Митрополит Киприан: С вяра ще преодолеем несгодите!

Без Бог нищо не може да се случи, посочи говорителят на Светия синод
20 мар 2020 18:50, Красимир Ангелов
34

Пловдивският митрополит Николай призова преди ден миряните да не посещават  храмовете докато трае пандемията от COVID-19, но посочи, че църквите няма да затварят и всеки един, който пожелае, може да посети храм за молитва.

Какво и как промениха храмовете и манастирите в условия на заплаха от инфекциозно заразяване?

"С патриарх Неофит всеки ден отправяме молитви. Решенията на Св. Синод имат за цел укрепване на нашата вяра и насърчават към спазване на правилата за спиране на разпространяването на COVID-19", каза за "България сутрин" негово високепреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан, който е говорител и на Светия синод.

Още по темата
Той обясни, че са спуснати заповеди за дезинфекциране на храмовете, които се изпълняват.

"Има комисия, която следи по какъв начин се извършва то. В непрестанна връзка сме с РЗИ, за да са спокойни хората. Призивът ни е да останем по домовете, за да съхраним най-вече възрастните хора", добави митрополит Киприан.

Според него, когато всички сме единни и изпълняваме разпоредбите на Националния оперативен щаб, когато църква, държава и власти се борят за спасяването на народа ни, вярата ще преодолее всички несгоди.

"Когато всички сме в една кауза и мисъл, мисля, че ще преуспеем. Църквата няма как да затвори врати, защото е лечебница Христова. Ние ще останем на своя пост, длъжни сме да се молим на хората, макар и те да остават по домовете си. Църквата има опит в преодоляването на пандемии и войни", коментира говорителят на Св. Синов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Митрополит Киприан заключи, че без Бог нищо не може да се случи и той ни е дал смисъла да видим домашното семейно огнище - децата да усетят майчината ласка и обичта на бащата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поне БПЦ разбра,че населението в България мрази Бога покрай тая криза.Какви гадости се чуха против християните тия дни.Няма такова анти религиозно общество.Затова и бъдеще няма за нацията.
11
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баба ми казваше "Лозето не ще молитва, иска мотика" Ситуацията е сходна!
10
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А стига с тези провокационни публикации! Тия митрополити вече ни лазят по нервите.
9
2
 
15
 
! Отговори
Както пееше Милена преди 4 години
Всеки разправя другари, другарки,а във дюшека е скрил хилядарки.Нямал два лева в народната банкаЛъже мръсника, преяжда с луканка.
8
9
 
9
 
! Отговори
епилог преди 4 години
Абе шефа ти няма ли да слезе, да си прибере вересийте? Опааа, той вече си ги прибира.
7
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Действия трябват, не молитви. По-добре две помагащи ръце, отколкото 100 молещи се.
6
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този много мазен, кара ли постите?
5
4
 
12
 
! Отговори
Теист преди 4 години
Хайде и другата секта да се изкаже.Медиите са ни достатъчни!
4
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сори, отче, ама освен вяра е нужно много миене на ръце, пазене на дистанция с грижа за другите и просто да бъдем /и останем/отговорни Хора .
3
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А как е със забраната да се събират на едно място хора?И то на закрито?Хайде тогава всички в кръчмите, там ще си кажем молитвите... за последно!!Този е кух като ланска кратуна.
2
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"С вяра ще преодолеем несгодите!""Той обясни, че са спуснати заповеди за дезинфекциране на храмовете, които се изпълняват."Не знаех, че на дезинфектанта му викат вяра...Ако ще е с вяра, защо дезинфекцирате? Аман от глупости...
1
7
 
15
 
! Отговори
Ламята преди 4 години
вервайте, вервайте...

Спонсорирани публикации