Президентът: Ако едно общество се снишава пред явните безобразия, то е обречено на разпад

Президентът очаква ЦИК да следи за стриктното изпълнение на разпоредбите на Изборния кодекс
Обновена: 7 сеп 2024 12:36 | 7 сеп 2024 12:24, Елка Василева
331
Президентът: Ако едно общество се снишава пред явните безобразия, то е обречено на разпад

Очаквам ЦИК да следи за стриктното изпълнение на разпоредбите от Изборния кодекс, това каза президентът Румен Радев, който участва в тържественото отбелязване на 60-годишнината от обявяването на Раднево за град.

"Тук не става въпрос за вътрешнопартийни драми и за предизборна кампания, а за съдбата ни като държава. Ако едно общество продължава да се отнася с безучастие и да се снишава пред явните безобразия, то е обречено на разпад", каза президентът.

Още по темата
Примирението със заграбването и унищожаването на бизнеси, с покваряването на цели институции и превръщането им в бухалка, с отявлената корупция, с чадъра на основните герои за грабежа на века - КТБ, всичко това, това примирение ни доведе до състоянието, в което сме днес. А именно в Народното събрание да проникват тежко компрометирани фигури с вълчи апетит да се разпореждат с държавните ресурси и със съдбата на българите, опростачването на политическото пространство, рейдърското завземане на партиите, притискането и насаждането на страх", подчерта Радев.

"И най-отблъскващото и обидно и за интелекта на българите, и за нашите евроатлантически партньори, е че това се върши и цялата гротеска се разиграва зад паравана на евроатлантизма. И то от хора, санкционирани от нашите стратегически партньори за гранд корупция, които с поведение и действия рушат устоите на демокрацията и компрометират европейското ни бъдеще", каза още държавният глава.

Президентът очаква всички институции, служби, прокуратура, Народното събрание и партии ясно да се позиционират по този фундаментален за бъдещето ни проблем и да предприемат адекватни действия.

"Виждаме, че в момента партии, партийни лидери са се съсредоточили да представят отново красиви програми и проекти. Да, те са важни, те са необходими, но същите тези партии и лидери са се снишили и не смеят да се позиционират по този фундаментален обществен проблем, защото ако не го направят, всички тези красиви програми и проекти са обречени на провал, защото те не могат да отговорят на основния обществен въпрос. А той е за законосъобразността, за справедливостта и ширещата се безнаказаност, за градивна политика, основана на ценности, за утвърждаването ни като правова европейска държава. Ето това се очаква и това съм сигурен, че обществото очаква от партиите в тази кампания", заяви Радев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от Избори 2024
Кутев: Има вероятност БСП да падне под 4% на предстоящия вот
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
5
 
13
 
! Отговори
Странно, преди 1 седмица
Копейката загрижен за визите на българите за САЩ? Ами докато в държавата се разпореждат Кремълски мажоретки с вдигнат юмрук , нормално е да не ни допускат!
196
0
 
12
 
! Отговори
До 200 преди 1 седмица
Въобще не ми дреме за визите! Но за Камчия продадена на Москва - да!
195
6
 
11
 
! Отговори
Йордан преди 1 седмица
Чета и не вярвам на очите си. Всички тези приказки за морал и почтеност ги говори човека, който спря строежите на пътища и прибра парите (няма пари вече), човека, който поведе войната срещу главния прокурор, защото Гешев вкара много богати мутри в затвора (е, някой избягаха тогава в чужбина), Президанта, който разедени България и унищожи партиите.
194
3
 
0
 
! Отговори
Юлиян до 183 преди 1 седмица
А бе ти да не си действително Камала Харис?Много и приличаш по "интелект",по "широтата" на възгледите,а по географски познания можеш да си съперничиш и с Аналена Бербок и Лизи Тръс.
193
3
 
12
 
! Отговори
...! преди 1 седмица
Северна Корея е най-изолираният концлагер в света! И не е никакъв "световен" играч! Хвърли от време на време по някоя ракета, да плаши гаргите, защото иначе , никой няма да ги забележи!
192
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
НЕ СЕ СНИШАВАЙТЕ ПРЕД БЕЗОБРАЗИЕТО " БОТАШ" ДЕТО И ВНУЦИТЕ НИ ЩЕ ГО ИЗПЛАЩАТ НА ТУРЦИЯ! ТО Е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО! КОЙ НА КОГО ПЛАТИ?!
191
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
А какво става с визите за САЩ, след 30 години 6лизане на американски гьзове, българите могат ли свободно без визи да бегат в САЩ като западно европейци, или българите са нещо втора категория хора?
190
12
 
7
 
! Отговори
Аполлон Вангелов преди 1 седмица
РАДЕВ Е ВЕЛИКАН !!..ВЪН АМЕРИКАНСКИТЕ ШПИОНИ И ЛГБТ- *** ОТ БИЛГАРИЯ !
189
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Ха ха ха, - ти от къде знаеш, че Северна Корея живеят зле? по битиви ли го чу? или по дойче веле?
188
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
И какво да направя да отида къде при кого Терзиев промени движението на Патриарха въпреки протестите Терзиев отряза 39 дървета въпреки протестите И какво като протестират хората Шайката шарлатани е овладяла държавата 4 години лансира ги ти и с платените божкови протести
187
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
КГБЕЙЦИТЕ - НА КАМЧИЯ. БЪЛГАРИТЕ - В ПЛАЧКОВО.
186
6
 
6
 
! Отговори
Така е, но преди 1 седмица
И какво направи той до сега? Избира служебни правителства, които подкрепят унищожаването на православието. Православната украинска църква е забранена в Украйна, а всички наши начело на държавата подкрепят Украйна и дефакто подкрепят унищожението на вярата ни! Много политическа мръсотия се шири вече, непосилно е да се приеме и от най- индиферентните към политиката вече.
185
5
 
13
 
! Отговори
На Този, преди 1 седмица
...сега пък обществото му виновно? А за безабразията , които натвори последните ш години, и срина държавата, на тебе кога ще ти бъде потърсена отговорност!
184
6
 
2
 
! Отговори
Реалист преди 1 седмица
До До 189: И английски също, той е културен човек.
183
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
За Северна Корея се знае, че за 30 години увеличи населението си 2.5 пъти, има ядрена програма, космическа програма, произвежда собствени ядрени реактори, има високи военни технологии и балистични ракети с които може да удари САЩ, Северна Корея е световен играч на политическата сцена и дори САЩ се съобразяват с тях. А членката на ЕС и НАТО България е жалка мизерна държавичка, чието население намаля наполовина в ЕС и НАТО и произвежда само евтини черноработници и пpocтитyтки.
182
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ВЪН КГБ ОТ ПРЕЗИДЕНТСТВОТО!!! РИБАТА СЕ ВМИРИСВА ОТКЪМ ГЛАВАТА!!! ЧТО НЕ ТАК, РАДЕВ!
181
11
 
7
 
! Отговори
Смешник преди 1 седмица
Браво Радев Такива като Пеевски и Данчо Ментата нямат място в политическия живот Тяхното място е в затвора
180
2
 
12
 
! Отговори
До 189 преди 1 седмица
Е той и Радев говори руски отлично!
179
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Путин и президентът на Монголия разговаряха на руски без преводач.
178
0
 
9
 
! Отговори
До 139 преди 1 седмица
БЛОКИРАНИ СА ПЛЮСЧЕТАТА ЗА ШИШИ ПРИЗИДЕНТ! ТОЛКОВА ГИ Е СТРАХ ОТ НЕГО, КАГЕБЕЙЦИТЕ - ДЕМОКРАТИ!