Армията увеличава помощта, която оказва на МВР на държавната граница

В охраната се включват военни, дронове и транспортна техника
25 авг 2022 13:57, Красимир Ангелов
42
Армията увеличава помощта, която оказва на МВР на държавната граница
Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната увеличава помощта, която Българската армия оказва на МВР по охрана на държавната граница във връзка с увеличения миграционен натиск по българо-турската граница и предстоящите избори, съобщават от военното министерство.

Още по темата
В охраната ще участват военнослужещи, транспортна техника и безпилотни летателни апарати.

В последователни срещи, последната от които днес, конкретните параметри на допълнителната помощ бяха договорени между Министерството на отбраната и Министерството на вътрешните работи, с участието на Главна дирекция „Гранична полиция“.

От 27 август 2022 г. Сухопътните войски ще увеличат поетапно участието си с повече от 300 военнослужещи с необходимата транспортна техника с повишена проходимост.

Военнослужещите ще продължат да провеждат съвместни патрули със служители на ГД „Гранична полиция“.

В изпълнение на мисията на въоръжените сили „Принос към националната сигурност в мирно време“ от 1 ноември 2021 г. военнослужещи от състава на Сухопътните войски всекидневно оказват съдействие на органите на МВР за охрана на държавната граница, припомнят от военното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 година
До РедникаЕй ***,немаш акъл за две стотинки!Никой няма да ни напада,но *** са много и се крият като партизани е гората!Недостигат граничните полицаи,затова се иска подкрепа от армията!!
31
0
 
2
 
! Отговори
ДПС, герб, итн-мафия преди 1 година
Натискът на границата се засили след посещението на карадайъ при Ердоган. Турция, Родината майка на ДПС И Карадайъ дава рамо на герб и ДПС за спечелване на изборите, като създава и емигрантска криза. Тия две партии са истинските национални предатели, които в името на властта и парите , които идват с нея, са готови да унищожат каквото е останало след тях от държавата ни. Проклети да сте, бок лъжи нещастни.
30
1
 
1
 
! Отговори
Редник преди 1 година
Генералите и армията не искат да ходят на война. Просто защото първите са страхливи кариеристи, а другите просто ги е страх. Те са си избирали професиите според облагите. Всяко нещо обаче, си има и обратна страна. Армия по границите. Коя държава ще ни напада.
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Едните корумпета на границата пускат престъпници, обаче по ирония на съдбата те убиват две други корумпета и сега жалния ни народ ще им сърба попарата като плаща некви тюфлеци да се влачат по границата, доката първите корумпета продължават да пускат престъпници.
28
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ни армията ни ярмия, ни полицията ни полиция. Повечето са хора заплатаджии, чакащи ранна пенсия. А една част оп полицаите са си чисти мутри. Желаещите да работят са твърде малко.
27
1
 
6
 
! Отговори
Горския преди 1 година
Не е нужна помощ, а по един АК47 и който мине нелегално браздата да се стреля на месо. Бяхте против Динко и Перата , а сега тези чакали ни превземат . Кой може да спре тези хора ако решат да вкарат бомби или зараза в БГ ?
26
0
 
4
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 1 година
Не искаме увеличаване на помощта , а съопиране на корупцията и на хората участващи в нея ! Разбирате ли или народът трябва да ви помете ?
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След повече от година Рашков в МВР всичко е наред
24
2
 
5
 
! Отговори
SS преди 1 година
Не знам какво пазят шапкарите ( и едните и другите) но все по често залавят във вътрешността на страната мигранти !И питам ? Защо към украинците сме много толерантни,а към афганистанците не ? Те не са ли хора ? Нямат ли право на щастие !
23
0
 
4
 
! Отговори
Граничар преди 1 година
Граничарите къде са?
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Минно поле !Кое му е трудното ?!?!
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е лошо службите да разръшкат и сороските НПО-та, защото и те подпомагат трафика на бежанци!
20
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво увеличавате бе, цял автобус с бежанци си се движи свободно в страната. И този е единствения забелязан, кой знае от кога и колко автобуса си презозват бежанци всекидневно
19
0
 
5
 
! Отговори
Коко преди 1 година
Как е бизнеса на Валери с хотела на границата, върви ли <Кога ще върне парите за оградата
18
0
 
6
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
Помня Първа и Втора гранични зони,на които имаше КПП и дежуреха граничари. Това бе на всички пътища водещи към граничните селища. Ако нямаш предварително разрешение от МВР,за посещение на тези райони и да представиш този документ,не те пускаха и те връщаха.
17
0
 
6
 
! Отговори
Няма граници! преди 1 година
Повечето хора не знаят за какво става дума. Границите на България са формални и само на теория. Реално няма граници след 1991г. Контрол има само на асфалтовите пътищата където има КПП. А където са диви места си минаваш спокойно. Може без проблем пеша да отидеш в Гърция, Турция, Македония и Сърбия през гората и никой няма да разбере че си минал границата. На места има и черни пътища и може да се мине с джип, АТВ или мотор.
16
0
 
3
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 година
До Бау Благодаря за пояснението,напълно съм съгласен.
15
2
 
9
 
! Отговори
ГЪЛЪБ ДАМАДЖАНОВ преди 1 година
ЩЕ КОМАНДИРОВАТ 300 ВОЕННИ НА ГРАНИЦАТА? ТОВА СА СПАНЕ, ХРАНА, ГОРИВО, ЖИПКИ КОМАНДИРОВАЧНИ - ТОВА СА 50 000 - 100 000 ЛВ НА ДЕН. ЗАЩО НЕ ДАВАТ ПО 100 ЛВ. ПРЕМИЯ НА ЗАЛОВЕН МИГРАНТ НА ПОЛИЦАИТЕ И НА ЦИВИЛНИ? ПИЛЕ НЯМА ДА ПРЕХВРЪКНЕ!
14
0
 
3
 
! Отговори
Бау преди 1 година
До Гошо...ТъпотоНе е било устав, а Инструкция за охрана на държавната граница /ИОДГ/ на Народна РБ! 2 случая на употреба на оръжие без предупреждение и 4 случая - с предупреждение! Не от часовия, а от състава на ГН - граничния наряд! Гранична зона, с бариери и проверки ПГР на определени направления! А-ууу, демокрация! Ама, как ще поставят бариера на пътя и да проверяват гражданите! нали автобуса трябва да стигне до Германия....!
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този път май няма да спят в на Валери Симеонов хотела...Интересно в кой хотел ще са...

Спонсорирани публикации