Ще секне ли подкрепата за Украйна при победа на Тръмп?

Блинкен смята, че други страни ще подкрепят Украйна
20 юли 2024 11:18, Александър Попов
428
Ще секне ли подкрепата за Украйна при победа на Тръмп?
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна е напът „да си стъпи на краката“ във военно отношение, заяви днес държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен, посочвайки, че повече от 20 държави по света са поели ангажимент да продължат военната си и финансова помощ за Киев дори и ако САЩ оттеглят подкрепата си при нов екип в Белия дом, предаде Асошиейтед прес.

Блинкен за първи път пряко засегна възможността бившият президент Доналд Тръмп да спечели изборите през ноември и да се откаже от ангажиментите на страната към Украйна. При настоящия президент Джо Байдън САЩ станаха най-значимият поддръжник на Украйна в нейната вече над двугодишна борба срещу руската инвазия.

Публичните коментари на Тръмп варират от критика към американската помощ за Украйна до подкрепата ѝ, докато неговият кандидат-вицепрезидент Джей Ди Ванс застана начело на усилията на Републиканската партия да блокира в Конгреса милиардите долари военна и финансова подкрепа от САЩ за Киев.

Притесненията сред Украйна и нейните поддръжници, че страната може да загуби жизненоважната американска подкрепа, се засилиха с подема на предизборната кампания на Тръмп и неуспехите на Байдън.

Блинкен каза днес, че всяко ново американско правителство ще трябва да вземе предвид силната двупартийна подкрепа в Конгреса за Украйна в интерес на противодействието на опитите на президента Владимир Путин да разшири територията и влиянието на Русия.

„Всяка администрация има правото, разбира се, сама да определя политиката си. И ние не можем да ѝ го отнемем“, каза Блинкен, говорейки пред аудитория от американски и чуждестранни политици на Форума за сигурност в Аспен в щата Колорадо.

Същевременно той посочи споразуменията за сигурност, които Съединените щати и повече от 20 други съюзници - включително някои партньори от НАТО, Япония и Европейския съюз - подписаха на срещата на високо равнище на алианса във Вашингтон този месец.

„Предполагам, че е възможно да отстъпим по въпроса, но за щастие имаме още над 20 страни, които правят същото“, каза Блинкен.

Според него самата Украйна вече е напът „да си стъпи на краката във военно, икономическо и демократично отношение“./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


428
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
358
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
хората искат повече свобода и по-добро бъдеще за децата си, затова са се преселили в Русия! ХАХАХХАХАХА къде на фронта ли е това бъдеще ве кАпейка? Кажи ми ТИ кога заминаваш в тоя рай на путинарко? Влез и ти виж как извънземните идват. Това са си техни лични канали...а не като от платените ферми за трoлoве на колхозниците. Викаш да вярвам на тубата отколкото какво виждам около мен? Разбирам що вече сте им трето поколение роби на колхозниците...
357
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Широкаааа, страна моя родная, много в ней лесов , полей и рек, я другой такой страну не знаю, где так вольно дъйшит человек!"
356
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аве нема нормални хора дето да искат да живеят в голташка пРосия. То 1 мил от техните избягаха и ония драпат като мачки по ламарина да имат имоти в ЕС, *** дори не мърдат от ЕС даже и да им обясняваш че и те плащат за урките и пак викат нищо, друго си е в ЕС тука ше стоим!
355
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не можеш върна ceлeнuн на ceло, руснак в русия и копейка в Индия!
354
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен, Кой познаваш или не познаваш, какво значение има, влез в Тубата и виж самите емигранти в Русия какво разказват, особено тези от Европа, това са си техни лични канали, а не е медия или пропаганда, хората искат повече свобода и по-добро бъдеще за децата си, затова са се преселили в Русия!
353
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мъжът ти разреши ли ти да пишеш тука - А на тебе баба ти дето ти плаща нета и живеете заедно в панелката?
352
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Не е ли ясно? Влез в Тубата и гледай емигриралите , в Русия емигрират и хора от цяла Европа, АХАХАХАХ е това е най големият виц. Кажи ти кога ше идеш тогава?? Само да ти кажа, че познавам доста колхозници които живеят и работят в България и не познавам нито една кАпейка отишла в пРосията. Те колхозниците и що модерно оръжие имаха в Тубата, а там също има и как извънземните идват..
351
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още едно време индянцити са бегале от Сибир и са се заселили в Америка и не искат да са върнат!
350
12
 
1
 
! Отговори
82 ОМБр преди 1 месец
Боли ме фара! Важното е,че русия пъшка(ден 877)
349
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А за Америка и Австралия нищо не каза! Бегат ли оттам към русията?
348
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 362: Бягай ти, може там да плащат по-добре на т'роловете. - Аха значи като ви свършат опорките и като разправяте колко било убаво в голташка пРосия и като ви питаме що не идете там както 2 мил българи отидоха но на ЗАПАД, викате трoлoве а ? хахахахх колко сте елементарни ***...
347
0
 
5
 
! Отговори
До 360 преди 1 месец
Мъжът ти разреши ли ти да пишеш тука
346
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Не е ли ясно? Влез в Тубата и гледай емигриралите , в Русия емигрират и хора от цяла Европа, включително и хора от западна Европа и самите те казват, че се чувстват по-свободни в Русия и емигрират в Русия, защото искат по-добро бъдеще за децата си!
345
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Досега, според руски медии, за тази година има два милиона имигранти от там. Странно, нали? --Странно е за вас ***. Нали ви казах да дадете държава която да е прокопсала с голташка пРосия? Ония другите азиатци ги прибират щото вече им намаляха работниците заради войната. Колхозниците го представят обаче като намаляване на безработицата на вас ***.
344
0
 
1
 
! Отговори
До дежурният трол преди 1 месец
До Анонимен 362: Бягай ти, може там да плащат по-добре на т'роловете.
343
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
УКРАЙНА Е ПРЕВЪРНАТА В НАЦИСТКИ КОНЦЛАГЕР, УБИВАТ ЖУРНАЛИСТИ И ДРУГИ, А ХОРАТА ЖИВЕЯТ В СТРАХ!
342
2
 
0
 
! Отговори
До дежурният трол преди 1 месец
До Анонимен 360: Колко перални трябва да подариш, за да получиш кола като тази на Ким? Сигурно доста (ако изобщо получиш).
341
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
УКРАЙНА Е ПРЕВЪРНАТА В НАЦИСТКИ КОНЦЛАГЕР, ЗЕЛЕНСКИ ОТМЕНИ ДОРИ ЗАКОНА ЗА ПРАВОТО НА ЖИВОТ НА ЖИТЕЛИТЕ ИМ, ТЕ НЯМАТ ДОРИ ПРАВО НА ЖИВОТ!
340
1
 
6
 
! Отговори
Не е ли ясно? преди 1 месец
До Анонимен 356: Да сме против това да плащаме сметката за войната в Украйна не значи, че трябва да се местим в Русия. В Русия емигрират хора от бившите средноазиатски републики на СССР. Досега, според руски медии, за тази година има два милиона имигранти от там. Странно, нали?
339
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Затова една детска болница даже не построиха " Ми сериозно ми, може още да не сме построили ама поне не стреляме по детски болници и по театри дето пише деца пред тях. *** и се разходи извън москвето и питъра в голташка пРосия и ше си отговориш що и *** даже предпочитате да стоите тук а не в пРосията

Спонсорирани публикации