Българи източвали социалната ситема и на Белгия

Пари са пращани у нас, купували се и имоти
21 юни 2024 22:45, Александър Попов
49
Българи източвали социалната ситема и на Белгия
Снимка: БГНЕС

17 души са били арестувани вчера в Белгия в рамките на разследване за измами със социални помощи. За момента не се знае колко от тези 17 души са българи. Властите са блокирали и 105 банкови сметки, а от България е било поискано запориране на недвижими имоти и блокиране на банкови сметки, по които са преведени парите.

Част от присвоените пари са били изпратени в България, а белгийската прокуратура очаква съдействие от българските власти, съобщава БНТ.

Съдебното разследване се фокусира върху престъпна организация, извършила тежка и организирана социална измама в голям мащаб, каза говорителят на институцията.

В Брюксел съществуват схеми за подпомагане на хората, които се самоосигуряват, като еднолични търговци или по-малки предприятия. Очевидно тази организирана група чрез измама е придобивала статут на самоосигуряващо се лице. Прокуратурата също разследва и за кражба на идентичност.

„Чрез система за кражба на самоличност се твърди, че лицата са получили незаконно статут на самоосигуряващо се лице, за да получат обезщетения от държавата. В момента се оценява каква е вредата, която престъпната организация е причинила на белгийската система за социална сигурност. Твърди се, че част от присвоените пари са били прехвърлени в банкови сметки и инвестирани в недвижими имоти в България”, заяви говорителят.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още по темата: социални помощиБелгия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
2
 
14
 
! Отговори
Хм... преди 3 месеца
Българи били.... Ами публикувайте им снимките, че всички да видим какви "българи" са... ама май не е етнически коректно и ще обидим ОТНОВО един специЯлен етнос от България, който тук се обижда ако го наричат "българи" и се самоопределят като турци, но извън България не смеят да се наричат турци и само маат с българския паспорт като ги подгони полиция...
10
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ЕС източва България, ние си го връщаме обратно. Кръговрат.
9
2
 
2
 
! Отговори
Ббб преди 3 месеца
Супер. Браво.
8
1
 
7
 
! Отговори
Кърджали преди 3 месеца
Много интересно в Велгия повече то са от ДПС моля новините да са по коректни, просто обиждате Бау ***. И ние се научихме да сме тарикати нали сме живяли 550 години заедно.
7
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
По селата има имоти и за 100 лева. Това ли е точено. Побъркаха се в ЕС. Германци като купуват имоти в бг със социални пенсии та точат или не
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
То и тук точат. Хем в болнични хем на граждански договор си бачкат. Докога?
5
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Умно-красивата българин е и успешен член на нацията техническа българска. Пък и е отрасъл с поуките на мамаа си "учи чедо да не работиш после". И се специализира в тънките занаяти, като "банкомат оператори" и "точители на социални". Пък и е алчна гадинката му балканска - виждал съм много български сънародници да се нижат на опашки пред църквите за да получат безплатни продоволствия, предназначени за бездомниците. Докато никой от тях не беше бездомен. Но такава е българинът - гадинка алчна!
4
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дезинформация роми са най-вероятно роднини на списващите у днеса. Дет са с дипломи за средно, ама не могат да си напишат името без грешка.
3
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Много п роста тая Белгия щом са я източили :)))
2
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз Мехмед източих белгийското касата и дойдох в малата на празник. Ние сме най-добрите българи.
1
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Голяма работа. Имали бол пари белгийците, дали ги.