Украйна губи територия чак до Днепър без западно оръжие

Това смята украински командир
13 апр 2024 14:45, Александър Попов
174
Украйна губи територия чак до Днепър без западно оръжие
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Без доставки на оръжие от Запада въоръжените сили на Украйна няма да могат да отблъснат настъплението на руската армия и ще загубят територия до река Днепър. Това мнение изрази подполковник Павел Куриленко, командир на батальона от специални сили на украинската армия, цитиран от британския в. „Дейли телеграф“.

„Ще бъдем подложени на пълномащабно и мощно настъпление. ...Линията на фронта ще се разшири и дълбочината на фронтовата линия ще се увеличи. Тази линия ще стигне по протежението на река Днепър и ние ще загубим територията на Украйна чак до Днепър. Така нареченият повратен момент, който се развива в момента, е изкуствено създаден от нашите западни партньори“, цитира го изданието.

Куриленко описа ситуацията със снабдяването на украинските въоръжени сили със снаряди и боеприпаси като „ужасна“, тъй като наличните западни оръжия бързо се изчерпват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още по темата: Войната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
114 - НЕ знам, но във една песен се пееше - "и на тихом океане, свой закончили поход".
111
0
 
25
 
! Отговори
... преди 1 месец
Единствено, за което съжалявам е че невинни хора страдат и губят живота си, заради алчност и власт . А други страни, печелят милиарди от производство на оръжия. Но скоро ще има край на войните, и по цялата земя ще царува мир и безопасност.
110
37
 
2
 
! Отговори
МинУвач преди 1 месец
Русофилията е психическа болест. Лекувайте се. Победа за Русия е смърт за България. За Русия България е Задунайска губерния, а Европа трябва да е подчинена и васална територия. Победна за Русия срещу Украйна, ще означава, че вие и вашите деца и внуци ще трябва да воювате или срещу Путин и руския *** или за Путин и неговата мания за световно господство. И в двата случая ще го духате, курав, суръв и сополив. Няма по *** народ от нас, а българите комунист-русофили са невменяеми ***.
109
1
 
6
 
! Отговори
Спонсор преди 1 месец
Не харесвам ПУТИН и не съм го харесвал никога! Но генерал ЛЕБЕД - ДА! Кой от нашите ще му се мери? Черния чорап от ХЕРАК ОВО или СМЪРФЪТ/ГНОМЪТ/ от Батин?
108
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако Украйна загуби територии, тогава тя ще получи Руските финансови активи намиращи се в западни банки, като компенсация. Около 700 милярда долара са.
107
0
 
26
 
! Отговори
пепи преди 1 месец
На река Днепър ще спрат ли ???
106
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Агенция ЕЖК Излагаш се Тонка, недей така мен :) Знам, че ти си единственото путинофилче във форума, но правиш така, че да изглеждате много :)))
105
1
 
12
 
! Отговори
Агенция ЕЖК преди 1 месец
прИзентс отново... Всяка урко-драсканица - 100 гривни бонус. Кукунела Снайпера днес почива и на амбразурата е матрос Олек3аднер :) :) :) :) :) :) :) Наши0 цитира Малобританския Де666илейли ТелеГаф, баце... Не'ам думи!
104
0
 
4
 
! Отговори
Чака преди 1 месец
До Анонимен А ти в глупоста си !!!
103
31
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Болните путинофилчета, отново въртят очичките и целуват портрета на фашисткия си вожд Джуджа... хахахаха :))) Отблъсната е офанзивата на зетата *** комрадс, недейте да се радвате толкова, че ще вземете да получите инфаркт :)))
102
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Перемогата времено се отлага
101
0
 
26
 
! Отговори
айде баста преди 1 месец
айде дано чак до Полша
100
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А дано.С такива ментори дотам се стига...
99
27
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Власите са давят у Дунава, руснаците у Днепър, а корабите у Черно море!
98
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Слава на Украйна - "Колективния запад ще трябва да изплати трильони долара репарации на Украйна!" Първо разберете какво значи думата - репарации и тогава я използвайте :))
97
38
 
3
 
! Отговори
Прогноза преди 1 месец
Преди 02.2022 г. кой очакваше,че Украйна изобщо ще издържи...Даже най големия ни спец Гумен Крадев гръмогласно заявяваше 1-2 седмица съпротива. А какво стана...близо 300 000 загуби на руснаците, 1/3 от флота, изолация от целия свят.без Еритрея... След 10 г. Подобно на Афганистан..ще видим победоносните руски воини,Маршируват вяло към Москва...за парада на победата. Нима никой не разбра,че вече няма как да победиш един народ...който иска свобода.
96
2
 
24
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 месец
Тръмп даде да се разбере, че смята, че Украйна и особено Крим трябва да бъдат част от Русия,
95
1
 
32
 
! Отговори
Боби преди 1 месец
Със западно оръжие пак ще я изгуби. Така че какъв е смисълът. Повече хора ще умрат. Война не се спира сдаване на оръжие и с подстрекателство. Война се спира Смирнов преговори
94
0
 
21
 
! Отговори
Барон Мюнхаузен преди 1 месец
Само мъртвите виждат края на войната- Платон
93
3
 
38
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 месец
Да напомним, че Киев е на двата бряга на Днепър. Тоест, ще има западен Киев и Източен Киев. След 45 години може и да се обединят.