Мъж нападна жена с резачка, простреля двама полицаи в участъка

Ранените са закарани в болница в тежко състояние
24
Мъж нападна жена с резачка, простреля двама полицаи в участъка
Снимка: БГНЕС

Мъж нападна жена в жилище с резачка, а после простреля двама полицаи в полицейски участък във френската столица Париж, предаде Франс Прес. Ранените служители бяха откарани в болница в тежко състояние, като положението на единия остана критично и след лекарската намеса, уточни АФП, позовавайки се на полицейски източник. Тежко ранен е и нападателят, който е бил уцелен от ответен на своята стрелба изстрел.

Новината бе разпространена и от Ройтерс. Инцидентът се е разиграл малко преди 22:30 ч. френско време снощи (23:30 ч. българско) в участък в 13 район.

Мъжът е грабнал оръжието на длъжностно лице и е открил огън. Арестуваният нападател е бил доведен в участъка и е отнел оръжието на полицай, докато е бил претърсван.

Според източника на Франс прес все още се уточнява поредността на събитията. Нападателят е бил задържан и отведен в участъка за предполагаемо домашно насилие, уточнява Ройтерс.

Мъжът, чието име не се споменава, е бил арестуван заради проява на "изключителна жестокост", отбеляза пред представители на медиите началникът на парижката полиция Лоран Нунез.

"Полицията се намеси и го докара тук, но той е откраднал оръжието от служител и сериозно е ранил двама полицаи", заяви Нунез.

От парижката прокуратура са казали за АФП, че са започнали три разследвания срещу нападателя - за опит за убийство на жена, за опит за убийство на лица с обществена власт, както и за умишлена проява на насилие с оръжие на лице с обществена власт. Последният случай се поема от отдела за вътрешно разследване на полицията , защото става въпрос за служебно оръжие на полицай, уточнява Франс перес.

Прокуратурата добавя, че обвиняемият е ранен в гърдите, като при момента на отвеждането в болница не е имало опасност за живота му. /БТА, Иво Тасев/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още по темата: парижранени
Още от За да се разбираме
Какво е "секси вода" – новата тенденция за лятото ?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Това е новото ежедневия на запада и евроценностите. Оня ден на клипче от Шотландия май беше, мъж с резачка гони полицай. Полицайчето бега бърже.
21
1
 
6
 
! Отговори
Зеленчукопроизводите преди 1 седмица
Тея франсета, кой ги хване, ги бие. А щели с Русия да воювят, тц тц тц
20
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Не се чудете после що израелците не галят по брадатите главици всичкото талибан и защо не им раздават плюшени мечета между три реда си**поли. Те си знаят стоката.
19
1
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 1 седмица
Редко некадърен полицай.Да допусне арестуван да му вземе пистолета.Този не става и за пазач на паркинг.
18
0
 
7
 
! Отговори
Дедо преди 1 седмица
Сигурно е бил дрогиран. Кой му продава дрогата ....дилъри, пазени от полицаи, пазени от политици.
17
0
 
10
 
! Отговори
църен французин преди 1 седмица
баз хващам
16
0
 
13
 
! Отговори
Бай Койо преди 1 седмица
И сега много внимавайте как ще го съдите, да не се окаже, че няма да има плейстейшън, спа процедури, избор на веган, вегетарианско или местно меню в килията и да може да излиза на въздух, да трренира и да ползва интернет, за да не се налага после да ви осъжда в Страсбург. Ех, Францийоооооо!
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Сигурно е бил някой "алфа" мъж.
14
4
 
2
 
! Отговори
Папи преди 1 седмица
До Папа ШломоТи сигурно си мюсли от Русия?
13
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Евро-мекокитковци, докато се чудят как да не наранят душевния мир на задържания и той решил да им покаже как се прави.
12
8
 
17
 
! Отговори
Двойни стандарти преди 1 седмица
Еврейте след цялата касапница в Газа, с хиляди убити араби ги до пуснаха а Русия и Беларус не?!?! за какви олимпийски игри говорим, всичко е гадна политика.
11
2
 
16
 
! Отговори
Край преди 1 седмица
Спортистите от САЩ са наблъскани с допинг но никой не ги закача защото САЩ заплашва и изнудва МОК, какъв спорт и състезание?!
10
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Във френския национален отбор я има двама бели я не!!!И резултатите са налице!!! Като бяхме в Ница, екскурзоводката ни посъветва стане ли тъмно да сме си в хотела... И това в центъра на Ница, смятайте какво става в предградията!!! Ходи ги интегрирай бонговците и чакай да се хванат на работа, същите пpuмати като нашите ромАле!!!
9
0
 
16
 
! Отговори
Ужас преди 1 седмица
Спорта, музиката, науката са убити от политиката, в света цари Содом и Гомор.
8
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До папа... къде видя християни в париж? Да изкараш резачка срещу жена, която до вчера си любОл, означава пълна деградация и гледане на тъпизми или играене на компютърни резачки, да стреляш по полицаи пък е пълна неадекватност. А те само да те ранят в гърдите без опасност за живота ти, докато 2ма полицаи берат душа, е липса на професионализъм както и да са ти позволили да им отнемеш оръжието. Абсурдистан
7
6
 
15
 
! Отговори
Позор преди 1 седмица
Каква олимпиада ще е това, с допусната израелска делегация и спортисти до вчера убивали деца и жени в Газа?!
6
3
 
21
 
! Отговори
Сър Джеймс преди 1 седмица
Евроатлантици сър! Забавляват се!!!
5
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ех Париж, романтика и пълно с муджахидинии. Това е.
4
13
 
12
 
! Отговори
Папа Шломо преди 1 седмица
Това са им културните особености на юдейо-християните - да се колят един друг с моторни резачки за забавление. Или бомбардират жени и деца със самолети. Или да се замерят един друг с 155 милиметрови снаряди.
3
3
 
16
 
! Отговори
Мюмюн преди 1 седмица
Ние признаваме замо законите на шериата, полицията няма юриздикция в мюсюлманска Европа!