Все повече младежи до 29 години са безработни

Незаети са 9,7% от мъжете и 8,7 на сто от жените
125
Все повече младежи до 29 години са безработни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ръст на младежката безработица в България през първото тримесечие на 2024 г. спрямо същия период на предходната година отчита Националния статистически институт (НСИ).

Коефициентът на безработица за възрастовата група 15 - 29 навършени години през първото тримесечие на 2024 г. е 9,3 на сто (9,7 на сто при мъжете и 8,7 на сто при жените).

В сравнение със същото тримесечие на 2023 г. този коефициент е по-висок с 2,2 процентни пункта, като увеличението при мъжете е с 1,6 процентни пункта, а при жените - с 2,9 процентни пункта. Справка в НСИ показва, че коефициентът на младежката безработица през първото тримесечие на 2023 г. е бил 7,1 на сто (8,1 на сто при мъжете и 5,8 на сто при жените). В сравнение със същото тримесечие на 2022 г. този коефициент е бил по-нисък с 1,1 процентни пункта, което изцяло се е дължало на намалението му при жените - с 2,6 процентни пункта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още по темата: безработниНСИ
Още от Общество
БДЖ започва поетапно въвеждане на системи за видеонаблюдение
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
0
 
0
 
! Отговори
Някой до 96 преди 3 седмици
Топ отговор. Картери и некъдърници
117
0
 
0
 
! Отговори
Някой до 99 преди 3 седмици
Топ отговор
116
0
 
0
 
! Отговори
Някой до величие преди 3 седмици
Да бъдем или да не бъдем?????? Демократично ни жертваха. Както казваме след нас и потоп ако ще да е....... Моят глас е важен ама не в тоя живот.
115
0
 
0
 
! Отговори
Някой преди 3 седмици
Демокрация е гледаме да я запазим. Да спасим нашата демокрация. По демократично време стават разни неща като през комунистическо и всяко друго ....... Но демокрацията ти дава шанс толерантно и демократично да решиш сам да работиш или да не работиш???? Да бъдеш или да не бъдеш????? Да ни има или да ни няма?????? Нали умните са на пазара на труда демократично не разбираме къде е проблема? Прости сме.
114
0
 
2
 
! Отговори
Някой преди 3 седмици
Ако знаех, че ще дойдат такива времена нямаше да уча нито да работя. Всеки *** и всеки престъпник богат или с облаги наготово ако престъпна безбожност всички богати и на свобода. Защо да уча и защо да работя като сме ограбени експлоатирани и заплашвани от всички дори и от "свой".????????Нямаме стимул за нищо освен един страх от всичко и всички луди и престъпници под различни форми....
113
3
 
1
 
! Отговори
007 преди 4 седмици
Аз ако имах толкова целулит като мацката на снимката не бих сложиж къси панталонки.
112
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Хората не са длъжни да работят. При комунизма трудът беше задължителен, вече не е. Тия дни прекалиха със статистическите данни колко хора не работели, на каква възраст били, с какво образование били...
111
2
 
9
 
! Отговори
Перничанин преди 4 седмици
От сичко най мразим да работим
110
1
 
4
 
! Отговори
Цветан Камелий преди 4 седмици
Демокрация, сър!
109
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ами на мен баба и дядо ми дават, а аз за какво да работя и в тях живея с гаджето т.е. и от апартамент нямам нужда. Да го духат брокерите !!!!
108
0
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 4 седмици
В тази възрастова група има много,които работят в чужбина.НСИ дали отчита това или за по-лесно ги пише безработни?
107
2
 
10
 
! Отговори
Сифилиско преди 4 седмици
Най-хубавия лев, е недадения на държавата лев.
106
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Еххххееееййййй:Ами да бяхте лекари, адвокати или там нещо а което има работа, а не психолози, филозофи, политолози и т.н. или пък със съвсем килийно образование и никакви търсени сериозни умения.
105
1
 
17
 
! Отговори
Народе???? преди 4 седмици
Още ли спите и се страхувате да изкажете собствено мнение, заради една умряла работа с лоши условия и ниско заплащане? Къде са вашето себеуважение, съзнание и потенциал, нима са закърнели из под тъмната хватка на алчния псевдо капиталист! Време да се събудим и да въстанем!
104
3
 
7
 
! Отговори
до 102 преди 4 седмици
Като програмист, бих те посъветвал да не ставаш програмист. Защо, така моя си работа. Ти какво ще направиш - твоя си работа.
103
7
 
11
 
! Отговори
!? преди 4 седмици
Защо са безработни? Какво са учили? Какво могат? Кой ги храни?
102
4
 
13
 
! Отговори
ВЕЛИЧИЕ преди 4 седмици
Айде стягайте се,че 70,000 алахакбаровци пристигат тук!Договора с ЕС е подписан на 4 очи от Герб,ДПС и ППДБ!ДО НЯКОЛКО ДНИ ТРЪГВАТ!Коментари нещо!?
101
2
 
16
 
! Отговори
Еххххееееййййй преди 4 седмици
Къде са умно-красивите и талантливи продажници да ни сочат с пръст и натякват как ние останалите, които не сме IT сме некадърни копейки, и как трябвало да се преквалифициране? Как видиш ли за нищо не ставаме! Боже прибери си вересиите!
100
6
 
12
 
! Отговори
Жени пеперудки преди 4 седмици
Мъже с пари от техните. Това са ни младежите до 24г. Ни учат ни работят. С кола и апартаменти.
99
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Тая на снимката по колко пъти мислите си го слага на ден?! Кога да и остане време за работа. Младите или се дружат или се праскат като зайци. Ква работа кви пет лева. Ще си покаже минджата в нета и хоп ето ти надницата за седмицата.Това е икономика 21ви век. Нека централните банки продължават да наливат пари а после се чудят що никой неще да работи. Ще става много по-зле!! Докато се усетите и всичко ще се е сринало.

Спонсорирани публикации