Осъдиха бг предприемач за измама с пари от еврофондове

Фирмата е взела пари от фонд "Земеделие"
15 окт 2024 22:08, Стела Стоянова
15
Осъдиха бг предприемач за измама с пари от еврофондове
Снимка iStock

Български предприемач е осъден от Софийски градски съд за измама при усвояване на европейските фондове след разследване на европейската прокуратура. Присъдата бе произнесена на 30 септември и става окончателна днес.

Съдът е приел за виновен управител на фирма, финансирана от Държавен фонд "Земеделие" по проект за изграждане на предприятие за преработка на мляко и млечни продукти. Проектът е на стойност 474 000 евро, като управителят на дружеството е следало да представи по него банкова гаранция за получаване на авансово плащане, пише "Сега".

Представената гаранция първоначално е отхвърлена от ДФЗ и управителят на дружеството представя нова. Разследването е установило, че тя е фалшифицирана, за да изглежда така, сякаш е издадена от банката с необходимите за проекта промени. Срещу фалшивата банкова гаранция фирмата е получила авансово заплащане от 50% - 237 000 евро, срещу които обаче не е извършила никакви дейности. Съдът осъжда А.Р.М. на наказание три години лишаване от свобода, изпълнението на което, на основание чл. 66, ал. 1 от Наказателния кодекс, отлага за срок от пет години. Осъденият ще трябва да върне обратно и получената от ДФЗ сума по проекта с начислени върху нея лихви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от Русия
САЩ дишат прахта на Китай, корабостроенето трудно се връща на пистата
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
6
 
! Отговори
Кравар текезесар преди 2 дни
А консултантската компания, дето е фалшифицирала документите - кога? Всеки който е помирисвал за какво става дума, е наясно, че един човек, без фирма-консултант, която гуши 25% от отпуснатото, не може да се справи сам...
11
1
 
4
 
! Отговори
бе да питам преди 2 дни
ахмет ли се казва
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ест Урсула ест проблема - Нет Урсула нет проблема :)))
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
От 2004 година е така:Глава седма.ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ ИЗТЪРПЯВАНЕ НА НАЛОЖЕНО НАКАЗАНИЕРаздел I.Условно осъжданеЧл. 66. (1) Когато съдът налага наказание лишаване от свобода до три години, той може да отложи изпълнението на наложеното наказание за срок от три до пет години, ако лицето не е осъждано на лишаване от свобода за престъпление от общ характер и ако съдът намери, че за постигане целите на наказанието и преди всичко за поправянето на осъдения НЕ Е НАЛОЖИТЕЛНО ДА ИЗТЪРПИ НАКАЗАНИЕТО.
8
1
 
13
 
! Отговори
от германия преди 2 дни
у бг останаха тия двамата ,ония тримата айдуците,простиутките и тия в затвора ,всичко читаво емигтира
7
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Сигурно е от ДПС-Доган. Тия от Ново начало са недосегаеми.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Сега оня с пищака и фенистила върху нощното шкафчинци, трябва да бръкне в чекмеджето,да извади петдесет процента от двеста и петдесет хиляди евро,да ги даде на Мата Хари,тя да ги върне на човечеца,а той да изпълни решението на съда. Не става само с лапачка, както бе свикнал кофпомпаджията.
5
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Те ако ги осъждаха, половин Бълагрия трябва да бъде осъдена. Всички министерства крадат. Ами къщите за гости колко милиони субсидии откраднаха, направиха си къщи и после никой нищо....всичко опкриха и изпраха
4
0
 
13
 
! Отговори
Гост преди 2 дни
А, от ДФЗ няма ли осъдени? Пиявиците (консултанти) къде са в цялата схема. Цели семейства безчинстват в ДФЗ.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Не вервам
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
А Пеевски кага?
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
А какво стана с "усвоените" милиони от бившия варненски кмет Портних?