Асен Василев: Не познавам Мартин и Стефан Димитрови, не са влизали в МФ

Това заяви той пред временната комисия
24 апр 2024 17:45, Стела Стоянова
28
Асен Василев: Не познавам Мартин и Стефан Димитрови, не са влизали в МФ
Снимка БГНЕС, архив

Марин и Стефан Димитрови не са посещавали Министерство на финансите (МФ). Аз лично не съм се срещал с тях.

Това заяви бившият финансов министър Асен Василев на изслушване във временната парламентарна комисия за разследване на корупционни практики в Агенция „Митници“ и евентуалната му роля в тях, предаде БГНЕС.

В отговор на думите на Рая Назарян от ГЕРБ-СДС, че има данни, че Марин и Стефан Димитрови са влизали в МФ, бившият министър на финансите подчерта, че ДАНС трябва да разполага със записи и данни, ако тези две лица са влизали в министерството, особено след като е станало ясно, че от 2022 г. ги наблюдават.

Василев определи като опит за атака към него да се твърди друго. Румен Гечев пък се обърна към Рая Назарян от ГЕРБ с въпроса къде ѝ е била реакцията относно „Барселонагейт“.

Василев коментира, че в момента в Агенция „Митници“ има служители от митническата служба на САЩ.

„Имаше разговори с английското правителство, трябваше да дойдат митнически служители от Англия. Имаше разговори да дойдат френски и австрийски митнически служители“, съобщи той и добави, че най-добрият вариант да се пресекат дългогодишни канали е да има съдействие с чужди митнически служби, които да изпратят реално на място хора.

Йордан Цонев от ДПС зададе въпроса дали на Василев му е било известно, че този държавен служител – Недан Хаджиев, е в контакт с такива популярни герои. „Краткият отговор е не. Той, между другото, продължава да е служител на МВР“, каза Василев.

България тепърва установява контакти с международните партньори, уточни той, като посочи какво са заварили и какво са свършили.

„Истината е, че има много работа, която да се свърши в Агенция „Митници“, отбеляза бившият финансов министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от Общество
Цените на имотите във Пловдив, Варна и Бургас подгониха тези в столицата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
7
 
! Отговори
Пудела преди 3 седмици
Бау,бау!
4
6
 
7
 
! Отговори
Боко Пеевски преди 3 седмици
нямаше да има пари за нищо друго освен ОПГ чували от магистралите тунелите границата с Турция. Не на корупцията не на мафията ГЕРБ ДПС ИТН дъното. България над всичко България за винаги. Респект към ПП ДБ респект само те се опитват сами срещу системата ГЕРБ ДПС всички други си гледат сеира и подлагат крак да ги съборят. Никога повече комунисти ГЕРБ ДПС ИТН БСП бандата на прехода 33 години лъжи и мачкане на народа яхти лодки къщи за гости милиарди долари
3
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Асен Василев - не съм от Хасково!
2
1
 
3
 
! Отговори
тъпомер преди 3 седмици
Абе има съд и прокуратура,кви са тия свободни преразкази от едни към други с внушения.
1
4
 
22
 
! Отговори
Лъжец и мошеник! преди 3 седмици
Нагъл лъжец и голям мошеник! Това е Асен Василав!