Убит ли е след гонката Пенев, имало ли е нож и защо е бягал?

Близките и криминалист за случая в Стара Загора
Обновена: 2 яну 2024 10:24 | 2 яну 2024 10:14, Нели Христова
355
Убит ли е след гонката Пенев, имало ли е нож и защо е бягал?
Снимка: БГНЕС

"Вярваме в Господ. И вярваме в правдата. Призоваваме всеки, който може да допринесе за намирането на цялата истина и правдата да възтържествува - да помогне. Защото не можем да вярваме, че компетентните органи са действително компетентни. Ние не просто смятаме, че баща ми е пребит до смърт. Ние го виждаме на свидетелските кадри, заснети от хора, които са присъствали на мястото, което не мога да нарека местопроизшествие. Това е местопрестъпление. Виждаме как баща ни е зверски налаган, със страшни ритници”, заяви дъщерята на починалия Борислава Пенева пред Нова тв.

"Човек, след като е катастрофирал, така ли трябва да го извадят от колата? Не трябва ли да бъде извикана линейка? Да има пожарна? Той вече е бил катастрофирал. Няма къде да ходи. Не му е оказана първа помощ, а е оказана физическа сила върху човек, който е бил в безпомощно състояние", заяви и другата дъщеря на починалия Ивелина.

По думите на Борислава на клипчета в социалните медии се вижда как след катастрофата баща ѝ все още е жив и полицаите се опитват да го издърпат от колата.

"До настоящия момент няма обаждане от полицията – нито до мен, нито до друг член на семейството ми", подчерта тя.

Още по темата
Ивелина сподели, че е била в Холандия и е видяла от социалните мрежи какво точно се е случило с баща ѝ.

„Абсолютно всичко беше в социалните мрежи. Така аз разбрах, че баща ми е бил пребит и убит от бой. В този момент исках да звънна веднага на дежурния в Районното управление в Стара Загора. Звънях на 112, за да получа информация, но ми бе отказана. Никой не се свърза с мен, за да ми каже какво се е случило”, подчерта младата жена.

Близките държат да има съдебна експертиза, но не в Стара Загора, тъй акто смятат, че случаят ще бъде потулен. Според тях се скалъпват истории като тази, че е заплашвал с нож деца преди гонката.

"Оказа се, че всъщност младежите, подали сигнала, са дали показания пред следователите, че нож не е имало. И те са били младежи, а не деца. Баща ми си е разхождал кученцето. Понеже много го обича – не дава на никой да му се кара. Вероятно се е стигнало до размяна на реплики", твърди Ивелина.

Бившата му съпруга Румяна твърди, че Пламен никога не е бил агресивен, дори когато е бил афектиран.

Другата дъщеря на починалия - Ивелина подчерта, че баща ѝ е приемал лекарства, заради назначено му лечение. "Баща ми не е имал проблеми. Той е имал заболяване, към което има назначени лекарства, които е вземал. И по никакъв начин тази диагноза не го правеше агресивен", категорична е тя.

Човек, който няма какво да крие, не би бягал от 9 патрулки, коментира криминалистът Иван Савов.

По данни на полицията преследването започва след подаден сигнал от малолетно лице. Следва преследване и сблъсък с полицейски автомобил. На кадри, заснети от граждани, се вижда моментът на опита за арест на главен булевард в града.

"Полицията се е отзовала на сигнал за нападение с хладно оръжие, което може да бъде третирано като закана за убийство. Пазят се записите от 112 и там ще се чуе кой какво е казал. Отивайки, полицията установява човек, който вместо, виждайки униформените и бидейки невинен, да окаже съдействие, за да се изяснят нещата, бяга. Събират се 9 патрулки, говорим за преследване като на филм.

