Нинова към Радев: Сменете Главчев, това е пуделщина в политиката

Паралелната държава става официална, каза тя
17 апр 2024 11:25, Стела Стоянова
72
Нинова към Радев: Сменете Главчев, това е пуделщина в политиката
Снимка БГНЕС

Председателят на парламентарната група на „БСП за България“ Корнелия Нинова прочете декларация от името на групата, в която призовава президента Румен Радев да смени служебния премиер Димитър Главчев. Тя се обърна към държавния глава и апелира да не преговаря, и да не се пазари за министрите със задкулисието, а просто да смени Главчев. Това е ваше правомощие по новата Конституция, уточни тя. По думите ѝ настоящият служебен премиер е доказано партиен кандидат на ГЕРБ.

От 48 часа, вече е доказан „послушко“ и изпълнител на волята на ГЕРБ и персонално на Бойко Борисов, каза Нинова.

Още по темата

Тя припомни цитати, в които лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посочва, че няма връзка със служебното правителство и думите му от 15 април, с които казва Главчев да смени външния министър и, че „ако не се съобрази с тази препоръка ще направи да се съобрази впоследствие“.

"2 април - Бойко Борисов: "Не се месим за служебното правителство. 9 април - Бойко Борисов: "Категорично заявих пред посланиците на страните от ЕС, че ГЕРБ няма връзка със служебното правителство. 15 април - Бойко Борисов: "Главчев да смени външния министър. Ако служебният премиер не се съобрази с тази препоръка, ще направя да се съобрази впоследствие", припомни социалистката събитията от последните дни за смяната на външния министър и ролята на ГЕРБ в събитията.

Няколко часа по-късно външният министър е сменен, добави Нинова.

Това е „пуделщината“ в политиката, каза тя и допълни, че утре Борисов може да нареди на Главчев какви да са резултатите от изборите. И това ли ще изпълни, попита Нинова.

"Паралелната държава става официална, ръководена лично от Бойко Борисов. Това е моделът Борисов, който беше възстановен с така наречената съдебна реформа на демократичните сили", категорична беше Нинова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от Темида
Съдът отмени наказанието на полицай във връзка с издирването на Митко от Цалапица
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
0
 
! Отговори
Shark преди 1 седмица
До Анонимен БКП е партия-мака на ГЕРБ и на ДПС. пазача на бай Тошо, който до скоро си пазеше червената партийна книжка защото му била "мил спомен" се превръна в най-големия демократ. И една камара като него подобни. В този смисъл ако ще се забраняват отроците на БКП, това са БСП, ГЕРБ и ДПС!
52
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
То пък кой ли е имал доверие на Главчев?! Президентът нямаше никакъв избор за назначаването на служебен премиер. Тези от БНБ по ред причини отказаха, Бойко Борисов няма да изпусне човек на ГЕРБ да остане председател на парламента, омбудсмана отива в чужбина и остана само Главчев. Сега и да уволни Главчев, кого да назначи, когато няма кой?
51
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Главчев се изложи. Като служебен премиер би трябвало да е политически неутрален, а той се подаде на бившия си лидер. Главчев се огъна и загуби доверието на хората.
50
2
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 1 седмица
Хахааааа, Боко мачка всички с 200 :))))))))))))))))))))))))
49
0
 
9
 
! Отговори
Валя преди 1 седмица
Че ти г-жа Лъжа и тези като тебе,само във вашите глави сте политици.Веи сте пределите и ваша е пуделщината.Кой ви плаща пуделщината, тая държава трябва да се управлява от сериозни хора ,а не като пудели като вас променкаджиите.Не ни трябва акъл от пудели като вас.България не ти е БСП за да я съсипваш,както съсипа БСП ясно ли ти е развихрила се г- жо Лъжа.За 30 години освен лъжи и интриги нищо друго не сте направили ,само смучете народа.Разкарайте се !
48
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тероористичната партия БСП (БКП) трябва да бъде забранена:Защо ? Тази партия разруши църквата св. Неделя, като уби над 134 човека сред които 12 генерали, 15 полковници, 7 подполковници, 3-*** майори, 9 капитани, 3-*** депутати и множество граждани, включително жени и деца. Загиват и много общественици, сред които и столичният кмет Паскал Паскалев.Да припомним, че Израел след като уби 13 души ( 2 генерали и 5 офицери) беше атакуван от над 300 дронове и ракети от Иран.
47
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Бесепари към ръководството-Сменете Нинова!Ту та ку,моменталически!!!
46
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да припомняме ли на Нинова ,че и тя преяде с пуделите?
45
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Е , кой създаде пудела...
44
1
 
11
 
! Отговори
стар преди 1 седмица
А Радев беше вашият пудел Корнелке ,ама какво стана ??? И в сглобка бяхте с ПП ДБ и вицепремиер беше и бая комисионни ,,хапна"!
43
8
 
2
 
! Отговори
Алооо преди 1 седмица
До 43. Какъв кабинет ще редиш бре! Вие от ГЕРБ и пудела ви Главчев сте само за 2 месеца до изборите! Каква е тази поголовна чистка и подмяна от строна на ГЕРБ????!!!@@
42
8
 
7
 
! Отговори
И каква стана тя преди 1 седмица
Главчев е пудела на Борисов!
41
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това са последните напъни на Нинова за власт , усеща че времето и начело на оставащите все по малко комунисти вече свършва
40
2
 
13
 
! Отговори
. преди 1 седмица
Така е другарко нинова !!! Печелиш избори - редиш кабинет , губиш избори ( всъщност само и единствено губиш ) и вървиш към границата от 4% - сочиш с пръст , крякаш и даваш акъли на победителите ( шампиона ).На това май му казваха КИБИК.......
39
0
 
10
 
! Отговори
Крушовица преди 1 седмица
Това е пуделщина , но аз съм най големия Пудел
38
7
 
4
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 седмица
"2 април - Бойко Борисов: "Не се месим за служебното правителство. 9 април - Бойко Борисов: "Категорично заявих пред посланиците на страните от ЕС, че ГЕРБ няма връзка със служебното правителство. 15 април - Бойко Борисов: "Главчев да смени външния министър. Ако служебният премиер не се съобрази с тази препоръка, ще направя да се съобрази впоследствие", 17 АПРИЛ 2024г: ПАРЛАМЕНТА НОСИ ОТГОВОРНОСТ ЗА СЛУЖЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО; 18 АПРИЛ: СЛУЬЕБНОТО ПРАВИТЕЛСТВО, ТОВА СЪМ АЗ!
37
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Създават изкуствено противопоставпне и напрежение в обществото с цел хората да не намират ясни цели в какви общи ценности да се обединяват и най-вече СРЕЩУ КОЙ. Този който унищожи бъдещето на поколения и ги прогони по света. Срещу този, който експлоатира местното население, своите съграждани и си е вкарал децата на топло бизнес партийни и държавни местенца. Реално всички са от един отбор комсомолски пудели и мафииоти с бизнеси и хотели!
36
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Леля Корни има пари всеки ден за прическа
35
0
 
16
 
! Отговори
скрий се мари! преди 1 седмица
Тази миссирка и юрдеччка кой ли я слуша пък? Решила, че и тя трябва да каже важното си и тежко мнение по въпроса.
34
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нинова гони личен РЕКОРД : БСП да слезе под 4% !Явно ще успее , шансът И е на 100% .

Спонсорирани публикации