Как да детоксикирате тялото си след прием на антибиотици?

Наблегнете на горските плодове
27 юни 2024 19:52, Михаела Лазарова
1
Как да детоксикирате тялото си след прием на антибиотици?
Снимка: Istock

Антибиотиците са вид медикаменти, към които трябва да се обръщате само в случаи, в които лекарят ви е преценил, че се налага. След приема им обаче организмът и вътрешната флора се нуждаят от балансиране, за да се справят с агресивната атака срещу бактериите, причинили инфекцията.

И тъй като приемът на антибиотици е предизвикателство за организма, наша задача е да му помогнем да се възстанови след този период на лечение.

Как да детоксикирате тялото си след прием на антибиотици, така че да се възстановите по-бързо?

Вземете пробиотик

Антибиотиците убиват лошите бактерии, но наред с тях страдат и добрите – онези, които са полезни за цялостната вътрешна флора и баланс в червата, лигавиците, белите дробове, устната кухина, вагиналната флора, имунната система. За да възстановите флората в тъканите, вземете подходящ пробиотик.

Пийте повече вода и чай

Течностите помагат за извеждане на токсините от тялото. Чайовете съдържат мощни антиоксиданти, които имат допълнителен положителен ефект в тази посока. Пийте повече вода и чайове за детокс на организма.

Яжте повече ферментирали храни

Киселото мляко, киселите краставички, киселото зеле, изобщо всичко, което е ферментирало съдържа полезни естествени пробиотични бактерии. Те помагат за възвръщането на баланса във флората във всички тъкани. Помагат и за по-бързото възстановяване на имунната система.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: водачайпробиотик
Още от Здраве
Полезни храни с нисък гликемичен индекс
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 дни
Използвайте по-малко чуждици,и ще освободите тялото си от отрови.