Зеленски подписа новия закон за мобилизацията в армията

Подобрява се финансирането на доброволците
16 апр 2024 17:00, Петър Бойчев
161
Зеленски подписа новия закон за мобилизацията в армията
Снимка БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски подписа закона, който променя правилата за мобилизиация в армията, предаде Ройтерс, като се позова на уебсайта на парламента.

Законът ще влезе в сила месец след публикуването му в държавен вестник, пише БТА. Той задължава мъжете да обновяват данните си, които дават пред властите, подпомага финансирането на доброволците и добавя нови наказания за избягване на военна служба.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
8
 
3
 
! Отговори
До 93 преди 1 месец
Путин е бил студент по Право, ходил е само на военни обучения лятото, с дипломирането му е признато звание лейтенант от артилерията, след което отива чиновник в КГБ, военен е и колкото учениците дето ходеха на военно обучение,а вземи ти и я прочети биографията му, алкаш жалък!
110
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо жълтонасраните паветници не заминават за Украйна да се бият срещу агресора Путин.
109
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А защо путинофилите не заминават да се бият за своята родина Россия? Не е нужно да ги мобилизират със закон! Хем ша вземат китап!
108
5
 
2
 
! Отговори
До 106 преди 1 месец
Украйна дава наравно жертви със руснаците в втората световна, ако не и повече.... Образовайте се!!!
107
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия настъпва и бавно затяга примката. А наркомана се гърчи.
106
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украинци, палестинци...кои са следващите в списъкът на ООН?
105
2
 
8
 
! Отговори
курвата Украйна преди 1 месец
Вместо да се обединят срещу агресора, те избягаха, вместо жените да работят на нощни смени в стоманолеярните да произвеждат снаряди както рускините през Великата отечествена, да отидат медицински сестри на фронта да спасяват ранените под грохота на снарядите, те укрокypвичките избягаха да забременяват от французи, белгийци, немци за да могат да останат в западна Европа, вече много са родили деца от местните. А мъжете се дегизират като жени за да избягат от Украйна.
104
0
 
3
 
! Отговори
АЗ питах една... преди 1 месец
Все ще сме на някой колония ,сираци няма да ни оставят ,нас винаги някои ни притежава и това е по силния във момента след като другия го изрита първо като дойде ни ограби заради това че сме били със другия и ни каже отсега нататък сме братя и ще ви помагаме а вие ще слушате--- много лесно от ,,кравари,, ще станем ,,мужици просто Путин трябва да мине Дунава , после някой на него ще му бие дуспата и може да станем първи приятели на Си Дзи Пин ... изненада ще е ако ние почнем да управляваме Си
103
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А тия мякащите от Източна Украйна, дето били етноруснаци, защо ни налазиха , а не отидоха в Русия? Родина, място да искаш, условия за живот, всичко....
102
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 101 Обиждаш Хитлер. Той не действа ли с твърда ръка навремето срещу братушките, кравар?
101
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АЗ питах една... никой не ви е превръщал, вие сами се наведохте и си свалихте raщите на американците. Фашистка България, съюзничката на Хитлер след като загуби войната мина в зоната на влияние на победителите, на Русия, поради факта че Фашистка България загуби войната, докато евpoгейска България никаква война не е губила и никой не я е принуждавал и превръщал в американска колония.
100
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Укрите така и не разбраха, че рашистите разбират само от твърда ръка, само тогава се впечатляват, ама с актьор президент, тъй ще е :))
99
0
 
6
 
! Отговори
АЗ питах една... преди 1 месец
Превърнахте Бг във Краварска колония--Ние бяхме руска република от всякъде ,ама ти си забравил какстанахме,,краварска ,,---станахме като Горби ни би шута ! и останахме след,, възродителния процес,, сами срещу Турция и изритани от всички пазари който имахме цялата икономика рухна защото СВЪРШИХА ПАЗАРИТЕ !!! Загубихме студената война и не дойдоха окопатори а ни отнеха ПАЗАРИТЕ ! Помните войните във залива те бяха освен за петрол а и за ИЗТЛАСКВАНЕ на всичко СОЦ от Ирак ит.н.т. помните че Ирак ни
98
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Путин ги влачи с военна полиция по улиците да ги мобилизира, а украинците сами се връщат от ЕС да се записват доброволци да се бият на фронта с руския окупатор.
97
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Лукашенко и Медведев де цепиха дърва за Европа, са ша ги ползват за екарисажа! А?
96
0
 
7
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 1 месец
Всички под ножа!Тоя *** още ли не разбра че вече изгуби всичко.Зелю футина!
95
0
 
7
 
! Отговори
Дарк преди 1 месец
Ми щом трябва.Иначе бойните действия се развиват по следния начин: Украинците като истински атлантици викат на мегафон някое руско име и чакат руснака да се покаже,за да го гръмнат Обаче руснаците от пиене ги мързи да станат и питат по мегафон и те "КОЙ ПИТА?".Украинецът се покаже,а руснака го гръмне и каже - е,повече няма да питаш.Да пием за Бог да прости
94
1
 
7
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 1 месец
Откакто поехме пътя на американците намаляхме с една трета. Украинците също поеха по този път и Зелер е решил да намали също населението с една трета но по ускорена формула, по ефективна и по бърза от нашата.
93
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 82-ОМБР - Да си беше артисал на сцената. Не че е много и актьор, треторазредна работа, ама поне нямаше да го знаят като погубилият Украйна и украинците.
92
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 84 Господа..... Путин не е служил в съветската армия ли навремето? Муахаххахааа...това краварите сте уникални идиоооооти! Я се запознай с биографията на Путин ве, кравар жалъъъък и ела пак.