолет Спартан е за военни цели, а не за медицински нужди на сульопульо! Това дали го има в някоя друга държава от ЕС?
11
1
 
7
 
! Отговори
Алооо преди 1 седмица
Туй държавата някои го обърнаха на бащиния! Ползват военни самолети за техни близки. Докога бре?
10
2
 
11
 
! Отговори
Срам и позор! преди 1 седмица
Няма ли линейки, пътнически самолети, нали купиха въртолет за спешни медицински случаи! Как може да се вдига военен самолет за някой си?! Колко струва това на нас данъкопратците? Кой е този толкова специален пациент, да не е папата?
9
2
 
10
 
! Отговори
Питам само? преди 1 седмица
Чий роднина е този пациент, че вдигат цял военнотранспортен самолет за наша сметка????? С парите на нас данъкоплатците! За мен и вас дали ще вдигнат Военния самолет Спартан да ни превозват до София?! Това трябва да се разследва! На някои живота е по-ценен от моя и вашия май!!!! А уж всички нме равти в тази държава! Явно хопа с власт злоупотребяват с това да превозват 1 човек с връзки!
8
2
 
13
 
! Отговори
Капитанът преди 1 седмица
Е за кой е изпратен самолета ? Айде разберете ,нали сте журналистически хрътки.

Спонсорирани публикации