Samsung изпревари Apple по продажби на смартфони

Ако се разглеждат всички мобилни телефони, лидер остава Nokia
Обновена: 28 окт 2011 14:41 | 28 окт 2011 11:46,
104
Samsung изпревари Apple по продажби на смартфони
Снимка: Reuters
Корейската технологична компания Samsung Electronics изпревари американския си конкурент Apple и продаде най-много смартфони в световен мащаб през третото тримесечие, предаде Bloomberg.
 
Samsung е продала 27,8 млн. смартфона през последното тримесечие, като държи 23,8 на сто от пазара, заяви Милтън Кейнс от Strategy Analytics Великобритания. Apple е успяла да продаде 17,1 милиона устройства, съставляващи 14,6% от пазара, което нарежда компанията от Купертино на второ място. Nokia Oyj запазва третата си позиция според изчисленията на анализаторите. 
 
Apple, която пусна своя iPhone 4S през този месец, беше на първото място само за едно тримесечие. 
 
„Възходът на Samsung е движен от комбинация от елегантен по дизайна си хардуер, популярните услуги Android и широка глобална дистрибуция," пише в доклада си Strategy Analytics. 
 
Глобалният пазар на смартфони скочи с 44% спрямо предходната година до 117 млн. броя, се казва в доклада на Strategy Analytics. Пазарният дял на Nokia падна до 14,4% от 32,7% година по-рано.
 
В по-широкия сегмент на продажби на всички мобилни телефони, който включва и по-евтини устройства, Nokia запази първото място дори и след като загуби 5 процентни пункта от дела си, се казва в отделно изследване. 
 
Нейните 27,3% я задържат на лидерската позиция, следвана от Samsung с 22,6%, а LG Electronics Inc. остава на трето място. По-евтините мобилни телефони на китайския производител ZTE Corp. му помогнаха да спечели още 4,7 процентни пункта и така да избута Apple от четвъртото място. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още по темата: NokiaSamsungApple
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
7
 
7
 
! Отговори
комунист преди 12 години
всички, които плюят апъл, имали ли са някога техен продукт?аз не познавам човек, който веднъж ползвал тяхна техника, се е върнал към самсунг, нокия, делл или хп. начина по който е направена тази техника, напълно се различава от разработките на всички останали. при това не говорим за технически показатели, а за лекота и удоволствие от работата. само да ви дам един пример, сложете един до друг самсунг галакси с и ифон 4 и погледнете дисплеите. и кажете честно, коя картина е по-добра.
22
2
 
3
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ thaddeus:Съветът ми към теб е, да научиш английския и българския по-добре, тогава суБтитри няма да ти трябват! :)
21
1
 
2
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
През последните тримесечия стана ясно кой накъде се движи в бизнеса със smartphones:- Samsung - в посока пазарен дял, чрез продажбата на все-повече, по-прости и и по-евтини модели smartphones, в резултат на което средната цена на продаден Samsung smartphone НАМАЛЯВА- Apple - в посока на поддържане и повишаване на дяла на печалбата, чрез продажбата само на висококачествени модели smartphonesА клиентите правят избора, точно, както при Volkswagen и BMW/Mercedes :-)
20
2
 
2
 
! Отговори
thaddeus преди 12 години
@НаблюдателееТи си навътре в iпродуктите, кажи ми кака да си пусна divx филм със суптитрите на ipad...все нещо се не получава
19
4
 
1
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
Обикновено, в бизнеса има две стратегии:- по-голям пазарен дял (market share) чрез повече продажби на по-евтини и продаваеми изделия или- по-голям дял на печалбата (profit margin) чрез по-високо и стабилно качество и параметриЗа да придобиете представа за какво става дума, сравнете Volkswagen и BMW/Mercedes :-)
18
7
 
10
 
! Отговори
krasunger преди 12 години
И Сам Сунга е Сунг:)))...и моите дълбоки почитания към Джобс...единствено неговия търговски гений помогна на Apple да продаде толкова много от своите буклуци.
17
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В сайта на Мтел цените са следните: - iPhone 4 16GB --> 699 лв - iPhone 4 32GB --> 899 лв.Самсунг: - Samsung Galaxy S II --> 799,90 лв И от къде идва прословутото самочувствие на iBaluci-те, че са им много скъпи шитните, като цената на тъпия айфон е колкото на един Самсунг?
16
5
 
