ЕК предлага: Без несъществени пътувания за 30 дни!

Очаква се спад на икономиката на ЕС с 1% заради пандемията
Обновена: 16 мар 2020 19:33 | 16 мар 2020 19:31, Веселина Йорданова
57
ЕК предлага: Без несъществени пътувания за 30 дни!
Снимка: БГНЕС

Европейската комисия предложи да се ограничат несъществените пътувания до ЕС за първоначален период от 30 дни, след като Европа се превърна в новия епицентър на пандемията от новия коронавирус, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Още по темата
"Колкото по-малко са пътуванията, толкова повече можем да удържим вируса. Затова предлагам на държавните и правителствени ръководители да въведат временни ограничения върху несъществените пътувания до ЕС.

Тези ограничения трябва да са в сила за първоначален период от 30 дни, който може да бъде удължен при необходимост", обясни председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в Туитър.

Изключения ще се правят за дългосрочно пребиваващи в ЕС, роднини на граждани на ЕС, дипломати, доктори и научни работници, които участват в борбата с епидемията.

Възможно е да се направи изключение и за транспортните работници, за да продължат доставките на стоки.

Очаква се спад на икономиката на ЕС с 1 процент през 2020 година заради коронавируса, според прогноза на Европейската комисия, цитирана от Ройтерс и ТАСС.

В средата на февруари в зимните си прогнози комисията очакваше растеж от 1,4 процента в ЕС.

Според източници на Ройтерс Брюксел разглежда и сценарий за икономически спад от 2,5 на сто. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: транспортЕК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Предлага? Ами много може да не се съобразят.
7
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бг ше се спасява самичка и вече не може да разчита на ЕС. Лошото е че страната понесе много лишения заради тоя ЕС а сега няма полза и даже загуби много.
6
1
 
20
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 4 години
Тия са некакви веселяци! То нищо не работи - те викат 1% спад...
5
11
 
7
 
! Отговори
Е, сега! преди 4 години
До Анонимен 3Стига с това затваряне на граници бе! Вълкът вече е в кошарата. Вирусът е сред нас. Полза от затваряне няма. Носи маска и си мий ръцете със ***! Това е ефективна мярка срещу коронавируса и още куп други заразни болести.
4
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Товарищ Путин каза - няма страшно !а както всички добре знаем, той никога не лъже ...
3
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Колкото по-бързо затворят границите и сложат жестока карантина, толкова по-бързо ще ликвидират корана вируса. В противен случи ще расте и ще се точи с години. Ако една държава затвори а другите отворят постоянно ще сеят зараза.
2
2
 
7
 
! Отговори
Елемаг преди 4 години
Ми нема да е зле,че наще само правеха пиари по летищата па и до сега си пускат хем талянци,хем и талянски ***,па после ,оле майко,дай да затваряме дребния и среден бизнес с опцията ,каквото имаш като сметка си плащай!!!
1
3
 
18
 
! Отговори
Эврапэйскый Союз преди 4 години
28 000 заразени в Италия, 2330 умрели, само за днес умрелите са 350, новозаразените 3200. В ЭС заразените са вече над 50 000! Комунистите в Брюксел в желанието си на да *** задните части на шефа си в Пекин - Императора на Всички Комунисти Си Дзинпин - погубиха Европа като Умишлино позволиха Китайската Чума да бъде Докарана на Континента. Това никога няма да бъде забравено!!

Спонсорирани публикации