Рецептата Dnes: Сарми с кисело зеле

Традиция и уют
24 дек 2016 11:45, Илияна Николова
2
Рецептата Dnes: Сарми с кисело зеле
Снимка: личен архив

 Продукти:

2 и ½ чаши ориз
5 чаши вода
100 мл олио
2 щипки черен пипер
1 бр кисела зелка
1 щипка сол
2 чаени лъжици мащерка
2 чаени лъжици червен пипер
 
Приготвяне:
 
Измийте и изчистете ориза. Сложете го в тиган. Прибавете 2 чаши и половина вода (колкото е оризът), няколко лъжици олио, сол, черен пипер, мащерка. Нека оризът набъбне в тигана. Тогава го свалете от огъня. Обелете най-горните 2 листа на зелката и ги оставете настрани. Откъснете и останалите листа като внимавате да не ги повредите. Във всяко листо сложете по една голяма лъжица ориз и оформете сарма. Направете това с всички зелеви листа. Подредете на дъното на дълбока тенджера двете най-горни зелеви листа, за да не загорят сармите. Върху тях подредете самите сарми. Излейте останалите чаши вода. Похлупете с порцеланова чиния отгоре, за да не се развали формата на сармите при варенето. Гответе за около 50 минути.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Мюлия Хурадова преди 7 години
Вие в Асеновград сигурно и сирене им слагате
1
4
 
4
 
! Отговори
Хюлия Мурадова преди 7 години
В Асеновград им слагаме и шафран.