Новият Android печели бавно сърцата на потребителите

За три месеца 4.1 Jelly Bean е инсталирана едва на 1,8% от всички Android устройства
Обновена: 3 окт 2012 14:34 | 3 окт 2012 14:02, Бойчо Попов
325
Новият Android печели бавно сърцата на потребителите
Актуализация с темпо на охлюв - Jelly Bean е инсталирана едва на 1,8% от всички устройства с Android. Снимка: Ройтерс

Три месеца след пускането си на пазара последната версия на операционната система на Google - Android 4.1 Jelly Bean, е инсталирана едва на 1,8% от всички устройства, показват актуални данни. Така тя е дори с по-слабо разпространение от почти тригодишната версия 2.1 (Eclair), която все още работи на 3,4% от всички устройства с Android.

И предшественикът на Jelly Bean - Ice Cream Sandwich, имаше трудно начало. След като за достигане на 10-процентната граница му бяха необходими около осем месеца, делът му от юли насам се удвои до 23,7%. Така двете най-нови версии на Android събират заедно дял от малко над 25 процента.

Най-широко използван обаче остава Android 2.3.x (Gingerbread), който бе пуснат на пазара през декември 2010 г. Под формата на версии 2.3.3 до 2.3.7 той все още държи 55,5% от Android пазара. Все пак тенденцията се влошава: в началото на юни Gingerbread все още държеше 64% от пазара на Android. 

Освен самият Google, хардуерни партньори като Samsung и HTC също публикуват актуализации за Jelly Bean за своите устройства. LG и Sony от своя страна обаче не пускат ъпдейти, поне засега. Преди всичко собствениците на по-стари модели смартфони и таблети трябва да чакат по-дълго време, преди да получат актуализация.

За изчисляване на пазарните дялове Google е взел предвид двуседмичен период с край 1 октомври, в който е обхванал достъпа до своя онлайн магазин Play Store.

Още новини за комуникации четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
4
 
4
 
! Отговори
до миндо преди 11 години
Не, много се лъжеш и ти се иска да е така. Ще си останете завинаги копирачи. Вашите "НЕ" маркетингови директори с типичното си азиатско мислене ще чакат пак да им покажат пътя за развитие. До сега само копират и нищо друго не правят ( както със сири). И ако епъл пуснат след нов модел след няколко години пак ще са пред гнусмас. Андроидското ви побъркано мислене няма да ви доведе до никъде. Поради липса на въображение ще си цъкате на повече ядра за да се справите с конкуренцията. А следващия ви софтуер ще се нарича "Зайо Байо" от където ще си вадите и телефоните.
173
4
 
4
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Дали забива или не няма значение. Новата посока съществува и вече е внедрена в някои андроид устройства и се нарича L0 кеш :). Същата технология ще е достъна при айсифоня след има няма 5 години, когато излезе първия фикс на следващия айсифон. Защо само след 5 години? Защото проектантите на процесорни ядра са улеснили създаването на нови процесори от фирми като епъл и сега дори и маркетинговите им директори(те други немат) ще могат да проектират SoC и да ги внедряват в телефони за по малко от 10г
172
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
То спира но като го пуснеш тръгва и не забива. Няма нужда от по голяма батерия за да захранва повечето ядра и съответно няма нужда да е голям като тротоарна плочка. Излезе информация че гнусмас ( прочети го наобратно) ще трябва да чакат някои да им покаже нова посока на развитие защото "разработчиците" им нямат собсвени идеи. :)
171
4
 
4
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Излезе информация, че след 4 години, когато излезе новия айфон, дисплея му ще бъде 4.3 инча. Тогава това ще е най - рационалния размер заради факта, че айфеновете вече ще са порастнали и ще имат мъжки ръце. Освен това ще могат да се държат като зрели мъже и ще имат нужда от истинска ос с истински функции, която е многозадачна, а не като сега като скролват и всичко друго да спира;)
170
4
 