"Лицето е катастрофирало, което няма как да се контролира, защото основната задача на служителите е да го спрат, тъй като не знаят дали няма да тръгне да стреля по други хора. Всички кадри, които са разпространени във Facebook, са снимани от коли, които минават покрай мястото на задържането и показват полицейските служители, които упражняват някакъв вид насилствени действия. По-голямата част от кадрите показват как полицаите се опитват да отворят вратите на автомобила, защото мъжът се съпротивлява. В тази ситуация служителите са длъжни да вземат мерки. При самото задържане най-вероятно е упражнено насилие от гледна точка на това, че мъжът не е 40 килограма. Говорим за бивш спортист. Оттам насетне нещата стават мътни", обясни Савов.

"Защо семейството отказват аутопсия? Ако искат да се установи истината, не трябва да пречат на разследването. Много е вероятно някой колега да е превишил употребата на сила. За да се установи всичко, трябва да се каже дали има субстанции в организма на починалия. Питането ми към полицията е дали не е можело в по-ранен етап лицето да бъде спряно и задържано, без да се събере цялата налична полиция, за да го гони", поясни криминалистът.

"И пак полицаите са между чука и наковалнята и всички си мият ръцете с тях. Нали разбирате, че нито един от тези служители не е излязъл навън с идеята да убива някого", допълни криминалистът.

Според Генади Тенев от Синдикалната федерация на служителите в МВР действията на униформените в момента на задържането и преследването са законосъобразни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


355
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
дори и да е починал от катастрофата, самата катастрофа се предизвиква от полицейски автомобил навлязал в насрещното платно, което за мен е меко казано неадекватно действие на полицията, в нормалните страни подобни гонки в градски условия са изключение и в много крайни случай, например при пряка опасност от терористичен акт, в повечето случаи го оставят да избяга, после от видеонаблюдението му установяват маршрута и местонахождението и го прибират без риск за живота на невинни граждани
164
4
 
12
 
! Отговори
Турист преди 8 месеца
Повече от ясно е, че на тоя не му е била чистаработата, но за съжаление полицаите ще го отнесат, не задруго а заради тотално непрофесиналното си поведение. На видеата се вижда, че действат като побесняла агитка на футболен отбор. Всеки завършил право би могъл да измъкне бая парички от МВР. А висшите шапки дано си видят шлаката с която ние нормалните хора се сблъскваме всеки ден.
163
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Дали е невинен решава съда,а не Вие или аз.Полицията има работа да ги арестува и няма право да убива или даже да го бие.Още по-малко има право да лъже при наличие на смарт-телефони с камери.Полицията твърдеше ,че починалия е умрял от катастрофа след гонка.Казват го,понеже знаят че са виновни.Това не е поведение на полицаии,а на убийци.Полицаите трябва да са обучени,че всеки може да изпадне в афект,даже и най-добрия човек.Тези са в затвора,заедно с шефовете им които излъгаха.
162
3
 
2
 
! Отговори
Закона какво казвал преди 8 месеца
Има си закон за полицията ,има си закон и за обикновните хора има си закон и за правоимащите --закона за правоймащите е най силен после е закона за полицията и най накрая е закона за обикновените хора който все мрънкат и все опират пешкира .Така че като се знаеме какви сме кожени обувки от преди 1880 г ( ***) най добре не се пречете на онези дето се движат по другите два закона за да не стане инфекция . Бях чел че милицията пазела властимащите ,а полицията служела на народа може и така да
161
5
 
11
 
! Отговори
Чендов преди 8 месеца
Ние българите,трябва да разберем,че както в целият свят полицейско разпореждане се изпълнява безпрекусловно,а след това може да се обжалва,осъжда и т.н. ако не е било правилно.
160
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
И да е бягал и да не е бягал,даже и при по тежко нарушение полицията трябва да го задържи и съда да го осъди.Той не е имал оръжие в него. Ако гледате клиповете той е бит от 5-6 полицаи докато е на земята.Полицията твърди,че е починал след като е катастофирал,т.е умрял от катастрофата(това е първата версия).След разпространението на много видеа се вижда ,че той е убит след бой на полицаите,а унийстовото изглежда зловещо.Това не са полицаи,нямат психика на такива.Полицаите са за доживотен затвор
159
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен Не знам за полицаите, мнозина от тях не са стока, ама невинен човек не бяга от полицията, не прави гонки, не размахва нож... Ако е бил психично болен вина за случилото се имат роднините, не може психично болен да се разхожда, за заплашва, да бяга от полицаите и да тероризира цял град. Защо роднините му не са му осигурили медицинска помощ и гледач? Обвиняват всеки друг, не и себе си, за случилото. Явно някое НПО ги лъже, че ще изкарат добри пари от смъртта на този човек.
158
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
родната милиция ни пази.... а кой ще ни пази от полицията
157
1
 
