Продавачи и IT специалисти ще се търсят през 2012 г.

Работодателите ще търсят и служители в кол центрове
Обновена: 19 дек 2011 08:50 | 19 дек 2011 08:29,
69
Продавачи и IT специалисти ще се търсят през 2012 г.
Снимка: архив, Reuters

Продавачи, специалисти по информационни технологии и служители в центрове за обслужване на клиенти бяха най-търсените професии през 2011 г. и ще са още по-желани от работодателите през 2012 г.

Това прогнозират мениджъри и консултанти по управление на човешки ресурси пред в. "Труд"

В това няма нищо чудно, защото през последните 2-3 години в България се откриват много работни места от големи търговски вериги, както и от чужди компании, изнасящи у нас дейности по обслужване на клиенти (кол центрове).
 
Активни са и компаниите за информационни технологии. Паралелно с това в индустрията ще се засилва гладът за инженери. Компаниите обаче няма да търсят само висококвалифицирани кадри, но и работници.
 
Търсенето на различни специалисти в ИТ сектора ще се засили през 2012 г.
 
“Няма да има проблем за всеки студент от Техническия университет с такава специалност да си намери работа, защото се отварят все повече позиции за разработчици на софтуер и хардуер, уеб дизайнери и др. Тенденцията ще продължи, тъй като IT фирмите имат клиенти и поръчки и ще продължават да наемат”, коментира Светла Стоева, председател на управителния съвет на Асоциацията по управление на човешките ресурси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
26
 
! Отговори
IT0 преди 12 години
Въпроса не е само какво ще се търси, но и за каква заплата. Защото с 500 лева няма как да се хване някой специалист да работи в ИТ сферата. Няма логика да поддържаш масиви от данни за милиони левове и да ти плащат като на метач.Ю
26
0
 
3
 
! Отговори
до:10 преди 12 години
мм , да ;) поредния уреден на работа с връзки който е много кадърен и умен , е заради такива земеделци като теб кадърни , млади хора са без работа ;) За разбирането айде да не почваме , че да не излезеш невежа ?! А ?
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
След прераждането си след време и вие като Пленвелиев ще разказвате през смях,че сте били компютърни специалисти,инженери и икономисти:) Може някои от вас да се прероди във вселенски глАВАТАР:)
24
1
 
37
 
! Отговори
До 20 преди 12 години
Няма глад за инженери, нито виждам предпоставки да има такъв. В моят град се събарят заводи и се строят МОЛ-ове. МОЛ-овете естествено са празни, даже имаме един, който е готов от преди 12 месеца но така и не го отвориха. Проблемът обаче е друг, че и "инженерството" като всеки друг занаят се учи и шлайфа в практиката с помощта на по-стари и можещи колеги. Инженер не се става за пет години във ВМЕИ. Живи и здрави да сме, мога да мия и чинии, мога да гледам и овце.
23
0
 
19
 
! Отговори
Хъм преди 12 години
А какво ще произвеждаме, че да го продаваме, не става ясно?
22
2
 
7
 
! Отговори
ku4eto преди 12 години
////Няма да има проблем за всеки студент от Техническия университет с такава специалност///................а СУги е срам да го споменат защото студентите в този ЕДИНСТВЕН УНИВЕРСИТЕТ в който се подготвят добри кадри по специалността ги намират работодателите още на студентската скамейка и им дават 4 цифрена зап;лата да ги дообучат
21
3
 
2
 
! Отговори
do 13 преди 12 години
kato ne ti haresvat jurnalistite ne vlizai v saita be! pokazi mi edin ezik bez 4ujdizi, a balgarskia e palen s turski dumi.
20
5
 
6
 
! Отговори
:) преди 12 години
Аз съм от IT-тата, но колегите инженери защо не прочетат статията преди да пишат? "Паралелно с това в индустрията ще се засилва гладът за инженери." Ето - и за вас има хляб, няма нужда да се занимавате с овце. Виж икономистите и юристите..не знам, и без това има много в излишък, а те продължават ли и продължават да се бутат това да учат.
19
1
 
9
 
! Отговори
до 17 преди 12 години
Те също мрънкаш! И то още по -гнусно , защото мрънкаш от народа си! Освен ако не си българин , а от пиявиците дето храним всички... А съвета с частния бизнес е толкова *** ,че даже няма да го коментирам! Явно ти си милионер , ако не с пари с простотия на килограм!
18
2
 
31
 
! Отговори
Митко преди 12 години
До Хе-хе: Както казваше моят старшина - "...да беше учил още 6 месеца да станеш един професионален шофор , сега щеше да седиш с ръцете в джобовете и да гледаш как инженерите разтоварват компютри. А не да си стоиш *** инженер..." А иначе - държава, в която чистачка в банка взема повече от висшист, работещ по специалността си, няма бъдеще.
17
10
 
4
 
! Отговори
посредствен НАРОД преди 12 години
Брей, големи мрънкалници! Дават ви се такива добри и вълнуващи възможности за реализация, а вие - пак недоволни! Ами направете си тогава частен бизнес и станете миионери за една година.
16
0
 
4
 
! Отговори
Гош0 Тимбърлеин преди 12 години
Винаги в сърцето ще си остана дегустатор ! Който не пие нищо не разбира!
15
1
 
4
 
! Отговори
до 14 преди 12 години
То пък като имаш знания, че файда като затвориш овцете вечерта, сутринта дали пак там ще ги намериш.
14
1
 
26
 
! Отговори
Хехе преди 12 години
Няма лошо с овцете ,той и премиера ни посъветва ,който не може да гледа картофи да иде овчар.. Само дето някой като мен инжинер, дето овца само на картинка е виждал ,как ще изхрани и опази да не боледуват 250 овце , идея си нямам. То каквото и да правиш си иска знания , а с живи същества нещата не са шега работа.
13
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Скапани ***!Направихте родния ни български език на клоака (мръсен канал)!"кол центрове"?Ами разгледайте в какъв "аспект"!
12
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Какво да стане главния овчар стриже стадото като добър стопанин ко се чудите.
11
1
 
34
 
! Отговори
танцьорка преди 12 години
И аз към коловете се насочвам нищо, че имам 2 висши. Вкраен случай ако не потръгне може и овце да попаса.
10
6
 
8
 
! Отговори
Инженер преди 12 години
До 6: икономистите и юристите какво правите ли? Можете спокойно да станете продавачи/продавачки :))) и без това толкова знаете...
9
1
 
11
 
! Отговори
цецо преди 12 години
А ние, техничарите с повече годинки да мрем ли?
8
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"А какво стана с овчарите?"Овцете измряха защото овчарите ги избраха в парламента и правителството, а за животинчетата започнаха да се грижат IT специалисти. Направихме всичко възможно да ги ресетираме, ама не би. :(