Samsung изпревари Apple по продажби на смартфони

Ако се разглеждат всички мобилни телефони, лидер остава Nokia
Обновена: 28 окт 2011 14:41 | 28 окт 2011 11:46,
104
Samsung изпревари Apple по продажби на смартфони
Снимка: Reuters
Корейската технологична компания Samsung Electronics изпревари американския си конкурент Apple и продаде най-много смартфони в световен мащаб през третото тримесечие, предаде Bloomberg.
 
Samsung е продала 27,8 млн. смартфона през последното тримесечие, като държи 23,8 на сто от пазара, заяви Милтън Кейнс от Strategy Analytics Великобритания. Apple е успяла да продаде 17,1 милиона устройства, съставляващи 14,6% от пазара, което нарежда компанията от Купертино на второ място. Nokia Oyj запазва третата си позиция според изчисленията на анализаторите. 
 
Apple, която пусна своя iPhone 4S през този месец, беше на първото място само за едно тримесечие. 
 
„Възходът на Samsung е движен от комбинация от елегантен по дизайна си хардуер, популярните услуги Android и широка глобална дистрибуция," пише в доклада си Strategy Analytics. 
 
Глобалният пазар на смартфони скочи с 44% спрямо предходната година до 117 млн. броя, се казва в доклада на Strategy Analytics. Пазарният дял на Nokia падна до 14,4% от 32,7% година по-рано.
 
В по-широкия сегмент на продажби на всички мобилни телефони, който включва и по-евтини устройства, Nokia запази първото място дори и след като загуби 5 процентни пункта от дела си, се казва в отделно изследване. 
 
Нейните 27,3% я задържат на лидерската позиция, следвана от Samsung с 22,6%, а LG Electronics Inc. остава на трето място. По-евтините мобилни телефони на китайския производител ZTE Corp. му помогнаха да спечели още 4,7 процентни пункта и така да избута Apple от четвъртото място. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


104
Още по темата: NokiaSamsungApple
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 34: Първо говореше за SGS2, после смени на Galaxy Nexus и никой не се усети... Хитрец (:
42
1
 
0
 
! Отговори
thaddeus преди 12 години
@НаблюдателееПостни нещо за Европа тогава да прочетем.
41
2
 
1
 
! Отговори
krasunger преди 12 години
За всеки един физически размер на дисплея има оптимална резолюция, от там нагоре е търговски трик
40
4
 
1
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ krasunger:Универсална истина е, че дисплеят на iPhone 4(S) e по-добър в разрешението и предаването на цветовете, въобще няма спор!
39
0
 
1
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ thaddeus:Всякакви изследвания на потребителското мнения от що-годе авторитетни фирми се приемат, с линк разбира се!
38
1
 
1
 
! Отговори
krasunger преди 12 години
не съм ти никакъв приятел/другар/ и трябва да си Истински Комунист, за да оспорваш качеството на дисплея на Galaxy S2
37
2
 
2
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ 28:Момче, на колко си години? Известно ли ти е, че:- светът се развива по капиталистически път- при капитализма ВСЯКА фирма решава САМА и КАК да постигне максимална печалба за собствениците/акционерите си- КЛИЕНТИТЕ определят дали една фирма е печеливша или не- щом клиентите са ДОВОЛНИ от НОМЕНКЛАТУРАТА на изделията, те купуват много, даже и по време на криза :-)- със ПОСТАНОВЛЕНИЯ бизнес при капитализма не ставаit is simple, щом не ти харесва iPhone 4S, купуваш евтин Samsung и си OK
36
3
 
1
 
! Отговори
комунист преди 12 години
приятелю, не чета технически характеристики.обаче ти май наистина не си виждал ифон на живо :)
35
1
 
1
 
! Отговори
thaddeus преди 12 години
@Наблюдателее"Щом не знаеш, прочети клиентите на чии изделия в областите на компютри и smartphones са най-доволни от изделията си и ще су купят отново изделия на същата фирма!"Това в САЩ ли или извън? Май има голяма разлика а?
34
3
 
3
 
! Отговори
до 29 комунист преди 12 години
***. Ето ти характеристиките: - iPhone 4 - Резолюция 640 x 960 пиксела - Samsung Galaxy Nexus - Резолюция 720 x 1280 пикселаКой е за преглед, а Глупи?*** в мобилебулгария и сравни двата модела, ако си мислиш, че те лъжа
33
3
 
4
 
! Отговори
krasunger преди 12 години
На никого ли не прави впечатление, че техн. характеристики на Митичния iPhone5, просто се доближават до тези, на вече остарялия Galaxy S2
32
1
 
1
 
! Отговори
до Наблюдател преди 12 години
Да да знаем го този experience, ако не го jailbreak-неш *** за зеле не става ;-))) А самочуствието идва от силния маркетинг, който прилага една от компаниите....
31
0
 
1
 
! Отговори
thaddeus преди 12 години
Ползвай РокПлейър няма да ти се налагат упражнения за енкодинг в UTF. mVideoPlayer също ги разпознава. Мисля обаче трябва да са .srt а не .sub***Наблюдателее излагаш се вече...@комунист аз иам и SGS2 и iPhone4 а ти?
30
1
 
1
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ 17:Самочувствието на потребителите на продуктите идва не от високата цена, а от прекрасното съотношение между потребителски качества, user experience и цена, ако не знаеш!Щом не знаеш, прочети клиентите на чии изделия в областите на компютри и smartphones са най-доволни от изделията си и ще су купят отново изделия на същата фирма! И ако имаш смелост и мерак, напиши за коя фирма става дума :)
29
4
 
3
 
! Отговори
комунист преди 12 години
до 26.приятелю, ходи на очен лекар. ако не виждаш огромните пиксели на самсунга, значи имаш замъглено зрение.нещо катаракт, перде на очите, късогледство, прегледай се спешно
28
3
 
1
 
! Отговори
do Наблюдател преди 12 години
Не е така човек! Не е естествено това да имаш 1 нов модел и 2-3 стари и това да ти е избора! Това ако не е ограничаване на свободата на избора здраве му кажи.Самсунг имат от най-ниския до най-високия клас смаргфон и като визия и като "съдържание". Имаш избор от над 80 смарт фона и можеш да се хванеш на бас, че има за всеки вкус - защото хората са различни и имат различен вкус за визията, осещане, харесване, възприемани на нещата. Аппле ни казва ни измислихме това едно устройство - то ви е достат
27
2
 
1
 
! Отговори
до 25 преди 12 години
Изключителен е само профанизма на *** като теб, фанатични идолопоклонници на някаква си марка...сноби. И прочети какво е написал номер 17, да не ти чак толкова голямо самочувствието, селчо.
26
3
 
1
 
! Отговори
до 23 преди 12 години
На Самсунга
25
3
 
3
 
! Отговори
До 2 преди 12 години
То е ясно, че са изключителни ама малоуните хейтъри (притежатели на GnusmaS) не могат да го проумеят.
24
0
 
0
 
! Отговори
до 20 преди 12 години
А как ги пускаш на Андроида иначе. С коя програма? Питам те, щото аз като си качвам филми на телефона си вграждам субтитрите с Allok Video Converter. Явно има и по-лесен начин, без да се вграждат, така съдя по поста ти

Спонсорирани публикации