Ще секне ли подкрепата за Украйна при победа на Тръмп?

Блинкен смята, че други страни ще подкрепят Украйна
20 юли 2024 11:18, Александър Попов
428
Ще секне ли подкрепата за Украйна при победа на Тръмп?
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна е напът „да си стъпи на краката“ във военно отношение, заяви днес държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен, посочвайки, че повече от 20 държави по света са поели ангажимент да продължат военната си и финансова помощ за Киев дори и ако САЩ оттеглят подкрепата си при нов екип в Белия дом, предаде Асошиейтед прес.

Блинкен за първи път пряко засегна възможността бившият президент Доналд Тръмп да спечели изборите през ноември и да се откаже от ангажиментите на страната към Украйна. При настоящия президент Джо Байдън САЩ станаха най-значимият поддръжник на Украйна в нейната вече над двугодишна борба срещу руската инвазия.

Публичните коментари на Тръмп варират от критика към американската помощ за Украйна до подкрепата ѝ, докато неговият кандидат-вицепрезидент Джей Ди Ванс застана начело на усилията на Републиканската партия да блокира в Конгреса милиардите долари военна и финансова подкрепа от САЩ за Киев.

Притесненията сред Украйна и нейните поддръжници, че страната може да загуби жизненоважната американска подкрепа, се засилиха с подема на предизборната кампания на Тръмп и неуспехите на Байдън.

Блинкен каза днес, че всяко ново американско правителство ще трябва да вземе предвид силната двупартийна подкрепа в Конгреса за Украйна в интерес на противодействието на опитите на президента Владимир Путин да разшири територията и влиянието на Русия.

„Всяка администрация има правото, разбира се, сама да определя политиката си. И ние не можем да ѝ го отнемем“, каза Блинкен, говорейки пред аудитория от американски и чуждестранни политици на Форума за сигурност в Аспен в щата Колорадо.

Същевременно той посочи споразуменията за сигурност, които Съединените щати и повече от 20 други съюзници - включително някои партньори от НАТО, Япония и Европейския съюз - подписаха на срещата на високо равнище на алианса във Вашингтон този месец.

„Предполагам, че е възможно да отстъпим по въпроса, но за щастие имаме още над 20 страни, които правят същото“, каза Блинкен.

Според него самата Украйна вече е напът „да си стъпи на краката във военно, икономическо и демократично отношение“./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


428
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
338
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 350: Русия е на пето място в света по паритет на покупателната способност. По тоя показател ние сме далеч зад тях.- Тая опорка си я разправяйте с мутрофеевна колкото си искате....би ли ми обяснил какво значи паритет на покупателната способност и го вържи тоя паритет с вносните стоки на колхозниците и ше разбереш реално що това са опорки. Ако въобще разбираш кво ти говоря?
337
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименСериозно? Затова една детска болница даже не построиха и детски градини, ходим по криви улици, криви тротоари без плочки и кал? А я *** да видиш и из страната какво е положението!
336
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тръмп ще остави ЕС да плаща цялата сметка за войната в Украйна. Тогава европейците ще се позамислят докога си струва да се продължава. --Да, за това до къде е време се местете в рая на путинарко за да не плащате и вие. Ама няма ни една кАпейка дори и опит не направи да иде там ли? Е, така е ***, друго си е в ЕС
335
0
 
1
 
! Отговори
Хммм преди 1 месец
До Всеки зне То, хубаво всеки от близкото ти обкръжение знае, но, от по- далечното не знаят. Би ли заложил жилището си, ако имаш такова на тази сигурна информация?
334
0
 
3
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 месец
До Анонимен 350: Русия е на пето място в света по паритет на покупателната способност. По тоя показател ние сме далеч зад тях. ............................................................................. Не че има връзка с темата.
333
1
 
