7 знака, че си имате работа с негативен човек

Проблем е, ако разпознаете собственото си поведение в някои от тези признаци
30 юни 2024 13:14, Теодора Драгоева
57
7 знака, че си имате работа с негативен човек
Снимка: iStock

Всеки е срещал този вид човек, който влиза в стаята и разваля настроението на всички. Или може би имате приятел, който се оплаква и тревожи толкова много, че се е стигнало дотам, че го избягвате. Какво ще кажете за онзи колега, който винаги има да каже нещо негативно или пасивно-агресивно?

Отрицателният човек е някой, който вижда всички като недружелюбни и позволява негативното му отношение да повлияе на начина, по който се отнася към себе си и към другите. Избягването на такъв тип и вид хора може да бъде предизвикателство, но е за добро - повечето от тях ще ви разочароват в живота, така че стойте далеч от тях.

 Проблемът е, ако разпознаете собственото си поведение в някои от тези признаци.

Разберете кои са 7-те характеристики на негативния човек, за да се научите се как да се предпазвате, ако си имате работа с такава личност и как да се промените и да станете по-позитивен, ако вие самият сте такъв.

А какво е негативен човек?

Всички имаме лоши дни, но за някой с негативен мироглед всеки ден е лош. Негативният човек смята, че му се случват само лоши неща и сякаш целият свят е против него. Негативните хора винаги очакват най-лошото. Те реагират с пренебрежително и отбранително поведение.

Ето и основните черти на негативния човек:

1. Цинизъм

• Те не вярват на хората и техните мотиви.

• Винаги подозират другите и техните намерения.

• Не подхождат добросъвестно към хората и ситуациите.

• Те не правят нещата с искреност.

• Имат негативни очаквания.

• Фокусират се само върху лошите части от преживяванията си.

• Помнят само лошите неща и забравят добрите.

• Не приемат комплименти и подозират добрите намерения на човека, който им казва нещо хубаво.

• Когато правят на някого комплимент, това често всъщност е маскирана критика.

• Редовно имат негативни мисли за себе си.

• Фокусират се върху слабостите на другите хора.

• Не разчитат на никого.

• Имат лошо отношение и намират грешки във всичко.

Цялата  статия можете да прочетете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още по темата: негативен човек
Още от Спонсорирани публикации
LUXIMMO и Gravity Homes & Living събраха клиенти на коктейл по залез
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Негативни създания енергийни вампири са бабишкерниит , стойте далеч от тези гадни създания.
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Такова създание винаги може да развали настроението на околните. Особено вредни са такива хора, ако се окажат в по-близки отношения с млад и все още неопитен човек, защото успяват да му въздействат така, че да го демотивират, независимо от това каква цел се опитва да постигне той. Също така, влияят зле и на все още неукрепналото самочувствие на най-младите хора. Затова избягвайте такива персони и в никакъв случай не ги допускайте да са близодо децата ви.
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Където и да отидеш има поне по една такава съученичка, състудентка, колежка. Понякога се случва и лице от мъжки пол да има такъв характер. Щастлив си, ако в семейството ти и сред най-близките ти роднини няма такова същество.
46
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До 45 Ох, милата, ценности като професионални успехи, постигнати с много работа, усилия и воля явно са ти чужди. Затова цял живот се на дъното. Че си никой не ти е виновен моралът, с който порадираш. Виновна си само ти и твоята неспособност да се измъкнеш от блатото.
45
1
 
3
 
! Отговори
До 44 преди 1 ден
Само такива като теб влизат в тези среди. Имаш какво да предложиш, явно - подлост, лицемерие, цинизъм и алчност! Този който не е алчен - НЕ може да прокопса, защото това Не е цел в живота му. Но ти откъде да знаеш, че има и други цели освен пари и власт?!? Богат Беден.
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До 40 Точно така е. Влизай и ти в тия среди и ще бъдеш сред доволните. Но за целта ще трябва да имаш какво да предложиш. Ако нямаш нищо зад себе си оставаш недоволен.
43
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Много неудачници са се събрали тука. Ще донесат от 10 кладенеца вода, само и само да оправдаят собствената си нищета.
42
0
 
1
 
! Отговори
Дидо преди 1 ден
Ако е и със власт??? Ако е и упорит??? Ако сам си го избирал на избори???
41
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
"животът е какъвто си го направиш" - Aко си саможив интроверт, който живее в пустинята и никога не е виждал хора, не е разговарял с хора и не е работил с хора, значи си прав.
40
1
 
2
 
! Отговори
До 37 преди 1 ден
Е те ВСИЧКИ КРАДЦИ са Прокопсали, мнооого са добре финансово и са заобиколени от същата групичка Прокопсали като тях самите. Добре организирани са на принципа: " Аз на тебе, ти на мене"! Рядко има недоволни!
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Това да не вярваш на хората и техните мотиви не е лоша черта ! По-добре ли е да си наивник с розови очила и да те използват постоянно разни "доброжелатели".
38
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До 34 Ми той обикновеният, работещ човек е непрокопсаник. Боли, не боли, това е.
37
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Най-добре се познава по обкръжението. Непрокопсаникът е заобиколен от непрокопсаници, успешният от успешни. Огледайте се около себе си и може да разбере нещо за себе си. И без разсърдени, моля, животът е какъвто си го направиш.
36
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До 34 Сам човек е за никъде, са казали старите хора. За да си преуспяващ ти трябват познанства, а те идват винаги, когато човек е професионалист и си е спечелил име в неговата област. Но ти няма как да го знаеш.
35
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Непрокопсаниците, вземете се в ръце и свършете нещо в тоя живот. Не само до мрънкате. Колкото и злоба да излеете към всеки, който не е като вас, пак Непрокопсаници си оставате.
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
То и сам да си ги докарваш парите от собствен бизнес, пак си е вид заплата. Някой ти заплаща за нещо. За работа, за стока, за услуга. Освен ако не ги крадеш. Но явно в днешно време непрокопсаниците искат да нарекат обикновения работещ човек с точно тая дума "непрокопсаник". Прокопсал бил. С кво си прокопсал? Кво направи сам в живота? Нищо!
33
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
И шефът ти вика "вземи 2 лева да се видиш у пари"! И той вече се смята за човек който не е "непрокопсаник". :))) И Бай Тошо едно време го казваше по разни партийни сбирки - Решава тоя който има пари! Ако нямаш пари, ти си нищо! :)) Нали така? С кво си прокопсал тогава? Че жена ти е наредена с връзки? Че познаваш някакви хора, както беше написано долу в някой от коментарите? :))) Най смешни са хората които казват "Аз познавам този! Аз познавам онзи!". Но ти не си тях!
32
6
 
0
 
! Отговори
Непрокопсаникът преди 1 ден
Все оправдания на неуспели в нищо чета. Неудачникът има неизчерпаема набор от оправдания. Че то не е прокопсало някой друг му е виновен.
31
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Най-много хленчат тези на които все не им стига. И фалшивите хора. От старата закваска несретници, които се взимат за аристокрация.
30
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До 24 Не виждам някой да е споменавал за заплата. Докато си с манталитет на заплатаджия няма как да си прокопсал.

Спонсорирани публикации