Йогата успокоява мислите и уравновесява емоциите

Отбелязваме Международния ден на йогата
21 юни 2024 13:00, Инна Ангелова
13

Международният ден на йогата ще бъде отбелязан в над 40 населени места у нас. Инструктурът по йога Камелия Тодорова сподели, че това е изкуство, с което се стремим да подобрим своята гъвкавост и ентусиазма си.

"Йогата е древна техника, която цели човекът да постигне равновесие между тялото, духа, ума, сърцето, емоциите и мислите си - да постигне вътрешно удовлетворение и радост. Проблемът с емоциите е много сериозен в наши дни. Когато практикуваме йога, особено Сахаджи йога, постигаме вътрешно удовлетворение и равновесие. Можем да усетим в различни точки на тялото какво не е наред в нас” сподели в “България сутрин” инструктурът.

Тодорова допълни, че има различни видове йога, дори и за деца. При тях е достатъчно да има физическа активност и релаксация. Много деца страдат от синдром на недостатъчно внимание и липса на концентрация", коментира йога инструкторът.

Благовеста Георгиева също се занимава с йога. Тя сподели, че това е прекрасен способ да върнем спокойствието в нашия ум и в ежедневието си.

"В началото е необходимо да имаме дисциплина. Ние се грижим за другите, но забравяме за себе си, нужно е да отделяме време и за себе си", каза Тодорова пред Bulgaria ON AIR.

Тя обясни, че дишането е естествен процес и можем до някаква степен да го контролираме съзнателно. Когато медитираме, дишането се регулира.

"Когато контролираме нещо, правим усилия и това ни пречи да останем в абсолютно спокойно състояние на ума. Когато човекът се научи да медитира правилно, дишането се регулира и се превръща в спонтанен процес, за който не мислим", добави Тодорова.

Благовеста Георгиева също сподели, че използвайки дишането и дихателните техники, започваме да имаме контрол над ума си.

"Сахаджи йога е "спонтанен вид йога". Когато сме тук и сега в настоящето, умеем да ценим това, което имаме и да му се радваме", отбеляза Тодорова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от Спорт
Ограбиха къщата на Роберто Баджо в Италия
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
До ПроСоТо Благодаря, че се отзовахте, мисля че вече са изкоренени. Проблемът е, че дори на колана, който трябваше да нося 3 месеца след операцията, пишеше как да го третирам, а за платното никой нищо не каза.
11
0
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 6 дни
"Честит..",както написах : йога е начин на живот..Има такова правило:-За да се занимаваш с Хата,първо трябва да минеш две нива-"Ияма" и "Нияма"-Изкореняване на физически и психически недостатъци..Чак след това можеш да подхванеш позите..
10
0
 
0
 
! Отговори
Честит празник преди 6 дни
Благодаря на водещия, че се опита да попита за нас (такива като мен), но явно никой не се наема да знае.
9
0
 
0
 
! Отговори
Честит празник преди 6 дни
Имам коремна операция, мога ли да правя мост, риба, кобра и останалите пози с лежане върху корема, разпъване, усукването и прегъване на корема?
8
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 6 дни
а нашия поп рече:..-"ВИНО тело укрепляет и дух развеселяет".....ха ха !...Кротко,бродерс,аз самият съм бивш йога...Още от времето на "соца"..Та:-Верно е отбелезал колегата долу:-Йогизма НЕ на всеки е от полза !..Но си струва човек да опита..Лошотията,която аз виждам е че, с понятието "йога" започнаха да се заиграват какви ли неИЗГЪЗИЦИ..Йогизма е НАЧИН НА ЖИВОТ !..НЕ Е КЪЛЧЕНЕ и вирене на крайници !..Йога има няколко нива-хата,раджа,самадхи,...НЕ Е "ПИЛАТЕС" !!!
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
а не ти ли миришЕ оная работа - мий са по-често ве ахмак - не веднъж на високосна година
6
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Краката ми миришат на оцет.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Не помага на всеки. Зависи от конкретния човек.
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Започнах да слушам разговора и още в началото, като водещата каза 'да подобри своята гъвкавост и да отпусне ума си" ми стана ясно, че водещата НЕ е подготвена. След това се опитах да слушам гостенката в розово, но тя влачи, като говори, но се разбра, че прави реклама. Това, което се представя тук НЕ е йога. Йогата е цялостна система, която чрез постепенно и едновременно активиране на ВСИЧКИ елементи от нервната и ендокринната система с помощта на двигателната хармонизира цялостно организма.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
обичам йоги мацките с хубави ду5ета и затова понякога йогата си заслужава да се изтърпи оново дразнещо ъмммммммммм, аъммммммм
2
2
 
3
 
! Отговори
Бай Дрън преди 6 дни
Само не се се вайте в поза йога, не можем да ви развържем :P
1
4
 
2
 
! Отговори
SY преди 6 дни
Сахаджа Йога е единствената, която развива ценностната система. Развива се на принципа - предай нататък и не е комерсиална. Всички медитации и уроци са безплатни. Останалите са просто едни платени печалбари, които даже не ти предлагат нищо в замяна.

Спонсорирани публикации