Временният център в Елхово е готов за бежанците, ето как изглежда

Областният управител: Има нормални условия за живот за хора, бягащи от война
Обновена: 31 май 2022 12:39 | 31 май 2022 12:39, Анисия Иванова
332
Временният център в Елхово е готов за бежанците, ето как изглежда
Снимка: YouTube

Създадена е организация за настаняването на украински граждани във временния център в Елхово, каза областният управител на Ямбол Васил Александров.

Осигурено е изхранването и медицински грижи за първите няколко дни.

Още по темата

„Все още няма яснота кога и колко бежанци ще бъдат настанени в Елхово, но има готовност за посрещането им“, подчерта  Александров, цитиран от БНР.

„Държа да отбележа, че бежанският център в град Елхово не е хотел, а е временен център за настаняване, така че не може да бъде за постоянен начин на живот да останат. Има създадени нормални условия за живот за хора, бягащи от войната“, посочи той.

Центърът в Елхово е от фургонен тип и е разположен в района на Гранична полиция, капацитетът му е 1750 места. По принцип режимът в него е затворен, но как ще се процедира с украинските граждани все още не е ясно.

Цялата организация е създадена от Гранична полиция и военните в Елхово. Очаква се първите автобуси с бежанци да пристигнат в Елхово в късния следобед.

Ето как изглежда центърът в Елхово:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


332
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Български пенсионер с последните си пари си купи билет за Румъния и веднага се върна в България, като се представи за украински бежанец . Веднага го настаниха в добре отоплено жилище с вода, баня и тоалетна, хранеха го по три пъти на ден , дадоха му дневни три пъти по-високи от пенсията му и безплатни лекарства . Само дето по три пъти на ден трябваше да крещи слава украину! ?
93
0
 
2
 
! Отговори
Сто преди 2 години
По моя информация, доста украинки си тръгват от тук бременни във втория месец.
92
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбирам нещо! Поляците приеха три милиона и половина бежанци и нямат проблем! Тука група *** се стараят да създадат някаква омраза към украинците! Ами какъв е проблема за ресторантьорите? Няма!!! Печелят!!!
91
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една министаичка с тоалетна с баня предполагам, ами ако са семейство? И отгоре това нещо напича през лятото, а зимата ще държи студено, когато е без покритие(покрив) и изолация отгоре.То един морски контейнер е по-голям от тези килии. Поне петдесет-шестдесет квадратни метра да бяхте ги направили със санитарен възел и навес отпред, който да се вдига и сваля пред фургона или от покривната част да се плъзга навътре и навън.
90
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До вчера чаках на опашка пред пробната в МОЛ а от украинките, днеска пред всеки кабинет в поликлиниката. Явно ги карат да работят и се правят на болни
89
3
 
9
 
! Отговори
Адмирации преди 2 години
Трябва да подкрепим братска Русия, в подпомагането и неутрализирането на фашизма в Европа! До няколко години фашистка Европа, трябва да падне и да бъде прочистена и анексирана от Русия! Тогава ще има траен мир в континента и безспорно развитие на европейските народи в състава на Руската Федераци!
88
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересен факт: вчера бежанка-украинка се разхождаше с чантичка Шанел. Изглеждаше много отпочинала и беше широко усмихната :) Държеше се с българите като с нейни слуги :) Сега лъсна и измамата с "нямаме пари". Хайде подкрепяйте ги! Вона се водело все пак на тяхна територия! Някой ден ще лъсне що за измамници са тези повлекани
87
1
 
7
 
! Отговори
Kuncho преди 2 години
Колко лева ни струва тов "уредено местенце" ?!
86
5
 
4
 
! Отговори
До 110 преди 2 години
Така е, но не забравяй че тия милиони са усвоени от ГЕРБ и патериците им от ОП.
85
10
 
6
 
! Отговори
Фермер преди 2 години
леле в такива усповия и животни не гледам!
84
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 97 - ""Усещането е като в затвор." Зависи от гледната точка" - Каква гледна точка? Едно дърво, един храст няма. Ограда с бодлива тел. Железни врати навсякъде. Остава и режим да има - Точно като в затвор. Майки с деца и стари болни хора са това. А парите за тях са над 200 мил. евро. Струва ми се че ПП/ИТН/БСП ни излъгаха за това че ще борят корупцията.
83
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки свестен българин трябва да приюти в къщата си по една украинска майка с две деца, но при условие че има басейн, джакузи, сауна, фитнес зала.
82
2
 
5
 
! Отговори
Добри Пари преди 2 години
са заминали по Офшорните Сметки! Фургони Сделано в Китае и готово!!
81
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре,аз не разбирам те до кога сметат да са на държавна издръжка,имали малки деца,значи ли,че трябва да чакаме да им порастнат децата за да започнат да си търсят работа ?!
80
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това можем да предложим. Ако не им харесва - чемодан, Лексус, Киев!
79
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Били възмутени. Чухме вече, че на някой от тях не им оставало нищо друго освен да отидат в собствените си ваканционни жилища из курортите.
78
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе не е много ясно кой кого спасява в момента! Ние, украинците или те нашите хотели!
77
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отказали са, щото са презадоволени и не свикнали на нещо по-долу от лукс и охолство, и джипове за 300 хиляди. Хайверчето е задължително ...
76
11
 
2
 
! Отговори
mene преди 2 години
"Центърът в Елхово е от фургонен тип и е разположен в района на Гранична полиция, капацитетът му е 1750 места. По принцип режимът в него е затворен, но как ще се процедира с украинските граждани все още не е ясно."Демек - караме ги у затвора. Силно се съмнявам някой да остане там...
75
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
180 млн евро и накрая к'во? 500 фургона, колко идва един фургон? нема такава далавера просто, и тия ще спрат корупцията и кражбите, че те крадът повече от Баце бре:)