Русия се възползва от "деградиралия ПВО чадър" на Украйна

Киев избира между ПВО отбрана за големите градове или за фронта
12 апр 2024 12:16, Александър Попов
178
Русия се възползва от "деградиралия ПВО чадър" на Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Руските удари са принудили Украйна да вземе трудни решения между това да предостави повече противовъздушна отбраната (ПВО) на големите населени пунктове в тила или повече в зоните на активни бойни действия на фронта, предаде Укринформ, позовавайки се на най-новия анализ на Института за изследване на войната.

Изглежда, че Русия се възползва от „деградиралия ПВО чадър“, в опит да срине електропреносната мрежа на Украйна и да ограничи капацитета на украинския военнопромишлен комплекс.

„Руските сухопътни войски се възползват от способността си да използват въздушни удари по украински фронтови позиции, за да си осигурят бавно, но постоянно напредване“, посочва анализът на института.

Според експертите рехавото и непостоянно разпределение на ПВО по фронта вероятно благоприятства засилването на въздушни удари с управляеми и неуправляеми крилати боеприпаси. Те са били използвани от руските сили за тактически ефект при завземането на Авдеевка през февруари тази година и се използват отново в сегашните нападателни действия близо до Часов Яр.

Укринформ припомня, че президентът Володимир Зеленски е заявил в интервю за германския вестник "Билд", че Украйна успешно произвежда собствени дронове, но дроновете не могат да заменят системите за ПВО, ракетните системи за залпов огън с голям обсег или артилерията./БТА
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още по темата: ПВОВойната в Украйна
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
23
 
! Отговори
аха преди 5 месеца
Да би мирно седяло, не би мечешката пешка яло. Поне разбраха колко чини "приятелството" на САЩ и ЕС. Друго си е като го види човек на живо. Нашите атлантисти също трябва да гледат много внимателно.
41
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Срам за НАТО и ЕС .
40
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
От цялата работа , Запада се срина , и е в рецесия , даже и цяла Европа .
39
1
 
36
 
! Отговори
натовски лентяй преди 5 месеца
едни и същи глуости с е говорят ясно беше в началото че Украйн а ням а шанс срещу Русия спечели само САЩ от продажбата на петрол и оръжия ЕС се сгромоляса покрай тях и ние -чешим си езиците само
38
1
 
23
 
! Отговори
Хитлер опръления преди 5 месеца
И аз така се наложи да избирам какво да защитавам през 1945. Училища, детски градини, болници или моя бункер. Познайте от 3 пъти какво избрах...... но в крайна сметка си ибба макята и пак ми драснаха клечката шейва пусто....
37
2
 
35
 
! Отговори
Българин преди 5 месеца
Украйна вече приключи ...
36
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Украйна и НАТО уж много силни, ама Украйна вече загуби 20 процента от територията си и продължава да губи. Руснаците са по-силни от цялото НАТО и Украйна взети заедно.
35
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Кой го интересуват трите блатисти квартала и някаква си укро махала. Освен земята им и остатъците от съгласно да робува извратено население.
34
35
 
10
 
! Отговори
До 32 преди 5 месеца
Е как, бе?! САЩ и НАТО дадоха всичките си 5то поколение изстребители на Украйна! 1000 броя Пейтриът, 10000 танка и 1000 ХАЙМАРС. Даже и 4 самолетоносача! Всичките складове на НАТО са празни, всичко е в Украйна! Наистина има подобни русофили, които бълнуват това. Ама картинката е различна. Без КНДР, Иран и Китай Русия е чао. Оръжия- йок. Флот- ц. Авиация- забрави. 1 брой СУ-57 остана и това е. А НАТО тихичко се учи да сваля Кинжал с ПВО на 40 години. Украйна разположи ли 40 Пейтриът, край с Русия
33
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Фронтът рухва и ще се срути. Руснаците ще вземат цяла Украйна. Това ще е грандиозен провал за ЕС и САЩ.
32
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Мачкай, дядя Вова! Мачкай нацистите и фашистите до пълната денацификация на Украйна.
31
42
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Русофилите пак вият от кеф. Чели-недочели. Голташка Русия си буквува на 15км от границата, ама голяма армия имали. Оносно какво има Украйна. 1 брой Пейтриът от САЩ (В САЩ има още 1200). 2 броя от Германия, чати от които бяха унищожени преди разполагането. 1 брой Ирис-Т от Германия. С-300 няколко батареи. Това е. 15 броя Хаймарс, от които САЩ имат хиляди. Русофили мили, Украйна не е получила нищо модерно от НАТО. Нищо. Празни складове и хангари? Мхм, вЕрвайте си ахахаххахахахаха
30
2
 
13
 
! Отговори
следвамехронологията преди 5 месеца
Макароня /23/, новина от вчера: Франция и Наглобритания съобщиха, че създават обновена Антанта за борба срещу Русия. Този факт ме накара да си спомня англо-френското съглашение за разделяне на сферите на влияние над Русия от 23.12.1917 г., потвърдено на основата на Антантата на 13.11.1918 г.: Британия взима Северен Кавказ, Дон, Закавказието, Средна Азия; - Франция взима Украйна, Крим, Бесарабия; - Пиндостан взима Сибирь и част от Далечния Изток; Япония - другата част от Далечния Изток.
29
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Небезня в СС в ООН каза доктрината на Русия "Полная и безоговорочная капитуляция!!!!!!"Мачкай Вова!
28
1
 
25
 
! Отговори
абе преди 5 месеца
...то скоро цялата украйненска махала ще деградира, те за някакъв чадър....сибирската мечка ще се прибере, когато овършее цялата крайна земя! алтернатива няма!
27
2
 
32
 
! Отговори
Мечока Иван преди 5 месеца
Бавно но качествено почиствам кафявата мръсотия.Другия месец ще бъда в Харков.
26
5
 
43
 
! Отговори
По същество преди 5 месеца
50 страни от света им даваха на тепсия всичко, което имаха, под натиск, за пари, за интереси, с подставени лица начело, няма значение. Резултатът е - хангарите на 50 стеани са празни, производството е под руското, да не говорим за китайското, Украйна няма ПВО, няма боеприпаси, няма техника, няма авиация, намалява ѝ живия щит. Останаха им само патрони, дронове и самоделни бомби. За това и се превръщат в т'е'р'о'р'и'с'т'и подкрепени от утайката на света в това си начинание.
25
5
 
17
 
! Отговори
Казаха го преди 5 месеца
И Путин и Лавров го казаха, че Байдън е много опитен и хитър политик. Да, дементирал, стар какъвто и да е е 300 пъти по-добър от Урсули, Макарони, Борелци и подобни недоразумения. Всички чакат САЩ кога ще насрочат преговорите. Най-вероятно след изборите...
24
5
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Подписвайте капитулацията! Стига са умирали хора, за да забогатяват други!
23
5
 
27
 
! Отговори
Макароня преди 5 месеца
Макароня никой не го взима на сериозно, мишлето. 1000 пъти Путин и Лавров казаха, че са готови на преговори стига представителите на другата страна в конфликта, намиращи се във Вашингтон да изяват желание. Няма тук никакъв Киев, Зеленски, Мишленски, Макароня, ЕС и не знам си какви анимациони герои. САЩ врътнаха кранчето, сега чака изборите и след изборите ще се разберат. По времето на Студената война имаше червен телефон и сега го има. Всичко се координира между двете мега държави. ФАКТ!