Президентът: Ако едно общество се снишава пред явните безобразия, то е обречено на разпад

Президентът очаква ЦИК да следи за стриктното изпълнение на разпоредбите на Изборния кодекс
Обновена: 7 сеп 2024 12:36 | 7 сеп 2024 12:24, Елка Василева
331
Президентът: Ако едно общество се снишава пред явните безобразия, то е обречено на разпад

Очаквам ЦИК да следи за стриктното изпълнение на разпоредбите от Изборния кодекс, това каза президентът Румен Радев, който участва в тържественото отбелязване на 60-годишнината от обявяването на Раднево за град.

"Тук не става въпрос за вътрешнопартийни драми и за предизборна кампания, а за съдбата ни като държава. Ако едно общество продължава да се отнася с безучастие и да се снишава пред явните безобразия, то е обречено на разпад", каза президентът.

Още по темата
Примирението със заграбването и унищожаването на бизнеси, с покваряването на цели институции и превръщането им в бухалка, с отявлената корупция, с чадъра на основните герои за грабежа на века - КТБ, всичко това, това примирение ни доведе до състоянието, в което сме днес. А именно в Народното събрание да проникват тежко компрометирани фигури с вълчи апетит да се разпореждат с държавните ресурси и със съдбата на българите, опростачването на политическото пространство, рейдърското завземане на партиите, притискането и насаждането на страх", подчерта Радев.

"И най-отблъскващото и обидно и за интелекта на българите, и за нашите евроатлантически партньори, е че това се върши и цялата гротеска се разиграва зад паравана на евроатлантизма. И то от хора, санкционирани от нашите стратегически партньори за гранд корупция, които с поведение и действия рушат устоите на демокрацията и компрометират европейското ни бъдеще", каза още държавният глава.

Президентът очаква всички институции, служби, прокуратура, Народното събрание и партии ясно да се позиционират по този фундаментален за бъдещето ни проблем и да предприемат адекватни действия.

"Виждаме, че в момента партии, партийни лидери са се съсредоточили да представят отново красиви програми и проекти. Да, те са важни, те са необходими, но същите тези партии и лидери са се снишили и не смеят да се позиционират по този фундаментален обществен проблем, защото ако не го направят, всички тези красиви програми и проекти са обречени на провал, защото те не могат да отговорят на основния обществен въпрос. А той е за законосъобразността, за справедливостта и ширещата се безнаказаност, за градивна политика, основана на ценности, за утвърждаването ни като правова европейска държава. Ето това се очаква и това съм сигурен, че обществото очаква от партиите в тази кампания", заяви Радев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от Избори 2024
Кутев: Има вероятност БСП да падне под 4% на предстоящия вот
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
177
4
 
15
 
! Отговори
Мр президент преди 1 седмица
Най-голямото зло за България и българите през последните 30 години в този т.нар. Президент! Срам ме, че съм българин, омерзен съм, че ме търгуват продават така за гадната руска, кървава рубла
176
3
 
12
 
! Отговори
Ха ха ха, преди 1 седмица
Копййката съвсем понесе жълтата фланелка? В Сев.Корея се живеело по-добре от България??? А бе, ти изобщо живееш ли в България ? Ние сме демократична страна и ...чемодан , вокзал и направо в Пхенян! Никой няма да те спре ...
175
3
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 1 седмица
Ама, че наглост? Този дето вдигна юмрука преди 4 години и потопи държавата вхаос, взел да размахва пръст на обществото! Били сме снишени?! Не, не сме снишени, а сме унизени Радев, унизени от цялата ПАП-ЛАЧ окупирала НС, Дондуков 1 и Дондуков 2, благодарение на теб! Но, ако се изправим, а това рано или късно ще стане, тогава жална ви майка!
174
3
 
1
 
! Отговори
Юлиян до пенси... преди 1 седмица
Обясни, ако обичаш по-нагледно,по-конкретно,как така "се пукаш" от работа.
173
1
 
9
 
! Отговори
CAMALA HARRIS преди 1 седмица
КРИМ Е ГРЪЦКИ, МОСКВА Е УКРАИНСКА !
172
2
 
4
 
! Отговори
Kostas Linke преди 1 седмица
КРИМ Е ГРЪЦКИ ОТ ХИЛЯДИ ГОДИНИ , а МОСКВА Е УКРАЙНСКА отскоро !
171
0
 
13
 
! Отговори
..? преди 1 седмица
Радев кога ще излезе и ще заяви ..."Де Факто , Курск е украински " ?
170
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Дори в Северна Корея, която десетилетия е под зверски санкции и изолация живеят по-добре от България в ЕС и НАТО.
169
2
 
15
 
! Отговори
Радев е лъжец! преди 1 седмица
И този цитира нашите стратегически партньори, пък всички си го знаем като руска мажоретка, с вдигнат юмрук ? Човекът , който подписа да плащаме по един милион на ден, на турската Боташ, за 13 /!!!/ години напред, ще ни говори за държавен интерес ? Няма такава гавра! Истината е ,че Пеевски яко му е извадил кирливите ризи и тепърва ще му избиват нервите !
168
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Крим какъв да е Руски е Радев каза преди да го изберат за втори мандат тогава защо сега сте недоволни
167
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А какво става с контранастъплението? Върнаха ли вече Крим?
166
3
 
5
 
! Отговори
Пенсилвания преди 1 седмица
Равенство между хората(стандарта на живот) няма никъде по света,не е имало а и няма и да има!Няма как аз да се пукам от работа,а ти по цял ден да си бъркаш в носа и да правиш топчета и ние със теб да сме равни,а то не бива и да има такова равенство.Но за всички, които плачат за предишния строй,те спокойно могат да се върнат към него,махнете телефоните,колите,цифровата тв,махни и колата или я изкарвай само в петък да е измиеш,къпането да стане максимум 2 пъти в седмицата и джоба ще се напълни
165
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Партия НА Радев ще е в скоро време
164
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Изказванията на Радев стават само за 1 април!
163
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 168 с 15 К професия образование стаж фирма къде сте споделете опит
162
2
 
10
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 седмица
Кажи нещо и за снижаването пред Путин, фат мак!
161
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
При Тодор Живков 70те години промишлеността на България беше повече от Гърция и Турция взети заедно. 90те години започва световен процес за разпределение на труда. Евросъюза като вътрешен пазар се превръща в пазар за Германия, а всички останали производители, включително и България бяха напълно ликвидирани, енергетиката също - атомните централи в Прибалтика и България бяха ликвидирани. А в момента СВО ликвидира промишлеността на Германия.
160
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ВСИЧКИТЕ ми познати са най-малко на 15К и с НАД средния стандарт за Европа. УМНИТЕ И КАДЪРИТЕ, тези, които ИСКАХА, защото имат ЖЕЛАНИЕ И ВЪЗМОЖНОСТИ да се РАЗВИВАТ, ВСЪЩНОСТ СИ ПОСТРОИХА сами за тях си добрия живот! Само пpocтитe и некадърни КОПЕЙКИ и РУСКИТЕ петоколонници мизерстват не им стигат парите да си плащат сметките и ОЩЕ не могат да сменят дограмата на панелката от времето на бай Тошо.
159
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
В Свинефермата всики животни са равни, но прасетата са най-равните животни! Прасетата управляват! Хората се подчиняват! В Северна Корея управлява само едно прасе, но вас ще ви упавляват цели Три Прасета, защото сте по-големи демократи и не се снишавате пред тиранията и диктатурата! Слава на Свинският Триумвират! Цялата власт - на прасетата!
158
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Турция подаде заявка за членство в БРИКС. НАТО се разпада.