4
 
! Отговори
До 225 преди 11 години
Излезе информация че следващия андроидски софтуер ще се нарича " барби". Ще се отличава със изцяло нов облик. Ще бъде изцяло розов, устройствата на които ще се инсталира фабрично няма да могат да се ползват ако нямаш розов маникюр, апарата ще разпознава собственика по това дали е мъж или жена. Ако е мъж няма да може да го ползва. Няма да реагира и на стаилус.
169
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Някои има ли обяснение защо андроид си кръщават операционните системи по този начин? То не беше хляб, то не са бонбони то не е сладоледен сандвич или еклери. Само питам. Моля без хейтърство.
168
6
 
4
 
! Отговори
до 222 преди 11 години
Всички знаем че говорим за андроид, Самсунг и теб!
167
8
 
3
 
! Отговори
до 220 преди 11 години
Елементарен отговор от елементарен човек ползващ елементарен телефон с елементарна ос която може и да е последната. Всичко ви е такова елементарно и чакате да ви покажат посока за развитие
166
6
 
3
 
! Отговори
до 218 преди 11 години
Ми да гледам си самсунга с андроида и си казвам колко бях глупав да го купя. Но ти си оставаш излязал от гората и *** ще си останеш!
165
0
 
0
 
! Отговори
до 207 преди 11 години
Погледни си поста (203) и тогава говори. Научил си се да бъдеш *** и неграмотен!
164
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Епъл си запазиха оптималната ширина" ?!?!Тоест предната мега гига оптимална работна площ, вече не е много оптимална и я направиха по оптимална, както го правят другите отдавна ?!?! Това ли е иновацията в този модел :), разбира се както са иновативни и калпавия конектор, калпавото покритие, ливалия отенък, неработещия блутут, кофти картите. Това ли мъдриха една година за новия модел :)))Ако тия са иноватори не знам другите които нямат подобни проблеми какви са.
163
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"За да не ги е чувал никой т.нар таблети, излязли преди iPad " не са ги чували зомбираните пичове с вакум между очите. Ние дето ползваме телефони и комптютри от времето в което същите тия гореупоменати фенове са били в топките на бащите си, сме си ги чували и дори ползвали пробвали тествали, но това не е наш проблем де. Но пък искенно ви се смеем и ни забавлявате :)
162
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"От епъл пускат мини версия " по скоро от епъл пускат макси серия спрямо предния си модел. Ползват размер на екрана както много други фирми преди тях, но за тях това сигурно се води иновация :).Смешно беше как преди обясняваха, че тогавашния им екран е гига мега оптималния, а сега пуснаха по голям досущ като маса други фирми и телефони и после зомбираните ай сифон фенове го броят за иновация. Ми не пичове, не е иновация да ползваш размер който другите ползват отдавна и многократно.
161
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Че даже произвеждат и части за айсифоните :)Истинско инженерно предизвикателство, инженерно, не маркетингово за зарибяване на овцете и хората с вакум между ушите.
160
1
 
2
 
! Отговори
до 203 преди 11 години
А ти си излЕзъл от гората!
159
9
 
2
 
! Отговори
до миндо преди 11 години
Отричайте до колкото си искате. Истината е че Самсунг следват епъл. Имат си инжинери за да разглобят епъла, да видят какъв софтуер са вкарали и те бързат да го сложат ( наи простия пример е сирито при епъл и това при самсунга). От епъл пускат мини версия и сега сгс3 пускат и те ... Тупаите се по гърдите за чуждите неща ..
158
2
 
5
 
! Отговори
mindo преди 11 години
Не е, пич. Бълват ги по 3 - 4 щото имат инженери, проектират си и си произвеждат сами детайлите и сами си сглобяват телефоните ;)
157
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Самсунг феновете. Вашите излизат и от зрънчо затова ги бълват по 3 по 4
156
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Докато айсифон феновете висят по опашки и чакат с куриер телефона си, за същото време самсунг изкараха три нови модела :))
155
2
 
6
 
! Отговори
mindo преди 11 години
До 195 Аз пич имам едно от галакситата и никога не съм използвал физически бутон за вдигане и затваряне, защото... НЯМА ТАКЪВ. Как си ги измисляте тези неща незнам. Не се сещам направление, в което епъл да са били първи. Казах по - надолу, дай ми пример в кое са били първи??? Кое нещо са използвали първи? Има мултитъч падове много преди айпад. Просто бяха много скъпи и се използваха най вече от професионалисти. Потърси и не говори глупости.

Спонсорирани публикации