Асен Василев: Не познавам Мартин и Стефан Димитрови, не са влизали в МФ

Това заяви той пред временната комисия
24 апр 2024 17:45, Стела Стоянова
28
Асен Василев: Не познавам Мартин и Стефан Димитрови, не са влизали в МФ
Снимка БГНЕС, архив

Марин и Стефан Димитрови не са посещавали Министерство на финансите (МФ). Аз лично не съм се срещал с тях.

Това заяви бившият финансов министър Асен Василев на изслушване във временната парламентарна комисия за разследване на корупционни практики в Агенция „Митници“ и евентуалната му роля в тях, предаде БГНЕС.

В отговор на думите на Рая Назарян от ГЕРБ-СДС, че има данни, че Марин и Стефан Димитрови са влизали в МФ, бившият министър на финансите подчерта, че ДАНС трябва да разполага със записи и данни, ако тези две лица са влизали в министерството, особено след като е станало ясно, че от 2022 г. ги наблюдават.

Василев определи като опит за атака към него да се твърди друго. Румен Гечев пък се обърна към Рая Назарян от ГЕРБ с въпроса къде ѝ е била реакцията относно „Барселонагейт“.

Василев коментира, че в момента в Агенция „Митници“ има служители от митническата служба на САЩ.

„Имаше разговори с английското правителство, трябваше да дойдат митнически служители от Англия. Имаше разговори да дойдат френски и австрийски митнически служители“, съобщи той и добави, че най-добрият вариант да се пресекат дългогодишни канали е да има съдействие с чужди митнически служби, които да изпратят реално на място хора.

Йордан Цонев от ДПС зададе въпроса дали на Василев му е било известно, че този държавен служител – Недан Хаджиев, е в контакт с такива популярни герои. „Краткият отговор е не. Той, между другото, продължава да е служител на МВР“, каза Василев.

България тепърва установява контакти с международните партньори, уточни той, като посочи какво са заварили и какво са свършили.

„Истината е, че има много работа, която да се свърши в Агенция „Митници“, отбеляза бившият финансов министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от Общество
Цените на имотите във Пловдив, Варна и Бургас подгониха тези в столицата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
do 24 преди 1 седмица
аз не знаех за това, например. направо изплискА легена. недей да пишеш. усещаш ли се?
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Василев за какво има американски митничари в Българските митници???? Всички знаеме че американските товари и пратки не подлежали на митнически контрол в таз колония.Що не поканите и Китайски митничари и няколко техни съдии?
23
0
 
1
 
! Отговори
До 20 преди 1 седмица
Продължавай да глупейш няма лошо, страдат само тия около теб които те подкрепят ! Не може да се обясни нищо на неандерталец с празна кратуна !
22
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На Сливенското ромче Асанчу доверие немам!
21
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
"Барселонагейт" е съшита с бели конци афера на ДС, за да бъде изнудван и отстранен от политиката Бойко Борисов.
20
1
 
2
 
! Отговори
дo 20 преди 1 седмица
В нета има всичко, но има най-много лъжи. Дори повече от телевизиите, защото няма никакъв контрол. Ако нямаш филтър, по-добре не чети.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До До15 интересно ДО УМНИЯ И ЗНАЕЩИЯ ЗА КАРТЕЛИТЕ - Като знаят толкова, като имат опит, защо именно там влиза най-голям дял от всички наркотици, почети малко, образовай се, в нета има всичко. В това число и от тяхни служби. Чети, чети, то сляпото окато става...
18
1
 
2
 
! Отговори
Емигрант преди 1 седмица
Знаете ли бе нещастници, че простотията е порок ? Не знаете, явно щом залагате отново на престъпници доказани от други държави ! Изобщо знаете ли, че един чех ви нарисува точното изображение преди четвърт век, без да ви е виждал дори ? Кенефчии не са емигриралите българи, а останалите на територията на траките и прабългарите !
17
0
 
2
 
! Отговори
До15 интересно преди 1 седмица
Ами именно защото те имат най-големият опит и са се сблъскали с най-различни "хватки" прилагани от картелите бе ГЛYПАК - нарича се ОПИТ ! Има ли някакъв анатомичен орган в картината ти освен очи да не се блъснеш във влак и език за да не ядеш лай.... които sереш ?
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
9 Хаах, не ГЕРБ гуляеха в дома на Рашков с трафикантите и не Борисов се ч...е в сауната с трафиканта. "Липсваш ми".
15
3
 
3
 
! Отговори
Интересно?? преди 1 седмица
Защо именно митничари от САЩ? Там влиза основното количество наркотици в света, значи има как, подобна е и ситуацията в Англия. Там има и най-голям асортимент от наркотици. Е, тези митничари какво толкова са достигнали? На какво ще ни научат те??
14
0
 
5
 
! Отговори
Българинът е просто преди 1 седмица
същество, хайде вече това да не се смята за обида, а за реално съществуващо нещо, наподобаващо на човек, но не чак толкова подобно, щом предпочита чекмеджета пред собствения си живот и някаква *** порода "Мафнитски" пред достоен живот !
13
3
 
9
 
! Отговори
Съдеба власт преди 1 седмица
Прокуратурата, вземете му мярка за неотклонение и му повдигнете обвинения за безстопанственост, рекет, ДДС измами,ОПГ,митничеки и валутни престъпления и кражби от Бюджет в страховити размери. Да не избяга великия Харвардски крадец
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нека надлъжните органи си свършат работата. И ако се докажат твърденията срещу Асен Василев и компания, да понесат наказанията си според закона.
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Как лъже само.Сигурен съм ще и с Путин се познава мръсника.
10
1
 
7
 
! Отговори
Моля се вече преди 1 седмица
като някой мюсли всеки ден да спечелят изборите ГЕРБ/ДПС, че да разберат най-после тези п:р:о:с:т:и българи "къде зимуват раците", как се мре в мизерия и разруха, срамна и гнусна нация сме, нямаме право на съществуване и пребиваване на тези "Божи" земи !
9
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Предупреждавах ви,че който се е хванал с ГЕРБ,добро не е видял,ама като не слушате,сега ще им ядете л...та.
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
а бе вервайте му,като на Кирчу.
7
4
 
13
 
! Отговори
Лъже, маже и лъже преди 1 седмица
Няма такъв друг лъжец като кокорчо. Очите му ококорени и лъжливи не спират да се въртят като пумпали. А лъжите излизат една по една без спир и без чет.
6
1
 
5
 
! Отговори
Ружа преди 1 седмица
Мяу,мяу!