Орбан от години създава втори център на влияние в ЕС

60% от европейците се притесняват за своята сигурност
12 окт 2024 21:41, Гергана Попова
24

Унгарският министър-председател Виктор Орбан от години създава втори център на влияние в ЕС, извън Брюксел. Това заяви бившият зам.-министър на външните работи Милен Керемедчиев в предаването "Брюксел 1".

Още по темата

"Четворката от Вишеград беше един център за предварително съгласуване на четирите държави, преди да има съвет на министрите в Брюксел. Сега обаче Орбан има прекалено голямо самочувствие за много по-голяма подкрепа, която той започна да получава. Орбан в момента вижда тази нарастваща вълна и това му дава самочувствие да се изправи срещу Урсула фон дер Лайен", посочи Керемедчиев.

По думите му 60% от европейците се притесняват за своята сигурност.

"Дали това е сигурност въз основа на мигрантските потоци, които все повече напъват нашите външни граници, дали това е войната в Украйна, дали това е войната в Близкия изток. Сигурността в момента е най-голямата тежест за европейците. Така че, който работи в тази сфера, може да злоупотребява с нея, както прави Орбан, той печели дивиденти. В момента Орбан си играе много умело със страховете на европейците. И нашият кандидат - г-жа Захариева, все пак като външен министър, като правосъден министър, щеше да пасне много по-добре, отколкото на ресор, в който тепърва трябва да навлиза", добави Керемедчиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от ЕС
Ще ескалира ли постоянното етническо напрежение в Северно Косово?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Хари преди 5 дни
До Европеец Е хубаво де ама що се напичаш Европеец а не Полски Свирач? По-ще ти приляга. А онова нещо ЕС никога не е съществувало, не съществува и скоро ще е само история. Последните събития го потвърждават. Пък и ЕС винаги е гледала на Източна Европа като на завладяна територия пълна с неграмотници които да "изстисква".
19
0
 
1
 
! Отговори
КОН на Баира преди 5 дни
До Паню Баирски Кой е тоя ЕС? Оная мащеха ли дето експлоатира бившия източен блок и пак има БЕЛИ западни държави дето ни изсмукват икономиките ли? Нещо си се обАркал - вече НЯМА това недоразумение ЕС, САЩ и Русия се договориха и го унищожиха. Само шушляците дето го населяват още не знаят. Споко. Ще разберат и то скоро.
18
3
 
0
 
! Отговори
Паню Баирски преди 5 дни
Орбан не става за нищо, трябваше отдавна да бъде изритан от ЕС! Пълен б-кл-к!
17
2
 
2
 
! Отговори
Mopcku_ преди 5 дни
Без да коментирам компетенциите на Захариева, самият факт, че произхожда от мутро-крадливата и корумпирана партия ГЕРБ вече я компрометира до ниво на ниско стоящ и незначителен събеседник, от който нищо не зависи, свикнал да се подчинява, като във времената на Буда от банкя.
16
2
 
2
 
! Отговори
Керемедчийоолу: преди 6 дни
"Ша лъжа и Ша мажа за нЕкой лев по студиата,да има кинти за ракия и салата! Наздраве!
15
4
 
2
 
! Отговори
Коректен преди 6 дни
Орбан е изветрял... Да живее Орбан !!!!
14
12
 
7
 
! Отговори
Европеец преди 6 дни
До Хари. Да де, ама тези мисли ги има само в главите на изветрели съветски мушмули като теб. А иначе, огромното мнозинство от европейците са на друго мнение. Даже британците вече съжаляват и искат да се връщат.
13
8
 
14
 
! Отговори
Хари преди 6 дни
Орбан е единствения мъж в изветрялата ойро...ейс...ска Европа. Оная пасмина в ЕС дето ни "управлява" отдавна е загубила връзка с главния мозък (действителността). Тая престъпна клика от ЕС дето ни "управлява" живее добре и си мисли че и всички други са като тях.
12
12
 
3
 
! Отговори
Европеец преди 6 дни
До хора. Нещо май си бил в друга зала някъде в унгарските села. Щото в ЕК Орбан НЕ Е аплодиран от цялата зала, а само от мижавите негови сподвижници.
11
1
 
8
 
! Отговори
Изнервен преди 6 дни
Айде намерете му някаква работа на този бивш зам, че сигурно и на него самия му омръзна да обикаля студията.
10
1
 
9
 
! Отговори
хммм преди 6 дни
помислих че шеф Манчев е на снимката
9
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Гeonoлuтuчecku u reocтpaтeruчecku зa нac нe e goбpe Opбaн ga koмaнgвa nouтukaтa нa EC. Инaчe зa gocтa нeщa e npaв, нeuckpeн e, нo e npaв...
8
6
 
11
 
! Отговори
от БАН преди 6 дни
Кой беше тоя? Кемере... кереме... абе дядо му керемеди ли е правил на тая будала. Орбан си е световна класа, приятел на Питин, Тръмп и други тежкари. Келеметчиеф, е казах го, ама надали някой ще го помни 2 минути след като пукяса.
7
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Орбан е един изветрял ***. Като не го кефи ЕС да излиза от там и да стават Унгария член на БРИКС и да го подгонят унгарците с винкелите по улицата
6
8
 
7
 
! Отговори
Истината преди 6 дни
Робите ,мразят свободните.
5
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
А защо не се коментира как основния център на влияние докара ЕС до положение да бъде изпреварен от Китай и да не е конкурентноспособна суперсила? Почти няма анализ и предавания на тема тоталния управленски провал на ЕС от точно същите политици, които искат още и още власт и контрол.
4
8
 
13
 
! Отговори
Факт преди 6 дни
Орбан не иска Унгария да е колония като нас и не мълчи.Затова го мразят робите в ЕС.
3
4
 
9
 
! Отговори
БАНко преди 6 дни
ВИКТОР ОРБАН : ,, УРСЪСЕЛА , ТИ СИ НЕМКИНЯ , НАЛИ . В ГЕРМАНИЯ ИМА 300 000 РУСНАЦИ НА РАБОТА , ИСПАНЦИТЕ КОИТО ТИ ПРИГЛАСЯТ , ТАМ СА 100 000 РАБОТЕЩИ РУСНАЦИ , ВЪВ ФРАНЦИЯ -80 000 !!! А ТИ СЕ ЗАЯЖДАШ ЗА 7 000 РУСНАЦИ В УНГАРИЯ " !!! НАПРАВИ Я НА ПИХ-ТИЯ !!!
2
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ами така правят хората имащи гръбнак. Марионетки като нашите са в поза партер.
1
6
 
12
 
! Отговори
Хора преди 6 дни
Орбан преди два дни направи изказване в ЕК,и разби евроатлатиците и нацистите,залата го изпрати на крака и с песен.Но у нас се мълчи?!