Доц. Кунчев: Оптимист съм, минахме втората вълна, идват и ваксините

Той обаче не е убеден, че 70% от населението ще се ваксинира
18 дек 2020 09:27, Нели Христова
217
Доц. Кунчев: Оптимист съм, минахме втората вълна, идват и ваксините
Снимка: БГНЕС

Ваксината срещу COVID-19 може да дойде у нас още на 25 декември. Имаме дежурни екипи, които я чакат. Това заяви държавният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев пред NOVA. По думите му първоначално се очаква да пристигнат около 5000 дози.

Още по темата

Втората пратка се очаква в първите дни на 2021 г. А по-сериозни количества – още през февруари.

Той бе категоричен, че за да успеем да преборим вируса, около 70% от обществото трябва да се ваксинира.

"Минахме през втората вълна. Оптимист съм. Първо, защото идва пролетта, второ, защото ваксините идват", обясни доц. Кунчев. Той обаче е песимист, че ще достигнем необходимите проценти на ваксинирани.

"Много скоро ще имаме и ваксината на Moderna, която е и много по-лесна за съхранение", коментира доц. Кунчев.

Той не смята, че е притеснителен фактът, че ваксината беше измислена толкова бързо. "Ако дойде след 3 години, за какво ни е?", попита Кунчев. "Това, което правят и Moderna и Pfizer, е толкова модерно и революционно, че оттук нататък ще се използва и за други ваксини."
 
Доцент Кунчев каза, че ще има кампания, с която да бъдат разяснени позитивите от ваксината.

Той коментира и мерките срещу разпространението на заразата.  

"Хиляди са глобените за неносене на маска", заяви той. "Санкцията е до 300 лева при първо нарушение", обясни държавният здравен инспектор. "Никога не съм твърдял, че контролът е ключов. Хората трябва да знаят какво да правят и да го правят".

"Има 3 групи предприятия, които изпълниха доста точно мерките – хотели, училища, магазини. Навсякъде има контрол, дезинфектанти. Желание за съдействие от тяхна страна има", коментира доц. Кунчев. "Имат или нямат ресурс, не ме интересува, ще организират нещата така, че и отвън да има контрол."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


217
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 107На колко си години, щом твърдиш, че медицината не е излекувала нито една болест? Много хора, които иначе биха живяли 30-40 години, сега са на 80 и повече благодарение на медицината и живеят втори и трети живот. Или съм те разбрал погрешно и твърдиш, че не е изкоренила нито една болест? В такъв случай бих те помолил да се научиш да се изразяваш по-ясно, преди да си даваш компетентното мнение.
109
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виждам сте пропуснали онази част от интервюто,в което Кунчев каза,че ЕС са дали 2 милиарда евро за разработката на тази ваксина.Е там е заровено кучето-да не отидат зян парите.Затова ще ви агитират до побъркване.
108
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако януари пуснат децата отново на училище и туристите по курортите, третата вълна ще ни удари мощно още преди да е свършила втората.
107
2
 
10
 
! Отговори
Кредисимо преди 3 години
Искам чипчеИскам ваксинкаИскам антенкиИскам спринцовкаИскам ПфайзерИскам да искам ...СТИГА ГЛУПОСТИ:Вземи пълен пакет от Пфайзер 3в1Само сега - антенки за 5g,ваксина и чип на половин ценаБКП ГЕРБ - защото само ние го можем
106
2
 
13
 
! Отговори
G преди 3 години
Тази ваксина не трябва да се бие на хорс с вече изградени антитела. Само ще претовари организма. Също не се знае дали създава имунитет, странични ефекти, няма време за тестове. Ефективността и е под въпрос, въпреки , че е РНК и директно променя ДНК то на всеки човек -унифицира го, не се знае тези хора ...дали ще имат деца... И ваксината за богати и бедни, една и съща ли ще е? Това че върви реклама на ваксина - никога не е добре! Реклама се прави принципно на боклyци, за балъци.
105
0
 
