ПП-ДБ: Няма да участваме в съвместно управление с ГЕРБ

Според Йордан Терзийски по-важно е да има правителство, но не с цената на компромиси
Обновена: 22 апр 2023 20:25 | 22 апр 2023 20:10, Йоана Цонева
182
ПП-ДБ: Няма да участваме в съвместно управление с ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

„Няма да подкрепим първия мандат за съставяне на кабинет и няма да участваме в съвместно управление с ГЕРБ. Мнозина ни казват: „разберете се с ГЕРБ и направете едно правителство”. Какво правителство ще е това? Трябва ли да си затворим очите за хора от списъка „Магнитски”, да си затворим очите за всички калинки-малинки, за спестените сантиметри асфалт. Тази привидна стабилност не трябва да бъде жертва на такива компромиси". Това заяви Йордан Терзийски – депутат от „Продължаваме промяната” пред Нова телевизия.

Относно прогнозата, че обединението между ПП и ДБ и на местните избори, той обяви, че по-важно е кое е добре за България. По думите му по-важно е да има правителство, но не с цената на компромиси.

Още по темата
„И в 47-ото, и в 48-ото Народно събрание сериозно подхождахме към реализацията на нашите мандати. Законодателната програма, по която постигнахме съгласие с ГЕРБ, е важна за България. Може да се направи една мнима съдебна реформа, да се приемат тези закони, но така да се скопят между първо и второ четене, че нищо да не проработи”, обясни Терзийски.

„Това Народно събрание колкото и да му е кратък животът, трябва да приеме поне бюджет и поне най-основните законопроекти”, каза Терзийски. По думите му неговата формация иска да се гледа бюджет, за да се гледа, трябва да има правителство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
151
0
 
1
 
! Отговори
ТРАГИКОМЕДИЯ БГ преди 1 година
Всичките в парламента, правителството и президентството сте парашутисти ! 5 пари не давате за България ! Кой от вас е дошъл от Земеделието, Индустрията, от Производството ? Кой от вас е произвел едно яйце през живота си ? Кой от вас разбира от предприемачество ? Кой от вас е управлявал производство ? А ИСКАТЕ ДА УПРАВЛЯВАТЕ ЦЯЛА ДЪРЖАВА ? ЩО НЕ СЕ РАЗКАРАТЕ, ДА НЕ НИ ЦАПАТЕ ВЪЗДУХА ???
150
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичките сте готованци ! Кой от вас е дошъл от Земеделието, Индустрията, от Производството ? Кой от вас е произвел едно яйце през живота си ? Кой от вас разбира от предприемачество ? Кой от вас е управлявал производство ? А ИСКАТЕ ДА УПРАВЛЯВАТЕ ЦЯЛА ДЪРЖАВА ? ЩО НЕ СЕ РАЗКАРАТЕ, ДА НЕ НИ ЦАПАТЕ ВЪЗДУХА ???
149
1
 
0
 
! Отговори
Ами преди 1 година
Най-добрият вариант е ДБ да се отделят, и да участват заедно с Герб и някои други по-малки партии в съставянето на редовно правителство ! Иначе само ще се въртим в порочен кръг от избори на избори !
148
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ДБ ще ви закарат до под крушата! Бийте им шута и мислете реално! Правителство с ГЕРБ или протести и хаос на жълтите павета,което ви предлагат от ДБ
147
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
пп/дб ще участват в служебното правителство на радев. мисията проостпкиро и неговия пророк асенчо имат стаж при чооорапа.
146
1
 
2
 
! Отговори
Shark преди 1 година
Ще видим. Утер да не обърнете плочата и да започнете да приказвате че, видите ли, в името на България се съгласявате да направите правителство с ГЕРБ. Много се радвам, че не гласувах за вас!
145
0
 
3
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Партията на черепите газовите комисионери руши съсипва държавата шепа хора се обогатяват а останалите яко плащаме
144
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
163 ШарлатанитеПП ги подкрепят хора в чужбина предимно, кокто и българи, на кото се обещават високи постове, на големи заплати длъжности...роднини, циганскикметове и манипулиран машинен вот. Затова ПП отказаха общо броене с хартиените бюлетини. Машините трябва да се забранят.
143
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
160 ГЕРБ извадиха държавата от две кризи и управлявана 12 години, докато ПП бяха свалени само след 6 месеца, след като съсипаха държавата. Така, че Радев трябваше да свика кризисен щаб, за да спаси това, което може да бъде спасено. Това е първата разлика. Второ, ПП получиха пари от спонсорите си от ъндърграунда, черепа, Цв.Василев, Маджо, Нексо, Бобокови...все клиенти на Темида, докато ГЕРБ не е. Има и други, но ти искаш две.
142
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
164 ...на лъжи и хвалци, на кражби.
141
0
 
4
 
! Отговори
Шарлатаните преди 1 година
само на приказки ги бива.
140
0
 
6
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Проблемът е в неумния ни народ, който продължава да подкрепя шарлатаните! Мазохисти... Ще се оправим и ще имаме редовно правителство, когато подкрепата за тези падне под 4 процента! И да отидат където им е мястото - при НДСВ, Волен, Бареков, Марешки, Мая... Извън парламента да си плямпат по разни кабеларки, колкото искат!
139
1
 
5
 
! Отговори
Брррр преди 1 година
Доносническа България постигна епучни Оспехи . О *** себе си и на *** пЪпЪ . С коалиция и без коалиция все сте кло ак а
138
0
 
6
 
! Отговори
:) преди 1 година
A този не успял архитект как ме дразни .. само такива са в тази партия. 4-*** познавам и 4мата са ужас на който не бих си поверил нищо. Все едно такива са ги избирали в ПП/ДБ не успели, послушни и смотани.
137
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Та каква е разликата между пп и герб? Някой може ли да даде две разлики?
136
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Партията на мафията ПП - ДБ ще руши държавата докато я има!
135
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия по-често отказват, отколкото им предлагат.
134
1
 
7
 
! Отговори
бай Ставри преди 1 година
ПП/ДБ за 2 години вкараха народа да живее в ла..на, а народът гласува като избра ла..на да го управляват.
133
1
 
13
 
! Отговори
дедо от село преди 1 година
Хайде да не се лъжем вече - ПП ДБ бяха създадени по волята и с парите откраднати от ДС милионерите избягали от България и обвинени от главния прокурор. Не ги интересува народа, а само как да откраднат повече за по-късо време...
132
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма да участвате, ама ще участвате. :)