Здравословни навици, ако сте над 40

Направете всичко възможно да намалите нивото на стрес
12
Здравословни навици, ако сте над 40
Снимка: Istock

Със сигурност с настъпването на една по-зряла възраст, може би у вас се прокрадва леко усещане, че нещата се случват по-трудно от преди. Може би метаболизмът ви е по-забавен или пък много ангажименти застават на пътя ви и не можете да отделите нужното време за себе си. Каквато и да е причината, не мислете, че всичко е изгубено.

Замислете се за знанията, които имате сега и как можете да ги употребите във ваша полза. Не губете време, а започнете пътуването си към една по-добра ваша версия още днес.

В следващите редове ще ви споделим няколко навика, които можете да превърнете в част от ежедневието си и които ще ви помогнат да сте в най-добрата си форма.

Приемайте въглехидратите си с протеини или мазнини

„Когато консумирате въглехидратите сами, тялото ви ги превръща в глюкоза (известна още като захар) по-бързо, отколкото ако ядете заедно с тях и нещо друго, което забавя храносмилането (като например протеини или мазнини)“, това споделя Лиза ДеФазио, експерт по здравословен начин на живот и диетолог.

Високите нива на глюкоза причиняват скок на инсулина и след това срив в кръвната ви захар, което ви кара да се чувствате гладни и след това ще сте още по-склонни да преяждате. Това е много лесно основно правило, което трябва да запомните, когато приготвяте ястия, не само за вас, а и за цялото ви домакинство. Така ще улесните управлението и поддържането на теглото си с напредването на възрастта.
Направете всичко възможно да намалите нивото на стрес

„Почти всеки би могъл да издържи на повече или по-малко стрес (на всяка възраст). Възможността да се справите с това може да помогне на вашето здраве с течение на времето“, това твърди Хедър Бартос, доктор по медицина, сертифициран гинеколог и основател на Badass Women, Badass Health.

Но тя допълва, че: „Хормонът на стреса кортизол е „ужасен за сърцето, точно толкова, колкото за талията ви“. Не забравяйте, че стресът се изразява най-вече в това как вие реагирате на него. Опитайте се да бъдете по-спокойни и уверени.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: мазнинистреспротеини
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
още нещо преди 1 месец
на 40 и на 50 чуках като шевна машина Сингер на оверлог по 90 минути колкот един футболен мач
6
0
 
13
 
! Отговори
Здраве над 40 преди 1 месец
Трябва да си гледа човек живота без нерви по малко работа по възможност даже никаква
5
7
 
6
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 1 месец
На 43 съм.Пия като водолаз,пуша като комин....и съм здрав като здрав.Всичко е ДНК!
4
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ваксинирайте се навреме, за да сте по - дълго здрави и живи, навремето е нямало ваксини и лекарства и едва са доживява ли до 35/40 години
3
5
 
7
 
! Отговори
Т преди 1 месец
Полезна статия. Мен по-скоро ме интересува за над 30, но нищо.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много изследвания показват, че над 40 трябва да се поемат 2-3 пъти над нормата на СЗО повече протеини за запазване на мускулната маса и предпазване от атрофия на мускулите, алцхаймер. Шведите бяха пуснали изследване в продължение на 35г на всичките си хора над 65. Тези, които ядат много месо и животински храни и почти 0 въглехидрати, от там имат 2-3 пъти холестерол над останалите, всъщност се оказва, че достигат най-често 100г и са дълголетниците.
1
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А най-добрият вариант е тотално спиране на въглехидратите или поне на всякаква захар, хляб, ориз, картофи и до 20ина% макс да са въглехидрати в храната- зеленчуци. Друго- махане на всички растителни мазнини освен зехтин, защото предизвикват възпаления заради високото наличие на омега 6. Ама то това е еволюционно храната на хората- много месо и животински храни плюс плодове и зеленчуци сезонно лятото няколко седмици. Допреди 10000г как точно са яли домати, картофи или хляб? Ябълки през зимата?