24
 
! Отговори
НЕ преди 3 години
До Анонимен Крайно време е платените *** да спрат да ни наричат "антиваксъри".Защото НЕ СМЕ! Ние сме ваксинирани за всички ваксини досега,децата ни също са минали през задължителните ваксини-не ги знам наистина кои са, но със сигурност сме ваксинирани! Ние сме точно и само против една ваксина-тази,която уж е доброволна, но ни я натрапват всеки ден.Защото НЕ Е доказано,че ефективна и ефикасна,защото не знаем страничните ефекти! И защо трябва да се ваксинираме за нещо,което не знаем какво е
104
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствените които помагат на хората са хирурзите, от останалата медицина няма никаква полза.
103
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо да се развива медицината, като от нея няма никаква полза. Досега не са излекували нито една болест. Една баба на село която бае срещу болест има по големи успехи чрез внушенията си върху болните които и се доверяват, отколкото цялата медицина на която всички сляпо вярват. Само харчат милиарди без полза.
102
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кунчев бил оптимист.И аз съм оптимист,че през март ще ви изметем всички от хранилката,които ни внушавате това,което ви е изгодно,а резултата го виждаме всички.
101
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кунчев бил оптимист.И аз съм оптимист,че през март ще ви изметем всички от хранилката,които ни внушавате това,което ви е изгодно,а резултата го виждаме всички.
100
0
 
4
 
! Отговори
Ваксърче с антенка преди 3 години
До 97Споко бро тук сме у наркоманчетараЧакаме Пфайзер с хладилницете да ДРУСНЕМ една ръченица директно във жадните ни вени
99
0
 
5
 
! Отговори
фтф преди 3 години
"Първо, защото идва пролетта, второ, защото ваксините идват" - Тя зимата още не е дошла, за него идвала пролетта, то и лятото идва де...успокоително и позитивни :-D
98
3
 
2
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До 97Проблема, е че вярват на всеки, който каже нещо скандално. На учени не вярват, защото са "платени". Всички са с/у тях и искат да ги разболеят и убият.
97
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вие какво искате?Всичко да се развива,да прогресира,да се иноватира,само медицината да стои на едно място?Във времена на форсмажорни обстоятелства се вкарва повече ресурс и е съвсем нормално акцента върху нуждата от ваксина да постигне ефект.Тровите се ежедневно с всичко,приемате на сляпо всякакви храни,алкохол,цигари,стероиди,наркотици ,ноо ваксината ще ви убие.Е,тая ваксина да не е измислена от заварчици?Ясно,че 100% гаранция никой не дава,но такава не съществува никъде за нищо !
96
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Промишленото производство ще бъде разрушено, образованието провалено, здравеопазването съсипано. Увеличаване на безработицата, бедността и като резултат - социални вълнения. Осъществяване на глобалната цел - преустройване на икономиката на базата на шестия модел (industry 6.0) на производство, основаващ се на наслагване на материал (пример, 3D принтер), а не на отнемане(студена обработка) както е сега, пълна автоматизация и роботизация с мащабно освобождаване на работна ръка и, като следствие, прекрояване на политическата карта на света.
95
1
 
14
 
! Отговори
Да ни е честито! преди 3 години
Както се казва- През 2020 г. ще се пазим от ковида, през 2021 г.-ще се пазим от ваксините,а през 2022 г.-ще се пазим от ваксинираните! Да ни е честито,другари!
94
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук да няма национален събор на антиваксърите? Спокойно, работодателите ще ви помолят да се ваксинирате, като му дойде времето, ако въобще работите някъде. Колко страхове за една ваксина. Цял куп хора я чакат, за да заживеят нормално, вие тук изпадете в паника.
93
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВизионерчетоРаботодателят плаща наем за стоката като я наема от пазара на труда с цел да я експлоатира за реализиране на продукт който да продаде и да реализира печалба. Стоката да плаща за да бъде наета - това никъде го няма, но може и да опиташ.
92
1
 
4
 
! Отговори
До 92 преди 3 години
Чисто икономически си прав защото това е идеятаБедните по бедни богатите по богати Бизнеса това и чака нова порция роби работещи БЕДНИНо пропускаш един факт - ГРАНИЦИТЕ ЗА ИЗНОС НА КАДРИ СА ОТВОРЕНИБЕЗРАБИТИЦАТА И СПИРАЛАТА НА ТАРИКАТЛЪК Е НОЖ С ДВЕ ИСТРИЕТА И ДОКАЗАНО НЕРАБОТЕЩА СХЕМАЦАЛКО ЧЕ МАФИЯТА ОТ КРИБ И БСК НЕ СИ НАУЧИХА УРОКАНО ТОВА ЩЕ ИМ Е ЗА ПОСЛЕДНО
91
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо ме може да спре вируса, това не го ли разбраха. Всички мерки се провалиха, и от ваксините няма да има полза. Много хора го изкараха, почти всички леко, много малък процент тежко, така е с всеки грип. Вероятността да се заразиш от ковид19 и едновременно с това да умреш от него е 0.0001%!