3
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 месец
Тръмп ще остави ЕС да плаща цялата сметка за войната в Украйна. Тогава европейците ще се позамислят докога си струва да се продължава.
332
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хората плакаха, разделиха ги насилствено и чрез заплахи. Една чеченка от руския парламент, заедно с други съмишленици, са организирали официално гласуване в териториите на бившия СССР, за връщането на обединението СССР, след гласуването, резултата е бил 87% "За" връщането на това обединение, самото население, никога не е искало да се разделя, принуждаваха ги с насилие, интриги, терор от външни фактори, убийства, да се разделят!
331
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"До АнонименСериозни ли? Айде,бе! Че Литва е най-бедна в Европа,.." - Е нали бяхме ние ве кАпейковци? Само не сравнявайте Европейски държави с голташка пРосия. Дори ние сме 30 места пред колхозниците по индекс на развитие по комплексни критерии. Справка The legatum prosperity index. Средните заплати на нас, най бедната страна в ЕС в София вече са 3000 лв. Ония колхозници могат да ги видят тия пари и малко повече ако се бият на фронта. Ама мани това кажи една държава прокопсала с голташка пРосия
330
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименГлупости, събрали се и се натряскали(буквално) с алкохол и мезета ръководителите на три руски републики сред които и Украйна, след което сами си съчинили договор помежду си, че са самостоятелни, но... в състава на Руската федерация, точно така се е случило де факто. Украйна никога не е била признавана за самостоятелна държава! Да не говорим, че тези територии, са си Русия от векове наред!
329
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"не забравяй, че Украйна е руска територия, част от Русия и..." Била е, вече не, Бако През 1994 г. в Будапеща под председателството на Ядрения клуб, Украйна доброволно се съгласява да се откаже от ядрения си арсенал, останал ѝ в наследство от СССР, и да го върне на юридическия наследник на Съветския съюз Руската федерация. В замяна на този акт Великобритания, САЩ и Русия стават гаранти за суверенитета и териториалната цялост на Украйна. Обаче колхозниците не спазват собствения си договор!
328
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименСериозни ли? Айде,бе! Че Литва е най-бедна в Европа, ако не са белорусите и руснаците, ще умират от глад, почти всички държави от централна и източна Европа, попаднали в ЕС, бяха ограбени и обедняха и оскотяха, това е реалността, виж ни само инфраструктурата на населените места в какво състояние е!
327
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До За 330Видеата с насилието , което Зеленски и Киевската хунта извършваха, се прожектира публично по стените на сградите в европейските държави, всички ги гледат!
326
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може и да не вярвате ама при урките спре ли войната а явно и преди това стандарта на живот ше е поне двоен от на голташка пРосия. Както при всички държави успели да се откъснат от нея Литва, Латвия , Естония, Азербайджан...Всички знаят, че няма държава, която да е с пРосията и да са прокопсали. Дайте поне един пример ***....За това и урките предпочитат да се бият до последно отколкото да са с пРосията
325
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До АнонименКогато пишеш това: "Загубите на Руския агресор се увеличават многократно! Жалко за руския народ, който избива ближния си В ПРОТИВОРЕЧИЕ НА БОЖИЯТА ЗАПОВЕД НОМЕР 1: НЕ УБИВАЙ!!!" , не забравяй, че Украйна е руска територия, част от Русия и с руско население и в същата библия пише: 8. Не кради.9. Не лъжесвидетелствай против ближния си.10. Не пожелавай дома на ближния си; не пожелавай жената на ближния си; нито нивата му; нито роба му, ни робинята му, ни вола му, ни осела му, нито някакъв негов *** - нищо, което е на ближния ти.
324
4
 
1
 
! Отговори
За 330 преди 1 месец
"пРасия ли? Ти новини не четеш ли. За онова Зеленото гущерче.." -Не ве кАпейка, пРосия! Чета как да не чета? Гледам путинарко как ходи и той да проси при жълтите ама нищо, ходи да проси при шейхове на крака да не свалят цената на петрола, ходи да се мазни на прасчо...големи подаръци голема любов с една от най- бедната страна в света. А все пак путинарко нападна и се очакваше да е по-подготвен. Както винаги обаче там решенията се взимат на кило водка с медведа. Аве, тоя няма ли пак да мята атома
323
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Украйна най-накрая щяла да да си стъпи на краката.....слушам, и не вяяяяяяяяярвам на очите си!
322
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българите и особено комунистите сме длъжници на Украйна защото 3 украински фронт прогони фашистите и ни освободи
321
6
 
2
 
! Отговори
Всеки зне преди 1 месец
До 6 месеца Крим ще е на Украйна
320
0
 
5
 
! Отговори
До Българин преди 1 месец
Искам да попитам Боян Расате донесе ли кокалите на фашисткото ултрасче Светльо .Разбрах че на витрината на фен клуба щели да му изложат мощите.
319
9
 
5
 
! Отговори
българин преди 1 месец
Трябва да помагаме на братята укри, защото ако пyтинapника ни нападне, ще разчитаме най много на бротята укри, понеже те най добре знаят как се трепе вaтянка путинопитек! СЛАВА УКРАИНЕ! ГЕРОЯМ СЛАВА!

Спонсорирани публикации