Руснаците засилват атаката срещу Бахмут, включиха се и Су-25

Тежките боеве за града продължават
157
Руснаците засилват атаката срещу Бахмут, включиха се и Су-25
Снимка: БГНЕС/EPA

Руските сили извършиха продължителни атаки срещу източния украински град Бахмут в стремежа си да постигнат пробив. Украински самолети нанесоха три удара по райони на концентрация на руски сили, се казва в изявление на украинските военни.

"Най-трудната част, както и преди, е Бахмут и боевете, които са от съществено значение за защитата на града", заяви украинският президент Володимир Зеленски в нощното си видеообръщение.

"Русия като цяло не се съобразява с хората и ги изпраща на постоянни вълни срещу нашите позиции, интензивността на боевете само се увеличава", каза Зеленски.

Превземането на Бахмут от Русия би отворило пътя към завземането на последните останали градски центрове в индустриалната Донецка област.

Въпреки че повечето от руските атаки са били насочени към Бахмут и други градове и села в Донецк, украинските военни заявиха, че руските сили са обстрелвали над 20 населени места в северните области Чернигов, Суми и Харков.

Руската държавна информационна агенция РИА публикува видеоклип, който според нея показва руски изтребители Су-25, атакуващи Бахмут.

"Радваме се, че са наши", казва мъж във видеото, идентифициран като боец от наемническата група "Вагнер", и добавя, че самолетите са им помогнали "психологически".

Украинският военен анализатор Олех Жданов заяви, че руските сили са успели да се вклинят между две села северно от Бахмут - Берхивка и Яхидне, в стремежа си да обкръжат града.

"Този пробив на северния фланг на Бахмут представлява ясна заплаха за нас", каза той в коментар, публикуван в социалните мрежи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


157
Още по темата: Бахмут
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
1
 
! Отговори
Бедняк преди 1 година
Дяволът си знае работата.И десет отбранителни линий да изграждаш когато вече армията е унищожена на първа линия,умния държавник търси бърз изход и премирие да не загуби всичко.За мен като човек тази смърт на хората е излишна . Умират не винни а управници и власт имащи си живуркат в охолство и на топло.
123
4
 
10
 
! Отговори
Че и преди 1 година
НАТО били отбранителен съюз. Кого отбраняват, че не си спомням някой да ги е нападал!?! На десетки хиляди километри "отбраняват" все в чужди държави и ги "бранят" от собственото им население. Ай сиктир!
122
4
 
10
 
! Отговори
То пък преди 1 година
в славната US армия щото са други. Кой нормален човек бяга в която и да е армия, за да се скрие от закона? "Вагнер" били не знам какви си, ами френския чуждестранен какви са?
121
12
 
5
 
! Отговори
До свой преди 1 година
До СВОЙАко наистина НАТО завоюва войната ще свърши за 12 часа. ***! Великата Раша - пияници и престъпници.
120
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кви руски "сили" бе пич, по скоро руски слаби!
119
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-големия рашистки копиум - "истинската руска армия още не е пристигнала". От една година се канят да я пуснат тая истинска армия.
118
6
 
16
 
! Отговори
СВОЙ преди 1 година
Бахмут е презентацията на Кървавият Наркоман,Зелената Мухоморка Владимир Зеленски!Много неуспешна.Заради този Злодей,там умряха много Украинци, много от които вероятно не въобще не са искали да са там.Тази Мухоморка е за пет Хаги!
117
4
 
16
 
! Отговори
СВОЙ преди 1 година
Бахмут е ***!НАТО със всичките си пари и оръжия и с пушечното месо Украинските войници ядат як бой в Бахмут!Жалките Шутове от ЕС са само изпълнители на плана на САЩ и силите,които я контролират и реално един куп държави воюват против Русия и пак губят!!!!!!
116
4
 
11
 
! Отговори
До 226 уж Лсерентий преди 1 година
Ако беше чул днес доктор българин от Молдова как ги наричаше, и как дипеше псувни стещу зеления шмърканяк, свят щеше да ти се завие! Не бил чул, не били бандери, да бе! Кво дремеш на компа, върви им чомсгай, като искащ?
115
0
 
7
 
! Отговори
Абе, чудя се преди 1 година
Отде намират такива тъ пана ри за тролеи? Сто думи в речника и си мислят, че някой им се връзва на глупостите. Еййй, в казарма не сте ходили, пък големи спецове по воеммо дело!? Смешници.
114
1
 
7
 
! Отговори
Рендето преди 1 година
До хаха Само НАТО ще ги оправи да !!! Начело с Българската Армия, която не е губила битка и не е печелила война.
113
20
 
6
 
! Отговори
хаха преди 1 година
за един умрял Бахмут толкова. време вече се борят. Не останах затворници. 155та бригада елитна вече3ти път я запълват, защото ги думкат. Накрая ще превземат Бахмут и после? Украинците вече са изградили защитни линии, след Бахмут. Та с тази скорост, може да превземат Украйна към 3000ната година. Втората армия в света. Цирка безкраен. Само НАТО ще ви оправи вас
112
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На руските медии им е трудно да скриват провала на специалната операция. Почнаха сами да си съчиняват събития, показват снимки от унищожени Леопарди, само че не от Украйна, а от Сирия :) А нали Мин на Отбраната на Русия съобщи за 44 унищожени Хаймарска, пък после се оплкават от Хаймарс атаките :)) Руски копиум
111
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Газ до дупка по украинските фашасти
110
18
 
1
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Анонимен 118 - е това ще им промени ли статута от безропотни путинистки крепостници на нормални хора? Не. Ще си останат същите безмълвни скотоVе описани още от Лев Толстой. А от "каквото им трябва" дребния кремълски хомяк и авера му Милер ще извадят още милиарди за собствената си изгода. Нали така обичате путинофилите - да ви пъхорят иZотзад без прелядия и възелин вашите Вождове! Така и руските крепостници. Те ще *** за разкоша на Путин.
109
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Споко рашките ще си вземат каквото им трябва ! И мисля че всички са го разбрали вече освен ч.угу.нените глави !
108
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин, Лукашенко, Ким Чен Ун - утайките на света. Какво същество трябва да си, за да поддръжник на тези неандерталци
107
15
 
5
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 1 година
До Анонимен 103 - путинофиле, до сега не съм чул един обикновен човек, неангажиран с "мнение" за Украйна да нарича украинците "бандери". Само като ти прочета израза, вече съм наясно, че съм срещу спамещ тр/ол.
106
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рашиската бот армия затихна. Тея са като часовник - идва и наспамят новата тема с по 15 плюса на пропаганда-коментар, после газ към друга тема и никакви ги няма. Малко балансирайте спама че и децата ви надушиха вече.
105
18
 
5
 
! Отговори
БахмутЯмбол преди 1 година
Стана най-краткия анекдот за фейк армията и евтината кремльовска пропаганда. БахмутЯмбол е на 50км от Донецк-руски от 2014г. Градът бе превзет 50 пъти, после обкръжен, после пак превзет и така до безкрай, лъжата повторена 50 пъти, не стана истина. Спринтовете от Киев, Чернигов, Харков, Змийни, Херсон, Лиман влязоха в историята на спринта, като най-добро време и то с пълно бойно снаражение. Юсейн Болт бе детрониран хахахаха.