Димитър Стоянов проговори за извадения пистолет

"Имах два избора - да го бия или да прекратя конфликта"
24 апр 2024 15:13, Александър Попов
37
Димитър Стоянов проговори за извадения пистолет
Снимка: БГНЕС

Имах два избора - или да вляза и да го ритам, докато шава, или да туширам конфликта, защото очевидно той не разбира от дума. Реших, че е по-добре да го респектирам, заяви журналистът Димитър Стоянов, който бе нападнат от служител на НАП в столичния квартал "Хаджи Димитър".

Както е известно той бе задържан и впоследствие пуснат под гаранция от 5000 лв., след като извади пистолет срещу нападателите си.

"Прецених, че е по-опасно сбиване, защото, ако му нанеса средна или тежка телесна повреда, сега щях да бъда обвиняем за убийство, а там е 3-5 години по НК. В този момент прецених, че искам да туширам този конфликт", обясни той пред БНР защо е извадил законно притежавания си пистолет.

Още по темата
От записа на камерите, който бе пуснат днес от bTV, е очевидно, че Димитър Стоянов е бил нападнат.

"Слизам от колата, отивам до ветеринарната аптека, точно в този момент лице, което е до магазина за алкохол, на 15 м от мен, започва да ме заплашва и псува. Колата ми е на аварийни и не пречи. Този човек агресира против мен, беше много пиян и според мен в тежка наркоза. Той първи ме удари в гърдите и аз го бутнах. Продължава да ме псува и обижда и че ще ме убие. Изпуснах си нервите, имаше много заплахи. Всеки път, когато се опитах си тръгна, той ми пречи и посяга да ме удари. Той ми нанесе 4-5 удара, а аз само един десен прав, успях да го спра в крак и аз го спирам с крак", разказа Димитър Стоянов.

Той допълни, че не е знаел, че нападателят е служител на НАП. Отишъл е да се освидетелства в "Пирогов" и да подаде жалба в 5-то РПУ, където е бил задържан.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: Димитър Стоянов
Още от За да се разбираме
Какво показва за вас последната цифра от годината, в която сте родени?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Така като чета разказа на този мисир и веднага се разбира че лъже, ама много лъже.
34
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На Димитър Стоянов са направени от полицията тестове за алкохол. наркотици,които са ОТРИЦАТЕЛНИ.Заща Нападжията П.Л не е задържан и НЕ СА МУ НАПРАВЕНИ ВЕДНАГА тестове за алкохол и наркотици.Трябва да се иска и оставката но Спецов,че го защитава тоя мутреещ се служител.
33
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
журналист, който смята, че е напълно нормално да вадиш пистолет и да заплашваш
32
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Да поставиш-паркираш автомобил на улицата без да е повреден или автопрозшествие е измама по закона за движение по пътищата а това означава че тоа е измамник!
31
4
 
2
 
! Отговори
Ббб преди 1 седмица
Какво прави на снимката ония... на Мая.Иначе, какъв е този журналист, синът от Атака или министърския от БНТ.Ще видим докъде ще стигне тоя случай.
30
7
 
6
 
! Отговори
Ббб преди 1 седмица
Този с това име не беше ли от Атака.Иначе този се държи по мутренски, щял да бие докато шава, затова извадил пистолет. Ами да беше стрелял бе. Да извадиш и да стреляш е еднакво от правна гледна точка.Това са новите мутри, имат някакъв чадър, политически или не знам какъв и се смятат за недосегаеми. Тоя ако не го осъдят, абе яко ще го осъдят.
29
4
 
3
 
! Отговори
Тук преди 1 седмица
Има ли един, който знае какво е КНО, КОС, НК и НПК. Ако знае и мисли да си го размахва да го връща в КОС. Иначе ядове от глупост.
28
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
извадиш ли оръжие, трябва да го ползваш, иначе не ти стиска и си хвалипръцко.но у нас закона е на страната на нападателите.по тази причина в револвера ми, първите два патрона са "снейкшотове"от затвор се излиза, от гроб не.
27
5
 
10
 
! Отговори
Странно либерален преди 1 седмица
Странно, уж ЛИБЕРАЛИТЕ са против притежанието на оръжие и насилието, пък този соросов мисирковец, дето ходи със загащен патлак и в дома си има цял арсенал го защитават като Матросовци на амбразурата.
26
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Вече заплахите ще ги наричаме "респектиране". И заплахите и ваденето на оръжие ще смятаме за начин за предотвратяване на конфликти и сбивания. Прав е Димитринко. Респектират го заради писането на платени статии, за да не го бият.
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
всеки безработен ли стана мисирка/инфлуенсър :)))
24
8
 
12
 
! Отговори
Ббб преди 1 седмица
А и тоя журналист, щото има пистолет, затова е толкова отворен. Освен че пръв, а и няколко пъти удари човека. Не мутра, а не знам какво е. На какви хора се дава оръжие само, и то абсолютно легално. Трябва да го осъдят с цялата тежест на закона. И БМВ кара, спкра където иска, абе тоя се вживява като баш мутра.
23
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Еее сега МВР то пусна пълен запис,от който се вижда,че някакъв оръфряк,правещ се на Нападжия,е реши. да раздава правосъдие по анцунг.Жената на Стоянов спира неправилно,но е на аварийки, след това паркира неправилно.Глиганът от НАП се репчи и започна конфликта,налита непрекъснато. Добре,че жената на Стоянов му понакъдри сурата.Има органи на КАТ е като е видял някакво пътно нарушение,Нападжията ,вместо да напада можеше да сигнализира КАТ.Тово е ЦИВИЛИЗОВАНИЯ избор.а не да се прави на мутра.
22
10
 
8
 
! Отговори
Ббб преди 1 седмица
Т.нар. журналист ще го отнесе. Какво като е журналист, поведението му е абсолютно неприемливо за човек с оръжие. Не може така да размахваш пистолет. А и тоя журналист пет пъти нападна (бутна, замери, удари) човека преди да се сбият, ама това е женски бой, нищо чудно че жената така активно се включи.На тоя журналист нито съм му чувал името, нито медията за която журналисти, но клипа ми е достатъчен да разбере кой какъв е.Похвала за човека че не преби тоя лигльо още в началото.
21
6
 
18
 
! Отговори
Край преди 1 седмица
Журналиста е разследващ журналист с безброй заплахи за убийство и побой - правилно има законен пистолет и правилно го използва срещу пияния мърльовски нападжия.
20
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
да се движиш с пистолет по улиците?
19
2
 
12
 
! Отговори
Край преди 1 седмица
Журналиста не е паркирал въобще. Когато пияндурника с непрания потник налетя в колата си имаше водач - жена и тя я премести.
18
7
 
19
 
! Отговори
Край преди 1 седмица
Журналиста е напълно прав - пуснете човека. Спецов да уволни мръсния потник с тулума за накърняване авторитета на НАП.
17
8
 
5
 
! Отговори
rambaldievskievich преди 1 седмица
Щял да го рита. Па, и докато шавал. ГолЕм ритънко си се извъдил, бе! 'баси!...
16
6
 
9
 
! Отговори
Хаджигенчо преди 1 седмица
На тоя щом адвокат му е Хаджигенчо, значи го пишете "осъден"!