Продавачи и IT специалисти ще се търсят през 2012 г.

Работодателите ще търсят и служители в кол центрове
Обновена: 19 дек 2011 08:50 | 19 дек 2011 08:29,
69
Продавачи и IT специалисти ще се търсят през 2012 г.
Снимка: архив, Reuters

Продавачи, специалисти по информационни технологии и служители в центрове за обслужване на клиенти бяха най-търсените професии през 2011 г. и ще са още по-желани от работодателите през 2012 г.

Това прогнозират мениджъри и консултанти по управление на човешки ресурси пред в. "Труд"

В това няма нищо чудно, защото през последните 2-3 години в България се откриват много работни места от големи търговски вериги, както и от чужди компании, изнасящи у нас дейности по обслужване на клиенти (кол центрове).
 
Активни са и компаниите за информационни технологии. Паралелно с това в индустрията ще се засилва гладът за инженери. Компаниите обаче няма да търсят само висококвалифицирани кадри, но и работници.
 
Търсенето на различни специалисти в ИТ сектора ще се засили през 2012 г.
 
“Няма да има проблем за всеки студент от Техническия университет с такава специалност да си намери работа, защото се отварят все повече позиции за разработчици на софтуер и хардуер, уеб дизайнери и др. Тенденцията ще продължи, тъй като IT фирмите имат клиенти и поръчки и ще продължават да наемат”, коментира Светла Стоева, председател на управителния съвет на Асоциацията по управление на човешките ресурси.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


69
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Продължение - "Освен това, ми харесва заплатата, която програмистите получават. Те получават толкова много пари, че не успяват да похарчат всичките. това става така, защото всички мислят, че работата на програмистите е трудна, само програмистите знаят, че е проста."
46
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
44-ti. какво развитие бе ти вред ли си ?! Кол центровете не са равитие на ИТ !!!За какво равитие говорим след акто се дават камара пари примерно за измислени уеб сайтчета които реално няма никаква полза от тях, но се дърпат няккави пари и се прави реклама че уж се равива нещо си...Развитие е когато примерно държавата организира, изгради структора която да анализира, тества, отразява, създава...даречем сигурността в индустриалните мрежи, щото все пак имаме АЕЦ нали ? А те от ГДБОП се занимават с
45
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цитат от детско съчинение - "Надявам се, че нямам алергия към офисния прах, защото имам алергия към кучета. Ако имам алергия към офисен прах, няма да мога да стана програмист и ще трябва да си потърся истинска работа.
44
6
 
5
 
! Отговори
Schweizer преди 12 години
Щом се търсят ИТ специалисти, значи България се разива в правилната насока. Технологии, ИТ, туризъм, селско стопанство - това е правилната посока за развитие на страната. Лошото е че огромна част от българските граждани предпочитат да работят държавна работа, с мисълта че без да се трудят ще получават пари. Вместо да се оплаквате и да си фантазирате че без да се трудите ще вземате заплати, по-добре се преквалифицирайте. Каквото се търси като работна ръка, това ще бачкате.
43
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
разбира се, че това ще се търси!След като всички станаха икономисти и шефове трябва някой и да работи ;)
42
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
40ti, и ти ли си телефонист бе пиле шарено дето се мисли за ИТ хехехехе
41
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То с тези измислени сертификати вече всеки втори е IT. То ако ставаше така...Не случайно Циско от няколко години на сайта вече не показват колко са се ре-сертифицирали. И не ми обяснявайте колко трудно се вадели как се учело...Дрън-дрън, нагледал съм ви се как ги учите от тест-кингове като листовките за кола...Ама те HR и менажерите докато влезнат в час, то фирмата вече натрупала негативите. Как пък копирате най-простите неща от запада ей...Всичко е бизнес, дори сертификатите.
40
2
 
7
 
! Отговори
wiktor преди 12 години
В нашия сектор (ИТ) винаги е имало недостиг, така че нищо чудно :)
39
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Това с продавачките е малко като Хербалайф. Слагат им някакви абсурдни таргети, те пък се скупчват от провинцията да се настанят уютно в неотразимия блясък на Мола. Е, не си изпълняват таргетите и ги уволняват през 3 месеца, за който период не им изплащат заплатите, но пък "авансите" които им дават, продавачките харчат с преференции дрехи от същия магазин, в който работят и онея са си решили проблема. Някой им бачка без пари и им купува стоките. Виртуозно.
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А да има и едно вакантно място за Гуверньор .... да сменя памперсите на кукли играчки ...
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Супер това явно стана Държавата на Продавачките и IT Специалистите ... евала .....
36
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В статията има сериозен пропуск, но си личи, че Светла Стоева (която и да е тя) не е отваряла джобс.бг последните 3 години. Не се търсят IT специалисти, а Java developers и Web developers. Освен това се търсят юристи, счетоводители и в най-голяма степен "Ейч-Ари". Всичко друго е кол-цетрове, медицински представители, майстор пицари, преводачи от естонски и разбира се... кол-центрова, а, да и кол-центрове, пък тук-там и продавач-консултанти.
35
7
 
5
 
! Отговори
Blake преди 12 години
Ще станеш ти, ама друг път... За тази работа трябва акъл, а не празни червени приказки... Айде марш да пасеш овцете!!!
34
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Голем кеф - ще стана "продавач на IT".... Мамка му селска, пожарникарска!
33
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Продавачи се търсят, защото IT специалистите харчат доста и не може да им се насмогне
32
0
 
12
 
! Отговори
Пропуска се преди 12 години
И овчари по партийна поръчка.
31
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Не виждам никакви обяви за инженери. Все за продавачи или търговски представители. За инженери няма работа, само *** молове строят. В моловете, в един магазин по 2-3 накипрени продавчки, повече от клиентите и никой не купува. Само сиво-кафеви парцалки висят. Главно се яде в мола, на етажа за хапване е пълно с хора. Кога ще тръгнат заводите, че да има работа ?
30
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И токога хелпдеск в кол център се счита за ИТ специялист ?!? Да ви имам разбиранията...Е заради подобни разбирания всичко върви към деградация..
29
1
 
4
 
! Отговори
shady преди 12 години
Специалисти по информационни технологии ОК, ама какво е това търсене на продавачи и служители в кол центрове, ако мога да вярвам на статията. Изглежда, че ще се предлагат в повечето случаи *** работни места, а и като вземем предвид *** заплати направо ще дръпнем напред
28
1
 
22
 
! Отговори
Митко до Хъм преди 12 години
Ще произвеждаме това, в което сме най-добри: мед. сестри за Англия, лекари за Германия, автомобилни инженери и ДВГ специалисти за заводите в Румъния, корабни инженери за Турция.