Президентът: Ако едно общество се снишава пред явните безобразия, то е обречено на разпад

Президентът очаква ЦИК да следи за стриктното изпълнение на разпоредбите на Изборния кодекс
Обновена: 7 сеп 2024 12:36 | 7 сеп 2024 12:24, Елка Василева
331
Президентът: Ако едно общество се снишава пред явните безобразия, то е обречено на разпад

Очаквам ЦИК да следи за стриктното изпълнение на разпоредбите от Изборния кодекс, това каза президентът Румен Радев, който участва в тържественото отбелязване на 60-годишнината от обявяването на Раднево за град.

"Тук не става въпрос за вътрешнопартийни драми и за предизборна кампания, а за съдбата ни като държава. Ако едно общество продължава да се отнася с безучастие и да се снишава пред явните безобразия, то е обречено на разпад", каза президентът.

Още по темата
Примирението със заграбването и унищожаването на бизнеси, с покваряването на цели институции и превръщането им в бухалка, с отявлената корупция, с чадъра на основните герои за грабежа на века - КТБ, всичко това, това примирение ни доведе до състоянието, в което сме днес. А именно в Народното събрание да проникват тежко компрометирани фигури с вълчи апетит да се разпореждат с държавните ресурси и със съдбата на българите, опростачването на политическото пространство, рейдърското завземане на партиите, притискането и насаждането на страх", подчерта Радев.

"И най-отблъскващото и обидно и за интелекта на българите, и за нашите евроатлантически партньори, е че това се върши и цялата гротеска се разиграва зад паравана на евроатлантизма. И то от хора, санкционирани от нашите стратегически партньори за гранд корупция, които с поведение и действия рушат устоите на демокрацията и компрометират европейското ни бъдеще", каза още държавният глава.

Президентът очаква всички институции, служби, прокуратура, Народното събрание и партии ясно да се позиционират по този фундаментален за бъдещето ни проблем и да предприемат адекватни действия.

"Виждаме, че в момента партии, партийни лидери са се съсредоточили да представят отново красиви програми и проекти. Да, те са важни, те са необходими, но същите тези партии и лидери са се снишили и не смеят да се позиционират по този фундаментален обществен проблем, защото ако не го направят, всички тези красиви програми и проекти са обречени на провал, защото те не могат да отговорят на основния обществен въпрос. А той е за законосъобразността, за справедливостта и ширещата се безнаказаност, за градивна политика, основана на ценности, за утвърждаването ни като правова европейска държава. Ето това се очаква и това съм сигурен, че обществото очаква от партиите в тази кампания", заяви Радев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


331
Още от Избори 2024
Кутев: Има вероятност БСП да падне под 4% на предстоящия вот
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
231 САЩ са наши партньори в НАТО. България е натовска членка от 2004 година.
256
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
231 И защо в Русия? При агресора, който потъпкване всички права и свободи на хората? Русия е заплаха за мира в света, респективно и за България, гласувахме това в парламента. Тя ни обяви за вражеска страна. Нападна независима Украйна, сее смърт, разруха, отвлича деца, масово изнасилва...Нямаме работа в Русия!
255
3
 
3
 
! Отговори
Янко Чепа от 7а клас преди 1 седмица
Бонго защо се излагаш ? Я разкажи на форумниците колко пъти си оставал във същия клас.
254
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
249 Руският слуга Радев не ми изглежда "шишак". Слугува на Путин, нарушава конституцията и не знам, защо още българите го търпят.
253
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
256 Кривата уста, която все се вре в политиката и се упражнява върху държавата, е Киро просто.
252
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
че ние се разпаднахме преди доста време, чораппп... ти също си част от статуквото... милион на ден заради теб
251
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
252 Не поставяй ГЕРБ до ДПС, защото ГЕРБ съградиха нещо, докато ПП,ДБ,ИТН,Възраждане, нищо. Н и щ о!
250
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Ти си най наведен другарю румба.....
249
12
 
17
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 седмица
Призовавам гражданите като видят Радев нейде да свалят сандалите и по него. Джапанки, маратонки по него.
248
13
 