3
 
! Отговори
thaddeus преди 12 години
@ Наблюдателен"- известно е, че Samsung копира дизайна на iPhone и iPad и затова е осъден в Германия и Австралия да не продава копираните си изделия на пазара, Galaxy S и Galaxy Tab"Това можеш да го докажеш или е на база на разни дела заведени от Епъл И какво означава КОПИРАТ? Изказването е неоснователно!
15
9
 
13
 
! Отговори
Mдaaa преди 12 години
Само сноб и абсолютен невежа може да хареса и да си вземе iRende
14
6
 
13
 
! Отговори
До 1 преди 12 години
Успеха на Самсунг лежи на високо качество , ниска цена , здравина , а неуспеха на Apple е високо качество , много висока цена и е по лесно чуплив !
13
8
 
6
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
Данните за Samsung не са достоверни, a преводът в dnes.bg е грешен! :)- числата се публикуват от (разни) анализатори, а не от Samsung- публикуваното по-горе число за Samsung се отнася до ДОСТАВЕНИ (shipped), а не ПРОДАДЕНИ (sold) на крайни клиенти smartphones, както е при Apple
12
11
 
3
 
! Отговори
набожен Стивджобсист преди 12 години
Аз вярвам само в Господ-Бог Стив Джобс. Абсолютно фанатичен фен съм му. Само ТОЙ е Слънцето и Светлината на моя живот.
11
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
6:Ти луд ли си??? Самсунг нямат парите да купят Епъл. Приходите и на двете компании са прекалено високи за да ги купи, който и да било. Още дълги години ще са си конкуренция. И btw човека, който прави дизайна на продуктите на Епъл, работи само за тях, така че не им бери грижата за това. :D
10
9
 
6
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ 6:Пишеш глупости!- Samsung произвежда в заводите си процесора A5 в iPhone 4S, който е проектиран от Apple и е собственост на Apple- Apple купува понякога FLASH памети и LCD от Samsung- няма друго, произведено от Samsung, в изделията на Apple- известно е, че Samsung копира дизайна на iPhone и iPad и затова е осъден в Германия и Австралия да не продава копираните си изделия на пазара, Galaxy S и Galaxy Tab
9
7
 
8
 
! Отговори
Егати преди 12 години
Телефоните ( и електрониката ) не са значими от това, кой ги произвежда. А кой ги ПРОЕКТИРА. Епъл проектираха невероятен телефон, самсунг само произведоха част от хардуера, а сега копират след тях, и се тупат в гърдите. Всички лаптопи се произвеждат в Китай, но се проектират от IBM, HP и т.н. Производителя е *** един черно работник. Ако смартфоните от самсунг, то те са много назад и като продажби, и като възможности, от тези с Епъл.
8
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
5:Точно това прави дадена компания изключителна. Начина, по който представят продуктите си и дребните детайли. За един потребител няма значение кой телефон реагира с половин секунда по-бързо и на кой камерата му е с 5mega-px и на кой с 6. Всичките смартфони от високия клас са с еднакви характеристики и минимални различия. Така че щом Епъл са номер 1 явно има нещо по-специално при тях.
7
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Все някой трябва да плаща заплатата на Фернандо Торес все пак :)
6
5
 
14
 
! Отговори
Самсунг са номер 1 преди 12 години
Самсунг правят хардуера на смартфоните на Епъл и са по-добрата фирма. Епъл (или по-скоро Джобс - лека му пръст) са добри в дизайна и маркетинга. Толкова. Епъл нямат бъдеще в този бизнес. Самсунг ще ги купи до 1-2 години, или ще ги унищожи. Колкото до идеите. Идеите също се купуват и продават. Не вярвам един дизайнер или програмист да откаже парите на Самсунг, щото не са Епъл :)
5
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И все пак последните няколко седмици показаха психологията на Епъл-потребителите. Пуснаха им напудрения старец 4s и щяха да се избият да го купуват.
4
3
 
9
 
! Отговори
Мишо преди 12 години
Да, номер1, така си е. Но като представяне с2 е доста над 4с на Apple. Даже и любимците ми от HTC не могат да се мерят вече (със Sensation). Това е!!!

Спонсорирани публикации