Кукушева: Няма да има нито един хляб или закуска от украинска пшеница

Анатемосването на земеделските производители ще доведе до пагубни резултати, от които ще страдат гражданите, заяви тя
Обновена: 17 сеп 2023 09:52 | 17 сеп 2023 09:51, Елка Василева
268
Кукушева: Няма да има нито един хляб или закуска от украинска пшеница
Снимка: архив, БГНЕС

В България няма да има нито един хляб или закуска, произведени от украинска пшеница, това гарантира пред Нова тв председателят на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите Мариана Кукушева.

Анатемосването на зърнопроизводителите и на земеделските производители ще доведе до пагубни резултати, от които ще страдат гражданите, смята тя.

Още по темата
„Няма да участваме в националния протест в понеделник, защото сме в края на веригата зърно-брашно-хляб. Зърнопроизводството е структурно определящ отрасъл в селското стопанство. Благодарение на зърнопроизводителите България прескочи продоволствената криза, която засегна целия свят преди 3 години. Българските зърнопроизводители получават между два и три пъти по-малко субсидии спрямо европейските държави. Това не бива да се забравя нито от институциите, нито от обществото. Ако някъде има порочни практики, контролните органи трябва да си свършат работата", обясни още Кукушева.

По думите й украинската сделка не касае хлебопроизводителите, защото произвеждат хляб единствено и само от българска пшеница.

„Ако в България е влизала пшеница по време на транспортната сделка, тя е използвана единствено и само за производство на фуражи. Да вярваме, че от Украйна ще влиза стока без пари, е повече от наивно и смешно. Ние имаме достатъчно земеделска продукция, с която да обезпечим своето национално производство", поясни Кукушева.
 
„Тук е мястото да заявя, че Асен Василев е първият и единствен български финансов министър, който удържа и въведе социалната мярка - нулево ДДС на хляба", каза още председателят на Националния браншови съюз.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
1
 
9
 
! Отговори
Мърльо преди 1 година
Голяма беднотия еййй.Така и не разбрахте че всичките неща които влизат у нас ни разболяват.
122
2
 
8
 
! Отговори
Бойкот на Хляба преди 1 година
Аз няма да купувам скaпан сух хляб за 2.50лв повече. Бойкот, докато не паднат цените!
121
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз пък не разбирам защо при толкова субсидии ядем толкова скъп хляб. Зърнарите са една шепа хора, а се опитват да изнудват 7,5 милиона потребители.
120
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Орбан: ЕС измами страните, граничещи с Украйна, гладните африкански дечица не видяха и килограм от нейното зърно
119
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз понеже съм внимавал в часовете по история хляб не ям. Наблягам на пастите и то на скъпите! И знам, че времето на революциите заради някакъв си хляб е останало безвъзвратно в минало. Ще потърся утре къде има залежали яйца, взимам две кори и ще посрещна с тях алчните зърнари! Пък после да си чистят трактори!
118
0
 
7
 
! Отговори
КуКу Шева преди 1 година
Сега потърсих снимка на тази кукушева в Гугъл. Като се отвориха резултатите, на момента разбрах защо не сте и качили тук снимка.
117
1
 
2
 
! Отговори
Макенцето преди 1 година
По важното е да бъде здравословен.
116
7
 
5
 
! Отговори
Ком Боп ядели преди 1 година
Национализирай зърнопроизводството, ДЕНКОВ!
115
10
 
11
 
! Отговори
Сух Лебец преди 1 година
Проблема на зърнарите е, че ако дойдат украинците на пазара, хляба ще падне под 1.30, и няма да могат да си продават скапания сух хляб за 2.30лв.
114
10
 
7
 
! Отговори
Елементарно преди 1 година
Тъпитe зърнари, ако са ги изместили от сектора с достъпния хляб, да се пренасочат в сегмент скъпи пшеничени продукти. Да продават спагети и лазаня, хем ще изкарват повече пари, хем ще увеличат парите от внос в икономиката. Но не може! По-лесно им е държавата да им помагала.
113
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Ако в България е влизала пшеница по време на транспортната сделка, тя е използвана единствено и само за производство на фуражи."----------------На ваше място бих отишъл да интервюирам Асенчо и да го питам за селскостопански животни ли ни има, че иска да сваля цената на хляба с това.
112
4
 
13
 
! Отговори
хе хе хе преди 1 година
Виждам, че и зърнарите са станали русофили. Ако вярвам на тролейбусите на Посолство, в България 95% от хората са русофили, понеже не са съгласни с изцепките на продажното правителство. То може и верен да стане този процент скоро, ако глу пендерите атлантици продължават както до сега:)
111
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Да бе да Ми кой те е спрял. Няма забрана за българското зърно. Купувай си колкото искаш.
110
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Яжте чорката зърнари. Народа иска ниски цени.
109
1
 
8
 
! Отговори
Мая преди 1 година
Не случайно сме водеща държава по смъртност от рак.
108
3
 
4
 
! Отговори
Зърнар преди 1 година
Искаме да има скъп хляб.
107
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
МВР да ги изрине тези ***. Който не може да се оправи на отворения пазар - да фалира. Точка.
106
0
 
0
 
! Отговори
Бански преди 1 година
До ИвановНека да са си такива но поне да не ни убиват в алчноста си .
105
5
 
5
 
! Отговори
Решението на зърнари преди 1 година
До аха - имат право да протестират всички. Но когато правиш шантаж, понеже държавата не ти помага на бизнеса, решението на проблема ти е - да те помете жандармерията с водните оръдия и с палки да те пребият зад ъглите, там където няма камери.
104
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Когато зрнарите прдаваха скъпо зърното си и хляба скочи двийно и хората негодува ха, те отговаряха:"Пазарна икономика е, никой не може да ни се меси". Сега когато държавата разреши вноса на украинското зърно и те реват с пълно гърло, защото няма да могат да продават скъпо, ние им отговаряме:"Пазарна икономика е, вие не можете на никой да се месите". Защо сега блокират държавата, защото не играят по тяхната свиркай.

Спонсорирани публикации