7
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 8 месеца
Ако започнем да трепем всеки виновен за нещо почваме с 1. политици, 2. полицаи, прокуратура и съдии, 3. 50% от народа. И колко ще останат - въпрос с повишена трудност за защитниците на убийците полицаи. А ако е бил от мутрите, що е на свобода. Сега полицията пази нарко диларите, някога пазеше мутрите. Същата тази корумпирана полиция.
156
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 157, и какъв е проблема да го задържиш без да правиш подобни циркове, тръгва да бяга с кола, снимаш номера, гледаш видеонаблюдението, установяваш къде спира, пращаш там 1 екип и го прибират, не е нужно да нагажираш 9 полицейски екипа за човек, който вече известен и да правиш гонки в градски условия, цяло чудо е че няма невинни жертви, а това навлизане на полицейския автомобил в насрешното платно е абсолютно неадекватно действие
155
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Не се натресе във --Къде виде тая фантастика. Има видео . Пред него имаше полицейска кола. Натресе се с десния фар в нея понеже искаше да я заобиколи
154
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 153. Щото престъпниците трябва да бъдат преследвани и арестувани. Или не трябва ? Въобще знаете ли какво искате ?
153
3
 
7
 
! Отговори
мак преди 8 месеца
Как се разхожда кученце с кола? Станалото е ужасно, може и полицаите са виновни, но при съпротива и те прилагат сила, още повече, че човека е бягал от тях. С което не казвам, че е добре че са го ритали.
152
6
 
2
 
! Отговори
Не се натресе във -- преди 8 месеца
полицейската кола, а мина покрай нея и тука вече ,,браво, и АЗ да кажа защото те много добре изпълниха удряне във задния калник при което той се завъртя и обърна ! По принцип така ги обучават да са много близо зад бягащия със кола и когато той леко натиска спирачки и прави завой преследващия го удря във калника и го кара да се завърти или обърне....
151
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 150, а защо въобще трябва да го преследват и да правят подобни гонки в градски условия, знаят самоличноста му, знаят местоживеенето му, знаят регистрационния номер на колата, има сумати камери.... защо въобще трябва да правят тия циркове и да застрашават живота на десетки други невинни хора? според мен има нещо, което не ни казват от полицията, нема се учуда ако са го преследвали щото преди това ги е снимал за нещо не особенно законно действие, току така 9 полицейски екипа, абе...
150
3
 
12
 
! Отговори
Аноним преди 8 месеца
А защо е бягал с колата след като е видял полицаитеАко си беше излязъл и да се разгледа случаят щеше да си е жив Защо е бягал из града преследван от толкова полиция не можа ли да спре
149
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 138. Откъде разбра че имат данни за самоличността ? Дзвиздити ли ти го говориха ?
148
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 1 ДЪСКА И 10 ПИРОНА. И къде трябваше да сложат шиповете по градските улички след като не се знае накъде е тръгнал ? Пищящ Умник.
147
3
 
2
 
! Отговори
3-ти дан преди 8 месеца
Вадиш палката бързо и удряш бандита във главата И слушай -по добре 5 г във затвора отколкото 5-*** да те носят .
146
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Натресе се почти челно в блокиращата пътя полицейска кола. Хич да не разправят, че тръгнал да разхожда кучето с колата. И къде е кучето ?