Ген. Попов: Войната ще стане още по-кървава

Случиха се и добри неща в армията ни, но малко, посочи той
28 фев 2023 22:00, Красимир Ангелов
48
Ген. Попов: Войната ще стане още по-кървава

Бившият началник на отбраната ген. Константин Попов коментира пред Bulgaria ON AIR състоянието на Българската армия и каква би била сметката за нейната модернизация.

"През последните 30 години имаше някакви епизодични усилия за изграждане на армията и модернизацията, направиха се много планове и стратегии, но и голяма част от тях не се изпълниха. Не трябва да сме безкрайни песимисти, има и добри резултати в някои отношения, като например закупуването на F-16, модернизацията за специални операции и флота. Това са добри неща, но за последните 30 години е доста мъничко", каза гостът на "Денят ON AIR".

"Не трябва да има негативно отношение единствено към Българската армия, защото няма как да очакваме положителни резултати, трябва да се радваме, че имаме армия и че има хора, които служат в тази армия и си изпълняват задълженията", допълни ген. Попов.

На въпрос дали е правилно да изпратим военна помощ на Украйна, той отговори, че "когато отидем навън, ние не казваме на другите, които дават оръжие, че са във война. Ние одобряваме това и се подписваме под едни общи документи. След като се върнем в България, начинът на говорене се променя", каза още ген. Попов.

Според него краят на войната в Украйна не е близо. "През 2023 г. войната ще стане по-кървава, ще се вкарат повече хора на бойното поле, ще се използва повече техника. Естествено, че целта е мир, но ние сме се присъединили към този свят, който казва, че Украйна трябва да е възстановена в границите, които има", смята ген. Попов.

"Не вярвам Русия да използва ядрено оръжие, но самият начин на говорене е изключително притеснителен, защото когато се подготвя да се случи нещо, то има някакъв подготвителен период на формиране на мнение", завърши бившият началник на отбраната.

Вижте видеото с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Приятел и тук при нас има много мъже избягали от мобилизация най много по черномотието ни
31
5
 
38
 
! Отговори
Nnnn преди 1 година
Каква армия. То в България хора не останаха. Влезе в ЕС и много отидоха в чужбина.Аз се чудя кой воюва в Украина като украинските млади мъже са в Чехия и Полша.
30
9
 
28
 
! Отговори
До 12 преди 1 година
ЕС няма армия.
29
10
 
8
 
! Отговори
До 32 преди 1 година
1. Мобилизацията на военни от НАТО е невъзможна за момента. Иначе тогава , реално НАТО се намесва конфликта директно и започва ТСВ. 2. Как мислиш , че мобилизират руснаците за украинския фронт? Сигурно Путин отпуска на всеки един пари за да му направят новобранска вечер , а на сутринта ромски оркестър му свири пред вратата , а старшинана го изнася на ръце като булка.
28
5
 
33
 
! Отговори
Пустиняк преди 1 година
Тоз паркетен лъв срама няма... На парада маршируваше лява ръка-ляв крак... Що не го питаха кога за последно е летял... Точно него го разкриха че си надписва летателни часове и прибира сериозни суми без да е видял самолета... Сраааам... Друг въпрос е че ВВС генералите ни са повече от самолетите...
27
3
 
10
 
! Отговори
Х у и с Вутьон преди 1 година
Човек като е може само да си модернизира бельото но не и друго
26
8
 
6
 
! Отговори
ГитлерЮгенд преди 1 година
До нациста 35 Искаш да кажеш че щяха да разиграят турски сценарии още по боково време ли?Да ако имаше достойни мъже в армията каквито има в Турция.
25
19
 
5
 
! Отговори
Истински генерал преди 1 година
Ба те у генерало .трябва са помагаме на Украйна срещу агресора!
24
7
 
31
 
! Отговори
Коко преди 1 година
До 30 така е точно такива предатели като тебе ще предадат родината и тези от ПП ДБ герб дсп които вече свалиха ветото срещу македонияПредатели и неблагодарници като тебе които са срещу русия която освободи българия от турско робство а вие говорите срещу не е точно затова българия е предателска следващите години българия ще стане още по-малка след като русия отново геополитически влезе в балканския полуостров македония ще получи благоевградска област
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лошото е че вие Ния и вътрешния министър се контролират от министър председателя и са безгласни букви и послушковци и нищо самостоятелно не правят а каквото им се каже
22
28
 
10
 
! Отговори
Факт преди 1 година
И как точно сащ ще капитулира пред русия..това и в фантазията ти не може да стане дори ..освен това как точно да капитулира сащ..при положение че се бият Украйна и русия....ти какви глупости говориш ..въобще знаеш ли кой къде воюва или просто си пишеш тука небивалици ..
21
33
 
12
 
! Отговори
Факт преди 1 година
Точно пък сащ да са очаквали точно от нас някаква помощ ..едвa ли..нас може да ни използват само като база..освен това тук е бол предатели русофили който биха помогнали на русия да ни окупират отново дори само не и обратното .ние сме си предателска нация от както си съществуване..а и какво друго да очакваме от народ който чете руска измислица за българска история ..а народ без история ..народ ли е всъщност .?.как може 50 години след това руско робство още да четем история написана от тях..?ужас
20
2
 
21
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
От тази статийка разбрах,че имаме армия,даже и генерали.Ох,олекна ми,ще спя спокойно."Нас ни пази родната..."
19
13
 
33
 
! Отговори
Тази война ще преди 1 година
Продължи докато ФАЩ не капитулират!
18
5
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наложеният Ковид беше 2 години и половина, сега е ред на войната също толкова. Така е предвидено в сатанинските планове на тези, които искат насилствено да намалят населението и да съсипят Европа. Ако това не сте го разбрали здраве му кажи, а ако пък не, толкова по-зле.Непростимо е една шепа хора да налагат нов световен ред който би ги устройвал за сметка на цялото човечество.Това вече излиза от рамките на човешкото и трябва много да се замислят световните ръководители, които са здравомислещи.
17
3
 
28
 
! Отговори
Урсулета преди 1 година
На Костоф, БорисоФ и на другите оФ семето да оди на Фронта.
16
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Брей тоя жинирал как се е научил много да говори да не казва нищо направо и да се измята. Готов е за политик. Г-син мосю камарад другарю гинираль, кат искаш както плямпаш завоалирано да изпълняваме заповедите на НАТО и да изпращаме жива сила в Украйна пръв нарамвай шишането нарамо и повеждай войската в бой.
15
10
 
36
 
! Отговори
Оставка, генералче преди 1 година
ДС предаде руснаците и се н*гъ^зи на американците. Доносниче от ДС , а пък сега генерал. Който прати оръжие, от оръжие да умре!
14
27
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ЗАРАДИ КРИМ - А наша РАШКА пак невиновата .Ама че тупаралки са се навъдили .
13
10
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименКои сте вие които сте се ,,пръсъединили,, и срещу колко пари искате да карвате България някъде без референдум ??? Пряко против волята и интереса на народа ???

Спонсорирани публикации