16
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 седмица
Радев оставка, марш куйче
247
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 255 и аз мога да напиша същото за теб ВИЖДА се ясно кой кой е вече 4 години лъжите заблудите за лошият Борисов се изтъркаха и са гадни лъжи от алчни шарлатани плюс платени божкови протести плюс юмруци 4 години хаос 4 години саботажи 4 години нищооооооо255
246
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
ДО 252 ЗАЩО ЛЪЖЕШ УСТАТА ТИ ЩЕ СИ ОСТАНЕ ИЗКРИВЕНА ЗА ЦЯЛ ЖИВОТ С ЛЪЖИТЕ КОИТО ДРАСКАШ ТУК 252
245
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На платените проститтутки Президента им е виновен за всичко ! Национални Предатели !
244
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Пеевски не го знам но Доган е живял лъгал заблуждавал и тези покрай него години наред неговите отрудени гласоподаватели
243
7
 
18
 
! Отговори
Българин преди 1 седмица
Откакто Радев спретна преврат с парите на Черепа, натресе ни Шарлатаните и ни върна години назад, се оказа ,че "Шиши, хидроинженерът, Боко и всякакви ", са далеч по-малко вредни за държавата, от Боташ Ефенди ,Мистър Кеш и Пътят на Копринката !
242
11
 
15
 
! Отговори
отчаян българин преди 1 седмица
Устата ми се изкриви от години да казвам/със съжаление/,че ние сме генетично страхлив,невеж,и мързелив народ.За съжаление и президента днес го каза/под формата примирен народ/.Тази наша същност ни доведе до избуяване на бандитски организации като ГЕРБ и ДПС.Появата на уникални крадци и грабители като Тиквун,Шиши,хидроинжинера и пр.Оп-р-р-о-ст-ачения и ог-л-у-п-ял народ гледа,и нищо не вижда.Покрепя ди-ва-ц-ите които го крадат и ограбват,и не проумява,че този народ си отива.Няма деца,отиваме си.
241
3
 
15
 
! Отговори
НАЙ-ЯВНО БЕЗОБРАЗИЕ преди 1 седмица
Е ПРАГА В БРУТО ЗА ДЕТСКИТЕ > БЪЛГАРИТЕ КОИТО РАБОТЯТ И ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ НЕ ПОЛУЧАВАТ ДЕТСКИ, А Ц-ИГАНИТЕ КОИТО НЕ РАБОТЯТ И НЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ ПОЛУЧАВАТ ВСИЧКИ ВИДОВЕ ДЕТСКИ > само в ЗСПД имаме 19 вида детски
240
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Явно е чул призива на Доган.
239
10
 
6
 
! Отговори
Изплискай легена преди 1 седмица
България заслужава истински президент, а не магнитско пра се. Заради шкембак шишак сме на този хал!!!!!!!!
238
4
 
5
 
! Отговори
ДЕМОКРАЦИЯ преди 1 седмица
70% - НЕ ИЗЛИЗАТЕ ДА ГЛАСУВАТЕ , А Иначе Ви Пречат 15 % на ДПС - ТОВА Е ЕДИНСТВЕНОТО ЗДРАВО НЕЩО В БЪЛГАРИЯ - И Искате и То Да Се СЧУПИ .....Има Една Поговорка *** Децата Ви Са Хубави - Защото Ги Правите Без Ръце***......Искате Да Живеете в Обор на ПРАААСЕТА - И ВСИЧКО ДА Е В ИЗПРАЖЖНЕНИЯ - ОСЪЗНАЙТЕ СЕ МАЛКО - ЗА ДОБРО ГО КАЗВАМ - ВСЕКИ СИ ИМА НЕДЪЗИ И ПОРОЦИ - НО Е ДОБРЕ ЗА НЕГО САМИЯ ДА ГИ КОНТРОЛИРА - ЗА ДА ОЦЕЛЕЕ - И ДА ОСТАВИ ПОТОМСТВО И БЪДЕЩЕ - ЦЯЛА МИСТЕРИЯ Е КАК ОСМАНЦИТЕ СА НИ ОПАЗИЛИ