Политолог за изборите: Очаква ни рекордно ниска избирателна активност

Единственото различно е разделението в ДПС, смята Димитър Ганев
25 сеп 2024 15:35, Инна Ангелова
36

На прага сме на поредна предизборна кампания. Нов играч на политическата сцена няма да има, а единственото различно ще е разделението в ДПС.

"Българската политическа почва ражда растения, които в последните няколко години са болни и част от тях няма да намерят лекарство за своето излекуване. По всяка вероятност през следващите години българската политическа почва вероятно ще роди нови растения”, каза политологът Димитър Ганев в студиото на предаването "Директно”.

По думите му на тези избори няма да видим някаква сериозна промяна. Съотношението на силите и структурата на вота ще бъде сходна.

Ганев посочи, че бързата смяна на политически субекти е резултат от липсата на дълбока връзка между новите политически играчи и обществото. Политическите партии често се възприемат като временно решение на проблемите, което води до постоянна политическа нестабилност, смята гостът на Bulgaria ON AIR.

Едно от най-сериозните предизвикателства пред предстоящите избори е очаквано ниската избирателна активност. Ганев прогнозира, че настоящият вот може да отбележи ново рекордно ниско участие, подобно на последните няколко изборни цикъла.

Гледайте целия разговор във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още по темата: изборигласуванепартии
Още от Избори 2024
Гуцанов: Обединението е безалтернативен път и ключ към промяната
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
До Българи преди 15 минути
Да, друго си е едни и същи партии да се явяват в продължение на 35 години или техни люспи, разклонения, бивши кадри и прочие, и да очакваме различни резултати - от това по нискочелно надали има. Кат не може да роди тая система нещо читаво, трябва други решения да се търсят, а не "по-малкото зло".
35
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 20 минути
Ще гласувам за ППтата, тъй, като гледам, май доста от младите пак се върнаха, към тях, няма лошо
34
0
 
1
 
! Отговори
До 26 преди 25 минути
До Анонимен Към коментар 26 и всички други според българския тълковен речник легитимен означава законен, узаконен!
33
1
 
1
 
! Отговори
Стига манипулации! преди 28 минути
Защо очаквате нисък вот, защото искате такъв, за да няма правителство! Хора, ако искате да живеете в нормална държава е крайно наложително след 4 г. хаос, да се създаде работещо правителство! Затова апелирам към моите сънародници да гласуват масово!
32
0
 
3
 
! Отговори
Българи преди 35 минути
Чудя ви се,ама наистина ли така плоско разсъждават част от вас(надявам се да са малко),че по-добре било да не се гласува?!Благодарение на такива нискочели амеби сме на тоя хал и манипулират вота.Малко съвест,доблест и чувство за самооцеляване няма ли у вас?Само с масов вот може да се измени картинката и да се стопира корпоративен и платен вот,или пък дебилското празно квадратче(не подкрепям никого),което е нарочно оставено САМО за манипилация на вота.Каквото си изберем,така ще живеем.Събудете се
31
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Очакват ни разни политически недоразумения като Величие да влязат в Парламента. Хората вече са отвратени от политическата система и по-голямата част няма да гласуват. Тези отишли до урните ще са 50/50. 50 % твърд електорат и 50% да се бъзикат със системата и ще гласуват за невзрачни, а често и най-крайни партии. Трябва промяна на системата, защото всичко се изчерпа поради това, че политиката се обвърза с големите обири на страната и хората.
30
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
По принцип процента гласували не променя процента на партиите! Социолозите познават от хиляда анкетирани!
29
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Ами да дадат по 100 лева, 100% ще гласуваме!
28
4
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 1 час
Какви евреи бълнуваш,преди руснаците бяха виновни,САМО,че в България руски войски Нямаше,защото ПРОДАЖНИЦИТЕ са МНОГО
27
1
 
5
 
! Отговори
До Deep Zone преди 1 час
Гласуването в България и сега е задължително.Виж ДВ бр.39 от 26.05 .2016 г.
26
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
И 5 човека да идат да гласуват, пак ще има нов парламент. Така е направено. Никой не изисква легитимност на изборите.
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
С колко ли ще намалеят гласоподавателите на Възраждане този път? Още 30%?И кой ще гласува за Пеевски освен майка му?
24
4
 
2
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 час
Евреите ни изкопаха гроб,а сегс сами падат в него.Никакво гласуване , Велики Мои Сънародници! Този път ще ги одавим в отровната им кръв! Никакво гласуване,за да се види за кой ли път,че мафията на еврейският международен престъпник ,комунист и фашист Шимон Сакскобурготски,който ни докара Холокост,няма да се измъкне жива ит Святата нинРодина.Ние Негласуващите сме абсолютното,тоталното непобедимото Мнозинство.Нали искаха демокрация? Ето им демокрация!
23
6
 
2
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 1 час
И ше стане точно това,което казвах досега. Българите няма да гласуваме в този отвратителен еврейски б..а..р.д..а..к..к. След което еврейското нашествие в Родината ни ще бъде принудено да напусне политическият живот,защото абсурдът не е в Българите,а в малциствата,водени от евреите. Руснаците и украинците ще бъдат принудени да напуснат България,защото преживават незакпнно според Дъблинското споразумение и Румъния ще бъде задължена да си прибере версиите. Предстои масово убийство на политици.
22
1
 
8
 
! Отговори
Ооооо2 преди 1 час
Преди гласуването трябва да се осъвременят списъците. И да се забрани гласуването извън България. Ако има още по-ниска избирателна активност, значи същите продажници, които досега ни управляваха, ще влязат още по-лесно. Трябва да се гласува масово, дори задължително. Има за кого. Мантрата "Няма за кого" работи в полза на крадливите бивши и сегашни управляващи.
21
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Не гласувай българино! Ще си платиш с лихвите за това ти слабо отношение към сериозните неща в живота! Проблемите са за решаване, а не за избягване!
20
1
 
9
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 часа
Никой не го интересува гласуването, после обаче се започва един рев "не искам гей пропаганда в училище", "не искам война с РФ". *** и гласувай като не искаш тези неща.
19
1
 
3
 
! Отговори
Реджо преди 2 часа
Е,колко да е малка?20%,малко ли е ? За Нова година,на следващите избори ще е 15% ! Това е вече малко.
18
0
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 часа
Абсолютна ТОЧНА прогоза,само,че очакванията са да бъдът под 20%,тоест ще гласуват САМО тези който са се написали във листите,защото 23 партии и 9 коалиции са твърде много за окаяната ни държавица
17
1
 
6
 
! Отговори
Ужас преди 2 часа
Даже за Евгени Минчев бих гласувал пред дилемата да се вьрнат - баце, ристъо и кирчоДа ме до ограбят напьлно до шушка