Росен Желязков: Не знам защо ПП-ДБ не си научиха уроците

Ако ПП не искат разговори с ГЕРБ, те ще се обърнат към ДБ
13 окт 2024 21:30, Нели Христова
78
Росен Желязков: Не знам защо ПП-ДБ не си научиха уроците
Снимка: БГНЕС

"Ако "Продължаваме промяната", продължават да не искат разговори с ГЕРБ-СДС, ще се обърнем към "Демократична България" със сигурност", това заяви бившият председател на парламента, в един момент кандидат за премиер и депутат от ГЕРБ-СДС Росен Желязков в студиото на NOVA.

"Не изключваме ПП, но ако подходят като на предишните избори – още в предизборната нощ да кажат, че няма да подкрепят правителство с мандата на ГЕРБ-СДС, тогава разговорът ще бъде дежа вю“, уточни той.  

"Коалиционно управление, без "Възраждане", с премиер Бойко Борисов и разпределение на министри според електоралната им тежест е решението, което за разлика от предлаганото от "Продължаваме Промяната-Демократична България", което е единственото не е израз на политически егоизъм. Не знам защо ПП-ДБ не си научиха уроците, казвам го не с ирония или заяждане, а ми е малко тъжно. Българският парламент и изпълнителната власт са заложници на такъв тип политически егоизъм“, подчерта депутатът.

"Дневният ред е следният 70% от хората не гласуват, защото може и без това, казват те. Няма нужда да си губят времето с фалшиви процеси, които за седми пореден път не водят до нищо. 14% гласуват за равно отдалечен премиер, другите не знам за какво. Но ние много ясно казваме, че като първа политическа сила предлагаме единственото възможно устойчиво решение", допълни той.

Росен Желязков отбеляза, че ако "Възраждане" приемат членството на България в НАТО и влизането ни в еврозоната, са добре дошли в разговори за съставяне на правителство.

"Бъдещо управление по формулата на ГЕРБ-СДС няма как да изкара цял мандат, но може да направи няколко важни стъпки. Първо може да избере нов Висш съдебен съвет, нужно е. може да избере членовете на регулаторни, контролни органи. Може да приеме необходимите закони, за да функционира държавата. Може да приеме бюджет, който да отговори на всички въпроси и колебания. Алтернативата е нито едно от тези неща да не се случи, усещането ми е, че колегите от ПП не искат да има държава", каза бившият председател на парламента.

„"оворят за антикорупционни закони, а нито един не са предложили. Това, за което говорят е някакъв инатлък, с който те провалиха Плана за възстановяване и устойчивост“, отбеляза Желязков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от Избори 2024
Петков: Доган има огромен грях към държавата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
0
 
! Отговори
Anonimen преди 2 дни
А вие научихте ли си урока да не слагате разни тетки начело на парламента?! Или го правите нарочно да ни се подигравате?
69
0
 
0
 
! Отговори
Ангелина преди 3 дни
Това, че ПП"отказват да говорят с ГЕРБ" и ако наистина го реализират показва ,че са си научили уроците . Тези млади хора попаднаха във вашия мръсен капан ,защото Вие сте хищни хиени .ГЕРБ/ДПС и компания ,не четат и учат НИЩО ,но пък имат цял наръчник,който всички техни членове и симпатизанти завършени психопати - рецидивисти стриктно изпълняват с използването на всички възможни средства и методи на съвременната и средновековна инквизиция,които са измислени от ЗЛИ "БОЛНИ МОЗЪЦИ".
68
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
До Мнение Позорното поведение започна от Мара Габриелотварачката!! Тази жена хвърли страната в спирала от избори, защото си беше наумила, че като идва от Брюксел министтър-председалското място и е гарантирано, а започна да точи зъби и за Външно, към което нямаше никакво отношение и не изпълняваше длъжността си добре! Росен Желязков изпълняваше правомощията си на председател на НС, но и той беше махнат от друга ГЕРБопитечка! Гаргите на Борисов кълват от своите. Те ще се разпаднат отвътре!
67
1
 
1
 
! Отговори
Калин преди 4 дни
ДБ са троянският кон на Борисов
66
0
 
0
 
! Отговори
Росене преди 4 дни
Ти получи оценка слаб -2! Изритаха те, некадърнико! Имаш ли спомен от Индия и Виетнам? Защото ние имаме! Плащаме ти луксозните екскурзии, И внимавай с кръвното! Нещо много често ми се видиш червен! Боята ли сменяш? Ламарина, не желязо!
65
0
 
