Зърнопроизводител: Не прилича на академик да използва подобни квалификации

Ние сме шокирани от определението на Денков
16 сеп 2023 23:00, Стела Стоянова
554
Зърнопроизводител: Не прилича на академик да използва подобни квалификации
Снимка БГНЕС, архив

"Ние сме шокирани от тази новина и от това определение. Не съм аз моралния съдник, хората сами ще си направят изводи, но не прилича на академичен човек, камо ли на български министър председател да използва такива квалификации по отношение на хората, които в крайна сметка произвеждат храната в тази страна".

Така председателят на Асоциацията на земеделските производители Венцислав Върбанов коментира пред БНТ думите на премиера акад. Николай Денков, че зърнопроизводителите са започнали да се държат като терористи, а той не преговаря с такива.


В понеделник се организира национален протест на зърнопроизводителите, но и на останалите земеделски браншове, както и на търговци с горива. Участие са заявили 26 организации, разговори се водят с още няколко, обясни земеделецът.

Той подчерта, че протестът е на всички земеделци, а не само на зърнарите, макар че повод за протеста е свалянето на забраната за внос на украинско зърно у нас.

Премиерът Денков отново покани организациите на среща, макар че те вече му отказаха. Причината за това била, че полицаи предупреждавали хора, желаещи да се включат в протеста, да не го правят.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


554
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
342
3
 
10
 
! Отговори
оставка преди 1 година
на некадърниците от сглобката ГЕРБ,ПП, ДПС, ДБ и СДС..........предатели, мястото им е в затвора на тия ***!!!
341
3
 
4
 
! Отговори
Съвет преди 1 година
В България трябва да се събере информация и данни относно равнището на концентрация и владение на земеделски земи!!!!!! В чии ръце е концентрирана българската земя???? Кой се облагодетелства от Евросубсидиите????
340
2
 
3
 
! Отговори
От Берлин преди 1 година
В началото на войната имаше екраинско адски скъпо олио тук! Никой не го купува и изчезна просто! Сигурно ние в България го купувате сега..
339
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зърнарите изпълняват терористичния план на Путин са 10-15 олигарси-мутри-милиардери с бентлита
338
0
 
11
 
! Отговори
анони преди 1 година
А защо страни,като Германия,Франция и други големи,не желаят да се захранят с такава продукция,а я предлагат само на страни от Източният блок????
337
0
 
5
 
! Отговори
До 386 преди 1 година
Порошенко на който принадлежи фирмата за шоколади Рошен е украински бивш президент и мафиот! Отговорен за неспазването на Минските споразумения и войната в Донбас 2014-2019!!
336
2
 
4
 
! Отговори
От Мюнхен преди 1 година
Преди година съм засичал украинското олио в Мюнхен.Много че беше яд че го купих.пръска силно на висока температура.И Българско от Лидъл купуване.Не рекламират Лидл само някой неща веднъж на месеци купувам.Копувам регионално и от два Български магазина.
335
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До З81 - Дже не знам кой е този човек, но ще го имам на предвид.
334
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 382 - Няма да стане.
333
0
 
5
 
! Отговори
До З81 преди 1 година
Нищо..но като купуваш шоколади Рошен подкрепяш украинските олигарси като Порошенко!
332
2
 
1
 
! Отговори
Г557дт преди 1 година
Проблемът е в концентрацията на българска земеделска земя в ръцете на едни мафиоти, които рекетират правителството!
331
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 371 - Не знам какво общо имат шоколади Рошен със зърното, но няма да ги купувам.
330
5
 
2
 
! Отговори
Мнение преди 1 година
До 376. Зърнарите са бившите мутро-мафиоти, които виждат келепира в Евросубсидиите и дават мизерни ренти на собствениците на земи.
329
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 367 "Но то 99% от българите не са доволни от бедността и бързо падащия стандарт на живот и високата инфрация в България! Цяла България ли да се изнесе в Русия сега а?" - Удари пирона баш по главата - Точно това е идеята. "На кой не му понася, да са изнася", а останалтие да слушкат, че да може, да си правиме каквото си искаме. Имаш хора с по 200 000 дка земя. Скоро ще има и такив с по 2 млн. Само дето имаме проблем - в БГ има "само" 66 млн. дка обработваема площ.
328
0
 
8
 
! Отговори
афи преди 1 година
А след като се съгласяваме на вноса,Европейският съюз ще ни опрости ли дългът от 26 милиарда лева-с нареждане да се изплатят до 2027г, пари,които не сме и помирисали,но дадени от наше име на приятелите!Пари,разпределени на всички в съюза!!!
327
1
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Не може на първо място да се поставя европейския, американския, руския ,украинския или който и да чужд интерес пред българския. Ние сме суверенна държава и интересите на народа ни са върха на пирамидата и всичко друго е отдолу. Да защитим интересите на родината ни !!!
326
0
 
5
 
! Отговори
До 371 преди 1 година
Може би, но други стоки като олио, шоколад Рошен итн са обозначени!! Не ги купувай!
325
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"ЕК нареди забраната за украински внос да ПАДНЕ за ЦЕЛИЯ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ!!!" - Не знаех, че ЕК има правомощия, да "нарежда" за "ЦЕЛИЯ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ". Таова няма да продължи така!
324
0
 
6
 
! Отговори
Мисля преди 1 година
Кое надува цените в България?Нека си припомним преди 1,5 кое правителство внесе инфлацията.1 забрана на Руски газ,2 забрана на Руски петрол и продукти скока на газ за производството скочи 1000% горивата по тях и така.Сега всеки ще с изчисли енергинните ресурси на цена+транспорт и крайна цена на хляба.Първи бяхме по забрана на руски продукти.Да си защитим Българските производители.
323
0
 
3
 
! Отговори
До 367 преди 1 година
Но то 99% от българите не са доволни от бедността и бързо падащия стандарт на живот и високата инфрация в България! Цяла България ли да се изнесе в Русия сега а? САЩ няма да са доволни..кой ще купува житото им и финансира прокси войната им в Украйна! По лесно ще е ти да имигрираш в САЩ защото си марцинство :)