6 причини да хапваме по-често карфиол

Детокс на черния дроб и тялото
16 юни 2024 12:55, Михаела Лазарова
11
6 причини да хапваме по-често карфиол
Снимка: Istock

Карфиолът е един от подценяваните зеленчуци, а това е огромна грешка. Той е изключително полезен заради фантастичното си наличие на хранителни вещества. Включването на карфиол редовно в храненето може да ви спести много калории, което е от голямо значение за фигурата ви. Но здравословните ползи от карфиола не приключват дотук.

Вижте защо карфиолът е толкова полезен:

Изобилства от фибри

Фибрите са много важни за редица функции в организма. Те балансират кръвната захар, холестерола, кръвното налягане, подобряват чревната и имунната функции, спомагат за секрецията на ензими, ускоряват метаболизма и подхранват полезните бактерии в червата и тялото.

Изобилие от витамини

Карфиолът е превъзходен източник на богата палитра от витамини. Сред тях са витамините от група В, витамин С, витамин К, който е от изключителна важност за кръвосъсирването и костите. Витамин С е мощен антиоксидант, имащ значение за функциите на имунната система, деленето на клетките, превенцията на дегенерации. Витамините от група В играят съществена роля предимно в процесите на нервната система.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от Здраве
За какво е полезно маслото от канела?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Искаш да ядеш - ама у магазина нема :)))
8
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Еми, редовната консумация на здравословна храна има положително отражение върху организма, но тук е пълно с дървени философи, чийто мозък служи само да пазят равновесие. Това обаче си има положителни страни, колкото повече такива като вас, толкова по-добре за останалите - ще пyкнeте по-бързо и няма да натоварвате социалната и пенсионната система на държавата.
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Отивам да си купя карфиол.
6
1
 
3
 
! Отговори
до4 преди 1 седмица
Не си прав. Туй почиства кръвта, отделя лошите газове и прочиства душата. Тия от "Аз жената" редовно хапват и като се любят си гърмят както им дойде. За туй им са в липса партньорите и повече наблягат на статии за любовни несгоди.
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аз не хапвам, аз ям.
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Няма да ям - много се п.ърди от него :)))
3
2
 
8
 
! Отговори
idiot преди 1 седмица
Още сега ще си купя карфиол. Щото му е сезона според тъпите сайтове. Аман от "аз жената" ,дето една манджа не са сготвили през живота си , да пишат за туй дето не разбират. По-добре за незадоволените жени да пишат, че по им е по душа.
2
2
 
7
 
! Отговори
ПреПоръчвам преди 1 седмица
да Залагате - на Свинската Мръвка - там е Здравето!
1
2
 
9
 
! Отговори
Гaля преди 1 седмица
Cъrлacyвaнo ли e c nocoлcтвoтo?