10 нови случая на COVID-19 у нас - болните вече са 62

Днес е допуснато грубо нарушение на правилата
Обновена: 16 мар 2020 18:13 | 16 мар 2020 17:15, Нели Христова
390
10 нови случая на COVID-19 у нас - болните вече са 62
Снимка: БГНЕС

62-ма души са вече заразените с коронавирус в България, това обяви на извънреден брифинг генерал Венцислав Мутафчийски.

Във ВМА от 95 направени проби, 4 са положителни. Те се лекуват в домашни условия. В Националната лаборатория от 154 проби, 6 са положителни. 

Във ВМА се лекуват 10, в Пирогов - 2, в Александровска - 2, в Габрово - 2 и в Плевен - 4. От Белодробната болница всички се лекуват под домашна карантина и носят съдебна отговорност, ако я нарушат.

Мутафчийски обяви, че днес е допуснато грубо натрушение на правилата - болен, който има COVID-19, е изпратен от Лом в Александровска болница. Той не е върнат, но това е грубо нарушение и прокуратурата ще се самосезира.

Премиерът Бойко Борисов и генерал Мутафчийски също са били изследвани за коронавирус. Тестовете и на двамата са отрицателни.

"Както виждате, всички лидери в света, показвайки своята отговорност към нацията, са длъжни да го правят. Не се причислявам аз към тях, говоря за премиера", каза ген. Мутафчийски.

Доктор Ангел Кунчев обяви, че към държавите, от които връщащите се ще бъдат поставени под карантина, ще бъдат добавени Франция, Нидерландия, Германия, Великобритания и Швейцария.

Карантината се осъществява по следния начин - при пристигане, независимо дали по въздух, през сухопътна граница или на порт, екипите, които работят 24 часа там, дават декларация, която се попълва. Тя налага съгласяването със задължителна карантина и носенето на наказателна отговорност, ако тя бъде нарушена.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


390
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
296
1
 
9
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Всъщност единствените достоверни данни за смъртността могат да дойдат от краен брой участници - круизен кораб например. На онзи кораб в Окинава болестта се обхвана 600 души. Починали 2. Все пак никой не би искал да бъде този 1/300. Сигурно е и мъчително.
295
0
 
13
 
! Отговори
Ани В. преди 4 години
Трябват адекватни мерки, а не тв изяви.
294
1
 
7
 
! Отговори
ЛЕЛЕ преди 4 години
ЗА ТЕЗИ, КОГАТО И ДА КАЖЕШ, ЧЕ МАЙМУНИ С ТРИЦИ НЕ СЕ ЛОВЯТ, ЩЕ Е ВЯРНО.
293
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мутафчийски няма ли да стане сега здравен министър за да усвои правилно по герберски парите от ЕС.
292
5
 
17
 
! Отговори
МДА преди 4 години
Тези мерки са средновековни - да се криеш и да оставиш болние на самотек, а труповете да се изгарят.
291
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-важното в момента е полицията да проверява всички български граждани по адресна регистрация, които близки са се завърнали от заразените страни като Италия. Също дали близките им са ходили на гости при тях.Ако има такива да се карантинират и отсраняват от работните им места временно!
290
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 293 АнонименАмериканците не знаят но Бил Гейтс знае
289
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мутафчийски, изпрати утре някой киноактриса да каже, че сте здрави с премиера слънце. Добре че хората се пазят, в това число и от подлеците
288
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
АКО СА ОТПУСНАТИ ПАРИТЕ ЗА БОРБА С ВИРУСА,ДА СЕ ЗАКУПЯТ ЗАЩИТНИ СРЕДСТВАИ ДА ТРЪГНАТ МОБИЛНИ ЛАБОРАНТИ ДА ВЗИМАТ КРЪВ.ЗАЩО ДА СЕ РАЗМОТАВАТ НАГОРЕ- НАДОЛУ НАЙ -ОПАСНИТЕ ХОРА???
287
0
 
10
 
! Отговори
909 преди 4 години
Май призивът да се стои ще заработи, ако работи и другото. Бързи тестове, веднага да се взимат проби на съмнителните, а на болните веднага да се взима кръв, а не да висят с часове пред инфекциозните и после да се откажат и да си тръгнат.
286
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 287От 286Да вярно писател ,обърках се с ,,пророчицата",плагиатство от него!Обаче има такъв роман описващ зараза през 2020 год.,за която няма лек и идваща от Китай!Американеца едва ли е имал някаква връзка с китайските комунисти ,но напълно е възможно да е имал с американските тайни служби или общества!
285
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали американците са успели да изнамерят ваксина против коронавирусът преди да го пуснат или изпуснат в Китай?
284
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Корумпирани некадърници на власт, имитиращи, че правят нещо против коронавируса. Лош късмет извадихме в България, че точно при ГЕРБ, ВМРО и НФСБ дойде коронавирусът.
283
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
как и кой решава съдбвата на хората по света... за едни има за дръги не... не казвам, че не е нормално...и че винаги най вероятно си е било така, ама сега се набива на очи вече...
282
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
защо няма маски никъде ?защо нямаме COVID-19 IgM/IgG Rapid Test, т.е. бързи тестове ?никога няма да стигнем американците, никога.
281
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
https://trafficnews.bg/obshtestvo/raztarsvashta-izpoved-balgarka-italiia-vas-nevernitsi-172221/*** стоите си по къщите . Това не е просто грип.
280
1
 
9
 
! Отговори
до 286 преди 4 години
Дийн Кунтц е американски писател!
279
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 283Стига с комунисти и китайци!Италиански журналисти припомниха ,че някаква жена-медиум била предсказала през 90те тази заразата през 2020 год.Само,че журналистите се поразровили и открили ,че американска писателка Дийн Кунтц издава през1981 год.научно фантастична книга как светът ,ще се зарази с биологично оръжие подобно на пневмония за което няма лек, то ще се казвало ...Ухан-400 и ще се появи в Китай през 2020год!Не надейно ще изчезне и ненадейно ще се появи след 10г.Това е ЦРУ!
278
3
 
4
 
! Отговори
f преди 4 години
Забранете на гугъла да влиза в България! Краде ужасно много!!!Краде логиката на търсене, оставяйки добрите бг логисти без работа, не е спрял да преснима книги и учебници, и скайпът е собственост на гугъл, така че и съдържанието на чатовете крадат! Нападнете гугъла, възвеличаващ сащ и разни богаташчета чрез кражба!
277
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
значи да разбирраме че са поне 500

Спонсорирани публикации