2
 
! Отговори
Вьзмутен преди 4 дни
Дано тези избори променят нещо и дойде някаква - мислеща поне малко за обикновенните хора партияДойдат ли пак старите сглобкаджии с много лишения сьм сьбрал някакви дребни пари - колкото за билет и седмица две да избутам в гьрция - напускам и както дойде натам, повече не искам да ми разказват играта тук - хората на трактораСрещу мен едни украинци цял ден леж пии и яжАз гьрба тук на чекмеджето, турското кафе и пудела с кеша - няма даже и мерси
64
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 дни
ГEPБ искат да разцепят ПП/ДБ. Отдавна са си го поставили за цел. ГEPБ не искат да приемат факта, че народът ги мрази. Народът не иска повече ГEPБ на власт.
63
0
 
3
 
! Отговори
емо преди 4 дни
прочетете му само обяснението защо хората не гласуват и ще се хванете за главата - всичко е обърнато с краката нагоре в изказването му. хората не гласуват, защото са отвратени от модела герб, който управлява дълги години, а не защото може и без това, за да не си губят времето с фалшиви процеси - какъв е смисъла на демокрацията тогава. и този е бил председател на НС - ето какви ни управляват.
62
0
 
3
 
! Отговори
Ха ха преди 4 дни
За да не се вьрне никога повече герб, сьм готов да дам глас и за - сашка васева ако бе кандидат на изборитеНека постната пица остане за тях
61
0
 
4
 
! Отговори
Ха ха преди 4 дни
Явно чекмеджетата са се поизпразнили, и росен ни предлага баце за премиерПак да ги понапьлнят обилноОт нас гласуващите зависи
60
2
 
5
 
! Отговори
ПП/ДБ са спасениито! преди 4 дни
Само ПП-ДБ може да изведе България напред в развитието! Стига корупционери от ГЕРБ, стига мафиоти от ДПС, стига проруски агенти от Възраждане, стига прости вулгарни Чалгари от ИТН, стига червени комунисти от БСП!! Стига!!!
59
1
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ да се махат! преди 4 дни
След СЕДЕМКРАТНО нежелание да поемат отговорността да управляват, ГЕРБерята изедин път се загрижиха за бъдещето на страната и демокрацията в нея.И как така се изметнахте бе несретници нещастни?Що седем (7) пъти не ви пукаше, а сега изведнъж станахте отчаяно загрижени?
58
1
 
5
 
! Отговори
Никога повече ГЕРБ! преди 4 дни
Ако се наложи, сами ще бутаме напред влака на държавността, но няма да го оставим да се върне обратно в мутренския рай на 90-те", когато Мутри и Мафиоти вилняха в цялата ни държава!!!!!!
57
1
 
5
 
! Отговори
Право на мнение! преди 4 дни
Шиши заплашва, плаща, прави си фалшив PR яхвайки всеки проблем у нас, няма да му се поддадем на манипулациите! Гласувайте, българи, за която и да е от всички партии, само не за алчния брутален Шиши и неговата марионетка Боко Тиквата!
56
0
 
7
 
! Отговори
Гласоподавател преди 4 дни
Аз като гласувам избирам партията, която да представлява моите интереси във властта! Да ми вдигне заплатата, да имаме реформирана съдебна система, да се махнат корумпираните калинки на ДПС-ГЕРБ, които се вкорениха във държавтите институции за 10-те години управление на Борисов...Гласувайте по-масово, братя българи, за да намалим тежестта на купения вот от Шиши и Боко...
55
0
 
8
 
! Отговори
Истината преди 4 дни
ГЕРБ използваха срещу ПП-ДБ компромати, прокурорски акции, медийни атаки, за да ги унищожат.
54
1
 
6
 
! Отговори
Мнение преди 4 дни
Росен Желязков - послушния пудел на Борисов и Пеевски, той ли ще дава оценки кой не си е научил урока бре? Явно самият той не си е научил урока, защото не можа да състави правителство с мандата на ГЕРБ и би трябвало да се оттегли след позорното си падение!
53
0
 
6
 
! Отговори
Вьзмутен преди 4 дни
Човека от синагогата - пак се надява, герб да са пьрви и да ни яхат с - 200С премиер баце на всичко отгоре - а като излязат тези-70% от недоволните на протести които не гласуват, защото не виждат читава партияТогава какво - ще помага на делта гард да ги бие под колоните ли
52
1
 
6
 
! Отговори
Реалист преди 4 дни
ПП-ДБ си научиха урока и то по много труден начин и той е: да не вярват на лъжецът Бойко Борисов! Колкото до ДБ, те са му яли сопата на Бойко Борисов още през 2016 г., когато той разцепи Реформаторсщия блок и ги унищожи!
51
0
 
4
 
! Отговори
Равнозначно е преди 4 дни
ГЕРБ щели да се обърнат към ДБ, все едно Продължаваме Промяната да се обърнат към СДС!

Спонсорирани публикации